Dierenasiel Rotterdam

Als je op zoek bent naar een hond of kat in de buurt van Rotterdam of je wilt huisdier herplaatsen, dan kun je terecht bij een dierenasiel in Rotterdam.


In Rotterdam zitten meerdere asielen, Verhuisdieren zet ze voor je op een rij:

Dierenopvangcentrum Rotterdam

Voor alle inwoners van Rotterdam is er Dierenopvangcentrum Rotterdam. Helaas was de opvang door de slechte staat van het asielgedeelte genoodzaakt om de locatie tijdelijk te sluiten en wordt er gewerkt aan een passend alternatief. Tot die tijd zijn ze en de nog aanwezige dieren verhuisd naar Dierenopvang Spijkenisse. Een opvang voor honden en katten.

Stiching Zwerfkatten Rijnmond

Helaas hebben we in Nederland nog zwerfkatten. Stichting Zwerfkatten Rijnmond werkt voornamelijk met de TNRC-methode (Trap, Neuter, Return, Care): vangen, castereren-steriliseren, terugkeer naar hun vertrouwde plek met de mogelijke zorg. Sommige katten krijgen een nieuw bestaan als huiskat en kunnen geadopteerd worden.

Het Knaagspoor

Net aan het randje van Rotterdam, vind je konijnen- en knaagdierenopvang Het Knaagspoor in Ridderkerk. Zij vangen konijnen en knaagdieren op en geven de verzorging en aandacht die ze nodig hebben. Zij kunnen ook tips geven over het koppelen van konijnen en cavia´s. 

Voordelen van asieldieren adopteren

De medewerkers van het asiel kennen de dieren vaak erg goed, waardoor ze goed met je kunnen meedenken welk dier bij je past. De medewerkers hebben veel ervaring met dieren en kunnen soms van persoonlijk advies voorzien. Ook over bepaalde gedragsproblemen of rassoorten kunnen ze van informatie voorzien.

Nadelen van asieldieren adopteren

Sommige asieldieren kampen met gedragsproblematiek en hebben al wat meegemaakt. Dat kan betekenen dat het dieren wat geduld en wellicht ook tijd vragen, voordat ze helemaal zijn aangepast aan hun nieuwe leven. Een dier is soms ook al wat ouder, waardoor je ze relatief wat minder tijd bij je kunnen zijn.

Dier herplaatsen via Verhuisdieren

Er zijn verschillende redenen waarom je een nieuw thuis zoekt voor een dier: allergie, overlijden of plotselinge verhuizing. Bij het herplaatsen van een dier staat het geluk van het dier voorop. Het liefst breng je je maatje natuurlijk onder bij familie of vrienden. Wanneer dit niet lukt, helpt Stichting Verhuisdieren je om in contact te komen met het nieuwe baasje van je dier. Lees hier meer over een dier herplaatsen via Verhuisdieren.

Gratis plaatsprofiel aanmaken

Dier adopteren via Verhuisdieren

Via Verhuisdieren kun je ook op zoek naar een leuke hond (puppy) of kat (kitten). Verhuisdieren is opgericht met de gedachte dat honden en katten beter niet in een asiel terecht komen, maar beter direcht via het oude baasje (of stichting) worden geadopteerd. Door deze oplossing leer je het dier kennen in eigen omgeving, voorkom je een trauma en weet je meer over de achtergrond van het dier. En omdat er gematcht wordt op basis van de belangen en behoeften van het dier is de kans op een succesmatch heel groot en zal het aantal asieldieren in de toekomst dalen. Ook kun je nog contact houden met de oude baasjes als je dat leuk vindt. Een dier adopteren via Verhuisdieren is veilig en verantwoord. Ons team zet zich zeven dagen per week in om die veiligheid te waarborgen. Op deze pagina vertellen we wat we daar allemaal voor doen: een dier veilig adopteren. Wil jij alle adoptiedieren bekijken?

Overzicht van alle adoptiedieren

Meer informatie over een huisdier adopteren of herplaatsen?

Wil je zeker weten dat jij klaar bent voor de adoptie van een hond of kat? Of wil je overleggen of het herplaatsen van jouw hond of kat echt de enige optie is? Dan helpt Verhuisdieren je graag. 

Contact met Verhuisdieren

Dierenopvangcentrum Rotterdam

Dierenopvang Spijkenisse

Stichting Zwerfkatten Rijnmond

Het Knaagspoor

Overzicht alle dierenasielen

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar