Dierenasiel: honden en katten

We hebben in Nederland ongeveer 1,9 miljoen honden en 3,1 miljoen katten. Helaas worden er jaarlijks enkele tienduizenden naar het asiel gebracht. Daarnaast wordt er nog eens een meervoud hiervan aan honden via handelsites herplaatst. Dit betreft vaak een impulsaanschaf die ook niet zelden in het asiel eindigt.


Zoek een huisdier

Wil je een huisdier aanschaffen en twijfel je over een asieldier?
Geef een hond of kat een tweede kans en adopteer een dier via Verhuisdieren.

Adopteer een dier

Herplaats een huisdier

Overweeg je om je huisdier in een asiel te plaatsen?
Voorkom stress bij je huisdier en zoek via Verhuisdieren een nieuw baasje.

Herplaats je huisdier

Asielhonden

Er zijn verschillende redenen waarom honden niet meer thuis kunnen blijven wonen en in een asiel terechtkomen. De meest genoemde redenen van baasjes zijn tijdgebrek, allergieën en veranderingen in de leefsituatie, zoals ziekte of een scheiding. Daarnaast kost een hond veel geld, waardoor het voorkomt dat baasjes niet meer in staat zijn om voor hun hond te zorgen. Ook gedragsproblemen kunnen een reden zijn om een hond naar het asiel te brengen.

Asielkat

Katten komen dikwijls vanwege dezelfde redenen als honden in het asiel. Ook maken we vaak mee dat baasjes van katten zijn overleden en er niemand in de omgeving is die de zorg op zich kan nemen. Daarnaast zijn sommige katten erg gevoelig voor stress en kunnen ze van slag raken door een veranderende gezinssituatie. Denk bijvoorbeeld aan de geboorte van een baby. In sommige gevallen moeten mensen door verhuizing afscheid nemen van hun kat, omdat katten in hun nieuwe woning verboden zijn.

Stress

Helaas is het asiel voor de meeste dieren erg stressvol. Van een huiselijke omgeving belanden ze in een hok en ze krijgen vaak veel minder persoonlijke aandacht dan ze gewend zijn. De stress van de asieldieren om hun heen heeft ook veel invloed op hun eigen stressniveau. Een hoop dieren hebben blijvend last van psychische klachten als ze eenmaal het asiel hebben verlaten.

Het zou beter zijn als de honden en katten die herplaatst moeten worden, direct naar een geschikt nieuw baasje kunnen, zodat ze het asiel kunnen overslaan. Zo blijven ze in een huiselijke omgeving en voorkom je een trauma.

Verhuisdieren: een alternatief voor het dierenasiel

Het zou dus beter zijn voor honden en katten om niet in het asiel terecht te komen. Met deze gedachte is Verhuisdieren opgericht. Wij proberen dieren aan een nieuw baasje te matchen vóórdat ze in het asiel terechtkomen. Zo kunnen ze direct naar een nieuw thuis en slaan ze het asiel over. Door deze oplossing blijven ze in een huiselijke omgeving en voorkom je een trauma. En omdat er gematcht wordt op basis van de belangen en behoeften van het dier is de kans op een succesmatch heel groot en zal het aantal asieldieren in de toekomst dalen.

Herplaatsing door gedragsproblemen voorkomen

Als een dier herplaatst moet worden wegens gedragsproblemen is het mogelijk om via Verhuisdieren in contact te komen met een gedragsdeskundige. Wellicht kan het probleem opgelost worden en is herplaatsing niet nodig.

Dierenoppas

Overweeg je om afstand te doen van je huisdieren omdat je in de problemen komt door vakanties of langdurige afwezigheid? Dan kun je via Oppasdieren een logeeradres voor je huisdieren vinden. Zo’n oppasadres kan tijdelijk zijn, bijvoorbeeld tijdens vakantie, maar ook voor onbepaalde tijd, bijvoorbeeld bij ziekte.

Maak gratis een profiel aan

Een zoek- of herplaatsingsprofiel aanmaken bij Verhuisdieren is gratis, zodat de website voor alle dierenliefhebbers laagdrempelig is. Als je een huisdier naar het asiel brengt moet je vaak een aanzienlijk bedrag betalen. Meld je direct aan om een dieren te adopteren of herplaatsen.

Aandacht voor asieldieren

Er zijn natuurlijk acute gevallen of onverschillige baasjes die hun dieren toch op straat zetten, waardoor het asiel de enige oplossing is. Het asiel blijft daarom altijd heel belangrijk. Ook asieldieren verdienen een tweede kans. Heb je geen match gemaakt bij Verhuisdieren? Kijk dan eens in de asielen bij jou in de buurt.

Dierenasiel Amsterdam
Dierenasiel Rotterdam
Dierenasiel Groningen
Dierenasiel Utrecht
Dierenasiel Maastricht
Dierenasiel Breda
Dierenasiel Eindhoven
Dierenasiel Leeuwarden
Dierenasiel Assen
Dierenasiel Zwolle
Dierenasiel Almere
Dierenasiel Lelystad
Dierenasiel Haarlem
Dierenasiel Apeldoorn
Dierenasiel Arnhem
Dierenasiel Deventer
Dierenasiel Hengelo
Dierenasiel Almelo
Dierenasiel Born
Dierenasiel Beilen
Dierenasiel Enschede
Dierenasiel Zuidwolde

Check de website: www.ikzoekbaas.nl
Of de website: www.dierenasiels.com

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar