Dierenasiel Rotterdam

Als je op zoek bent naar een hond of kat in de buurt van Rotterdam of je wilt huisdier herplaatsen, dan kun je terecht bij een dierenasiel in Rotterdam.


In Rotterdam zitten meerdere asielen, Verhuisdieren zet ze voor je op een rij:

Dierenopvangcentrum Rotterdam

Voor alle inwoners van Rotterdam is er Dierenopvangcentrum Rotterdam. Helaas was de opvang door de slechte staat van het asielgedeelte genoodzaakt om de locatie tijdelijk te sluiten en wordt er gewerkt aan een passend alternatief. Tot die tijd zijn ze en de nog aanwezige dieren verhuisd naar Dierenopvang Spijkenisse. Een opvang voor honden en katten.

Stiching Zwerfkatten Rijnmond

Helaas hebben we in Nederland nog zwerfkatten. Stichting Zwerfkatten Rijnmond werkt voornamelijk met de TNRC-methode (Trap, Neuter, Return, Care): vangen, castereren-steriliseren, terugkeer naar hun vertrouwde plek met de mogelijke zorg. Sommige katten krijgen een nieuw bestaan als huiskat en kunnen geadopteerd worden.

Het Knaagspoor

Net aan het randje van Rotterdam, vind je konijnen- en knaagdierenopvang Het Knaagspoor in Ridderkerk. Zij vangen konijnen en knaagdieren op en geven de verzorging en aandacht die ze nodig hebben. Zij kunnen ook tips geven over het koppelen van konijnen en cavia´s. 

Voordelen van asieldieren adopteren

De medewerkers van het asiel kennen de dieren vaak erg goed, waardoor ze goed met je kunnen meedenken welk dier bij je past. De medewerkers hebben veel ervaring met dieren en kunnen soms van persoonlijk advies voorzien. Ook over bepaalde gedragsproblemen of rassoorten kunnen ze van informatie voorzien.

Nadelen van asieldieren adopteren

Sommige asieldieren kampen met gedragsproblematiek en hebben al wat meegemaakt. Dat kan betekenen dat het dieren wat geduld en wellicht ook tijd vragen, voordat ze helemaal zijn aangepast aan hun nieuwe leven. Een dier is soms ook al wat ouder, waardoor je ze relatief wat minder tijd bij je kunnen zijn.

Dier herplaatsen of adopteren via Verhuisdieren

Via Verhuisdieren kun je ook op zoek naar een leuke hond (puppy) of kat (kitten). Groot voordeel van dit platform is dat je het dier rechtstreeks van het oude baasje (of stichting) adopteert. Dit betekent dat meer van de achtergrond kent, maar vooral ook dat je de hond of kat in zijn eigen omgeving leert kennen. Ook kun je nog contact houden met de oude baasjes als je dat leuk vindt.

Ik wil een dier adopteren

Ik wil een dier herplaatsen

Meer informatie over een huisdier adopteren of herplaatsen?

Wil je zeker weten dat jij klaar bent voor de adoptie van een hond of kat? Of wil je overleggen of het herplaatsen van jouw hond of kat echt de enige optie is? Dan helpt Verhuisdieren je graag. 

Contact met Verhuisdieren

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar