Dierenasiel Amsterdam

Als je op zoek bent naar een hond of kat in de buurt van Amsterdam of je wilt huisdier herplaatsen, dan kun je terecht bij een dierenasiel in Amsterdam.


In Amsterdam zitten meerdere asielen, Verhuisdieren zet ze voor je op een rij:

Dierenopvangcentrum Amsterdam (DOA)

De grootste is Dierenopvangcentrum Amsterdam (DOA) en is gevestigd in Amsterdam-Osdorp. Hier worden katten, honden en konijnen opgevangen. Ze hebben een eigen dierenarts en eigen gedragsdekundigen. Ook heeft dit asiel een pension voor honden en werken zij met gastgezinnen voor dieren die moeten herstellen van een operatie of van een trauma. 

De Poezenboot

De Poezenboot is een begrip in Amsterdam en zit in het centrum van de stad. Dit is een woonboot die is omgebouwd tot een opvangcentrum voor katten. Vanuit deze charmante locatie kunnen ook katten geadopteerd worden. 

Stichting Amsterdamse Zwerfkatten (SAZ)

In Nederland hebben we gelukkig weinig tot geen zwerfhonden, maar helaas nog wel zwerfkatten. Stichting Amsterdamse Zwerfkatten (SAZ) vangt zwerfkatten en als ze te wild zijn worden ze gecastreerd en teruggezet. Als ze nog klein zijn en nog zouden kunnen wennen aan een leven als huiskat, worden ze opgevangen en aangeboden voor adoptie. SAZ zit in Amsterdam-Sloten.

Dierenasiel Amsterdam-Noord/Oostzaan

Dierenasiel Amsterdam-Noord/Oostzaan is een kleinschalig asiel waar alleen katten worden opgevangen en herplaatst. Ook hier zijn alle katten voorzien van een chip en gecastreerd. Dit asiel zit in Oostzaan, aan de rand van Amsterdam-Noord. 

Voordelen van asieldieren adopteren

Het grote voordeel van een dier uit een asiel adopteren is dat je zeker weet dat het dier gechipt en gecastreerd is. Als het dier iets mankeert, is dat vaak bekend en wordt dat ook gedeeld. Sommige asiels geven zelfs de garantie dat zij de medicijnen van een dier blijven betalen na de adoptie. Vraag dat goed na bij de adoptie van een asieldier. 

Nadelen van asieldieren adopteren

Het nadeel is dat vaak weinig bekend is van de achtergrond van het dier en je geen idee hebt uit welke situatie het dier komt of wat hij heeft meegemaakt. Daarnaast is een verblijf in een asiel stressvol voor zowel katten als honden en daarom laten deze huisdieren dan ook niet altijd hun ware aard zien.

Dier herplaatsen of adopteren via Verhuisdieren

Via Verhuisdieren kun je ook op zoek naar een nieuw maatje, honden, katten of konijnen. Een groot voordeel van dit platform is dat je het dier rechtstreeks van het oude baasje (of stichting) adopteert. Dit betekent dat meer van de achtergrond kent, maar vooral ook dat je de hond of kat in zijn eigen omgeving leert kennen. Ook kun je nog contact houden met de oude baasjes als je dat leuk vindt. Ben jij klaar voor een nieuw maatje?

Bij jij klaar voor een hond?

Ben jij klaar voor een konijn?

Ben jij klaar voor een kat?

Meer informatie over bepaalde rassen?

Het is belangrijk om je in te lezen in het ras van een dier, je kan hierover meer vinden in onze Huisdierenbijsluiter. Zo vind je hier informatie over een Beagle, Chihuahua of Dwergkeeshond? Wil je nog meer informatie weten over het adopteren of herplaatsen van jouw dier? Dan helpt Verhuisdieren je graag.

Contact met Verhuisdieren

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar