Dierenoppas

'Wij matchen huisdiereigenaren met betrouwbare oppassers’


Vind een oppasdier              

Plaats een oppasdier

De beste dierenoppas voor je huisdier

Wij brengen dierenliefhebbers bij elkaar. Zoek als huisdiereigenaar eenvoudig naar een geschikte oppas voor jouw huisdier. Als potentiële oppasser kun jij op jouw beurt via onze site op zoek naar je lievelings-oppasdier. Via de mail brengen we eigenaar en oppasser op de hoogte van een eventuele match. Vervolgens kunnen jullie contact met elkaar opnemen om kennis te maken. Voordelen van een dierenoppas via Verhuisdieren:

 • Je huisdier krijgt alle aandacht die het nodig heeft
 • Minder stress voor je huisdier met een vaste vertrouwde dierenoppas
 • Overdag en/of ’s nachts opvang voor je viervoeter
 • Betaalbare of gratis en goede opvang voor je hond, kat, konijn of paard
 • Niet meer afhankelijk van familie, vrienden of buren

Oppasdier vinden

Kom in contact met huisdiereigenaren die hulp nodig hebben bij het verzorgen van hun huisdier. Wij zoeken leuke dierenoppassers die voor een hond of kat kunnen zorgen wanneer hun baasje op vakantie is, veel werkt of – om welke reden dan ook – voor langere tijd niet voor het dier kan zorgen. Om de beste oppas te vinden, is het belangrijk dat je een zoekprofiel aanmaakt op onze website. Zorg dat je een account aanmaakt en ingelogd bent. Vervolgens maak je een zoekprofiel aan waarin je op zoek gaat naar een oppasdier.

 • Zorg voor een huisdier wanneer het jou uitkomt;
 • Je hebt de lusten en niet de lasten;
 • Kijk of het bevalt om voor een huisdier te zorgen voordat je overgaat tot adoptie.

Over oppasdier vinden

Oppasdier plaatsen

Ontmoet via Verhuisdieren mensen die met alle liefde voor jouw huisdier willen zorgen. Deze dierenoppas kan tijdelijk zijn tijdens de vakantie, maar ook structureel tijdens je werkdagen. Daarnaast is het mogelijk om jouw huisdier voor een periode bij een oppas te plaatsen wanneer je bijvoorbeeld een tijdje niet voor je viervoeter kan zorgen. Zorg dat je een account hebt en ingelogd bent. Vervolgens maak je een plaatsprofiel aan voor je dier waarin je op zoek gaat naar een oppas.

 • Je dier hoeft niet naar een kennel 
 • Je dier krijgt persoonlijke aandacht
 • Je dier kan wennen aan één vaste verzorger
 • Je kunt kiezen of het dier thuis blijft of gaat logeren bij de oppas

Over oppasdier plaatsen
 

Info voor oppassers

Maak een zoekprofiel aanMaak een zoekprofiel aan

Al veel oppassers gingen je voor en daarom lukt het ons om in de meeste gevallen een juiste oppasmatch te vinden. Maak gratis een zoekprofiel aan waarin je matches te zien zijn. 

Voeg je wensen toeVoeg je wensen toe

Geef in je zoekprofiel aan welk soort oppasdier je zoekt: een logeerdier, een verzorgdier of bied je aan als gastgezin.
Upload fotoUpload foto’s

Wij vragen je om mooie foto’s te sturen van je leefomgeving, huis en gezinssituatie. Zo krijgt de eigenaar een goed beeld waar zijn of haar huisdier terechtkomt. Kies ervoor om foto’s te uploaden in liggend formaat, zodat ze goed tot hun recht komen.
Maak een korte omschrijvingMaak een korte omschrijving

Maak een korte maar krachtige omschrijving over jezelf, je ervaring en je motivatie om op een dier te passen. Je profiel wordt pas zichtbaar voor de huisdiereigenaar zodra jullie een match zijn. 

Verwijder je profiel
Zodra jij jouw match gevonden hebt, adviseren wij om je profiel te verwijderen.

 

Info voor oppaszoekers

Maak een plaatsprofiel aanMaak een plaatsprofiel aan 
Wanneer jij de beste oppasser zoekt voor je huisdier, maak je eerst een account bij ons aan. Via dit account kunnen wij de juiste match vinden met een dierenoppas.  
Voeg je wensen toeVoeg je wensen toe 
Vervolgens nemen wij je mee door de website en stellen je digitaal een aantal vragen. Door het beantwoorden van deze vragen, maken wij het profiel van je dier aan.  
Beschrijf je huisdierenBeschrijf je huisdier 
Probeer de oppasser een goed beeld te geven van het karakter van jouw huisdier. Upload daarnaast een aantal mooie foto’s in liggend formaat. Wij geven je een aantal tips voor een geschikte profielfoto.
Word supporterWord supporter 
Vervolgens kom je op de supporter-pagina. Op deze pagina vragen we je om voor het minimale bedrag van € 25,- per jaar mee te helpen om onze service mogelijk te maken. Zo krijg je bijvoorbeeld inzicht in de contactgegevens en profielen van de oppassers. 
Log in op onze websiteLog in op onze website
Zodra de betaling is gelukt, kun je inloggen op onze website en zullen de matches via een melding in jouw account terechtkomen.


Stichtingen die gastgezinnen zoeken vragen we om een bijdrage te doen van minimaal € 60,- voor één jaar, omdat zij een speciaal account krijgen. 

Er is een match, en nu?

Als oppasser krijg je matches te zien die passen bij jouw zoekprofiel. Vervolgens kun je interesse tonen in dit dier. Daarna kun je contact opnemen met de eigenaar. 

Als eigenaar van het dier zie je ook dat de oppasser interesse heeft om op zijn dier te passen en kan ook contact opnemen. De oppas en de eigenaar regelen de rest verder zelf.

Oppasdieren bij jou in de buurt

Heb je op sommige dagen wat minder tijd om voor jouw huisdier te zorgen? Ook wanneer je een dag of weekend weggaat of voor langere tijd op vakantie bent, kan het zijn dat je hond of kat niet mee kan. Hoe fijn zou je het dan vinden dat je een oppas in de buurt vindt die jouw hond eens extra uitlaat of je kat in huis neemt? Via Verhuisdieren zijn er veel mensen die heel graag een verzorgdier willen hebben. Wij helpen je om diegene te vinden!

Vind een dierenoppas bij jou in de buurt:

 • Dierenoppas Utrecht
 • Dierenoppas Groningen
 • Dierenoppas Haarlem
 • Dierenoppas Arnhem
 • Dierenoppas Amsterdam

Ben jij dol op dieren maar heb je in het dagelijks leven zelf onvoldoende tijd of ruimte om zelf een huisdier aan te schaffen? Meld je aan als dierenoppas en wij zoeken de juiste match! Je kunt hierbij aangeven of je als vrijwilliger wilt oppassen of dat je een vergoeding wilt. 

Vind een oppasdier             

Plaats een oppasdier

Contact opnemen

Wanneer je vragen hebt over de dierenoppas of meer informatie wilt, neem je contact op via ons contactformulier.

Gastgezinnen gezocht

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

 • Ontvang notificaties van nieuwe matches
 • Bekijk contactgegevens van matches
 • Support onze stichting voor 1 jaar