Honden

Ben jij op zoek naar een hond? Op Verhuisdieren.nl staan allemaal tweedekanshonden met verschillende karakters en behoeften, dus een grote kans dat er een leuke viervoeter voor jou tussen zit. Hieronder vindt je meer informatie én zie je de meest recente profielen van honden die een nieuw thuis zoeken.

Hond kopen of adopteren?

Heb je besloten dat je een hond in huis wil nemen? Wat leuk! Nu moet je alleen nog een keuze maken of je een puppy gaat kopen of een hond gaat adopteren en hem zo een tweede kans gunt op een mooi leven. Via Verhuisdieren vind je alleen maar honden die op zoek zijn naar die tweede kans. Het zijn honden van wie het huidige baasje misschien niet meer voor ze kan zorgen of honden die gered zijn van een zwaar straatleven in het buitenland. Deze honden kun je adopteren via Verhuisdieren.

Hoe vind je een hond via Verhuisdieren?

Maar hoe vind je nou die ene hond die perfect bij jou past? En heb je al bedacht of je echt een eigen hond wil of dat een oppashond misschien eerst wel leuk is om mee te starten? Laat Verhuisdieren je op weg helpen.

Adoptiehonden

Stel je hebt besloten zelf een hond aan te schaffen. Dan kun je een zoekprofiel aanmaken voor een adoptiehond. Hierin geef je je wensen aan voor de hond. Dus of hij met kinderen of katten moet kunnen bijvoorbeeld. Het huidige baasje of de plaatser van de hond heeft ook een profiel aangemaakt met daarin de behoeften en karaktereigenschappen van de hond. Het matchingsysteem van Verhuisdieren match vervolgens de profielen die met elkaar overeenkomen en vervolgens ontvang jij elke ochtend je matches in je mail. Het is dan aan jou om een keuze te maken welke hond je wil ontmoeten en een afspraak te maken met het oude baasje of de plaatser van de hond. De honden zitten dus niet bij Verhuisdieren! Wij helpen alleen de ideale viervoeter voor je te selecteren.

Bekijk hier alle adoptiehonden

Oppashonden

Maar misschien wil je wel eerst proberen of een hond wel echt in je leven past. Dan is een oppashond wellicht een goed idee. In dat geval maak je een profiel aan als oppasser. Ook hierin geef je aan waar je wensen liggen en hoe vaak of hoe lang je op een hond wil passen. Baasjes van honden maken weer een vergelijkbaar profiel aan en het matchingsysteem van Verhuisdieren matcht vervolgens de profielen die overeenkomen. Jij ontvangt de matches in je mail en kunt vervolgens zelf een keuze maken met welke hond en baasje je kennis wilt maken om op te gaan passen.

Bekijk hier alle oppashonden

Zelf een hond aanmelden

Het kan natuurlijk ook zijn dat je juist zelf een ander baasje zoekt voor je hond, of een oppas. Dan kun je natuurlijk zelf ook je hond aanmelden op Verhuisdieren. In dit geval maak je een profiel aan voor je hond. Deze vul je zo eerlijk mogelijk in, zodat de beste match ontstaat met iemand die een adoptie- of oppashond zoekt. Zodra je hond gepubliceerd staat, kun je reacties verwachten van mensen die je hond willen adopteren of op hem willen passen. Deze berichten ontvang je in je mail.

Ben jij klaar voor een hond?

Weet je zeker dat je een hond kan bieden wat hij nodig heeft? En ben je bereid om je leven deels aan te passen om goed voor je hond te kunnen zorgen? Het is belangrijk dat je goed weet waar je aan begint. We geven je wat artikelen die je kunt lezen ter voorbereiding: 

- Ben jij klaar voor een hond?
- Wat voor hond wil je adopteren?
- Waar moet je op letten als je een hond adopteert?

Adoptie- en oppaskatten

Een adoptie- of oppashond is leuk, maar je kunt natuurlijk ook voor een kat kiezen! Op Verhuisdieren staan ook heel veel leuke katten die een nieuw huisje zoeken of een oppas tijdens een vakantie van het baasje bijvoorbeeld. Benieuwd naar alle leuke katten?

Bekijk hier alle katten

Word supporter van Verhuisdieren

Verhuisdieren is een stichting met een ANBI-keurmerk. Dit betekent dat wij werken zonder winstoogmerk. Ons doel is voor zoveel mogelijk honden, katten en konijnen een fijn thuis te vinden, zonder dat zij een stressvol verblijf in een asiel moeten doormaken. De dieren blijven dus bij hun oude baasje terwijl er online gezocht wordt naar een nieuw fijn thuis. Je adopteert dus ook niet VAN Verhuisdieren, maar VIA Verhuisdieren. Maandelijks vinden tussen de 700-1.000 dieren zo een nieuw fijn thuis.

Steun jij ons om hét platform te blijven waar baasjes veilig op zoek kunnen naar een nieuw thuis voor hun hond, kat of konijn? En waar je op een veilige en verantwoorde manier een dier kunt adopteren? Word dan supporter van Stichting Verhuisdieren. Je levert dan een bijdrage aan elk dier dat via Verhuisdieren zijn forever home vindt én je kunt gebruik maken van tal van voordelen die Verhuisdieren geregeld heeft voor haar supporters. Zo kun je voordeliger een huisdierenverzekering afsluiten, krijg je korting op verschillende huisdierenspullen en krijg je een gratis online consult bij de dierenartsen van Cooper Pet Care.

Word supporter

Vragen? Neem contact met ons op

Heb je nog vragen over hoe Verhuisdieren werkt? Wil je meer weten ver het adopteren of herplaatsen van een hond of kat? Neem dan gerust contact met ons op!

Stuur een mail naar Verhuisdieren

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar