Hond klikt niet met andere huisdieren

Je hebt meerdere huisdieren en ineens vecht je hond met de andere hond of kat in huis. Of je hebt er onlangs een nieuwe hond of kat bijgekregen en het klikt niet tussen de huisdieren. Wat kun je dan het beste doen?


Honden maken ruzie

Het is zaak te achterhalen waarom de hond ruzie maakt met de andere hond of kat. Dit kan vele oorzaken hebben en soms kan het handig zijn daarvoor de hulp in te schakelen van de hondengedragsdeskundige. Of van een kattengedragsdeskundige als je vermoedt dat het probleem bij de kat ligt. Door de oorzaak te achterhalen, kun je misschien een herplaatsing voorkomen!

Gratis videocall met gedragsdeskundige van Tinley

Om jou en de hond te helpen, biedt Verhuisdieren je een gratis videogesprek (maximaal 10 minuten) aan met hondengedragsdeskundige Eline Teygeler of kattengedragsdeskundige Yvon Sweere van Tinley Gedragstherapie voor dieren. Zij kunnen samen met jou achterhalen waar de oorzaak ligt en jou advies geven hoe dit probleem op te lossen.

Videocall aanvragen

Bij Verhuisdieren weten we hoeveel verdriet het herplaatsen van een hond kan veroorzaken en wij helpen je graag dit te voorkomen! Je kunt daarom ook ons gratis magazine aanvragen over gedragsproblemen bij honden. Dit magazine staat vol met tips en oplossingen van onze gedragsexperts.

Magazine aanvragen

Hoe introduceer je een hond bij andere hond/kat?

Wil je eerste zelf proberen de oorzaak te achterhalen, dan geven wij je hier wat tips om te starten. Je kunt het beste teruggaan naar moment dat je de hond introduceerde aan de andere kat of hond. Hoe is de eerste introductie tussen de dieren verlopen?

 • Heeft de hond tijd gehad om aan de kat te wennen?
 • Heeft de hond tijd gehad om rustig aan de andere hond te wennen?
 • Kan het misschien zo zijn dat de hond of kat toen zij klein waren niet gesocialiseerd zijn met de andere soort?
 • Misschien passen de dieren gewoon niet bij elkaar?
 • Is je hond misschien jaloers?

Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten voor je dieren samen wilt houden. In het geval van twee honden kan het bijvoorbeeld helpen om het leeftijdsverschil tussen de twee dieren niet te groot te laten zijn. En passen de energielevels een beetje bij elkaar? Hondengedragsdeskundige Ulrike geeft je nog wat tips zodat de kans groter is dat het wel klikt tussen huisdieren.

honden vechten

Probleem ruziënde huisdieren oplossen

Als je achterhaald hebt wat de reden is voor het niet klikken tussen de huisdieren, kun je eerst werken aan de oplossing voor je de hond definitief weg wilt doen. Ook hier kunnen gedragsdeskundigen Eline (hond) en Yvon (kat) je in een 10-minutendurend videogesprek op weg helpen. 

Mocht een vervolgafspraak nodig zijn, dan helpen zij je verder aan de contactgegevens van een gedragstherapeut bij jou in de buurt. 

Hond herplaatsen onvermijdelijk

Als bovenstaande niet werkt en ook het advies van de gedragstherapeut biedt geen oplossing, dan kan het soms beter zijn het dier te herplaatsen naar een thuis waar hij beter op zijn plek is. Als de dieren elkaar en jou als baasje meer stress bezorgen dan dat jullie elkaar plezier aan elkaar beleven, is deze stap soms onvermijdelijk.

Hond herplaatsen

Herplaatsen via Verhuisdieren

Dan is Verhuisdieren de beste optie. Via dit platform kun je exact de karaktereigenschappen van je hond invoeren, zodat hij gematcht wordt aan een baasje dat echt bij hem past. Indien je dat prettig vindt, kun je ook contact houden met het nieuwe baasje. 

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

 • Ontvang notificaties van nieuwe matches
 • Bekijk contactgegevens van matches
 • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

 • Verschillende manieren om te doneren
 • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
 • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.