"Adoptie van die ene imperfecte hond is goud!"

Ook in Griekenland lopen veel honden en katten op straat, zonder baasje. Mirtos Animal Project trekt zich het lot van deze straatdieren aan en doet er alles aan de aanwas zoveel mogelijk te beperken en de dieren een kans te bieden op een gouden mand. Hieronder wordt door de stichting zelf over de dagelijkse beslommeringen verteld….

Stichting vertelt Stichting Mirtos Animal Project
29-07-2017

“Mei 2017, er komt een noodoproep binnen voor een zestal pups. Het verhaal is ons niet vreemd helaas; pups gedumpt in een gevaarlijk gebied, veel te vroeg zonder moeder, de opvanger kan niet meer voor de pups zorgen. Het is één van de zovele noodkreten die wij binnen krijgen van mensen die hondjes hebben gevonden.

Adopteer een pup

Deze keer zijn het zes enorm schattige pups, in alle kleuren, allemaal met een hoog knuffelgehalte…. Er is geld nodig, geld om hen te verzorgen, om ze ergens in veilige handen aan te laten sterken tot ze mogen vliegen. Een oproep om donaties komt op onze Facebookpagina, de kleintjes worden alvast ter adoptie op de website gezet, de reutjes heten Pollux, Arcan en Rocco en de teefjes Crystal, Stella en Amber.

Impulsaanvragen

Zoals verwacht reageren veel mensen op de kleintjes, op Facebook regent het hartjes en verliefde smileys, de adoptieaanvragen druppelen binnen. Soms goede, maar ook minder goede aanvragen, zoals impulsaanvragen. Dat krijg je met zulke aaibare schattige hondjes. 

Gelukkig kijken wij heel kritisch en na een grondige screening blijven de beste adoptanten over. Want dat willen we voor ‘onze’ hondjes: het allerbeste! Omdat ze het slechtste al hebben meegemaakt…. De eerste reservering is al binnen, nu de rest van de broertjes en zusjes nog.

Adoptie imperfecte hond

Met zo’n vloedgolf aan pups delven de oudere honden, de ‘imperfecte’ honden, de rugzakhondjes en de senioren vaak het onderspit . Vaak…. Maar niet altijd. Zo is deze maand Charlie gereserveerd voor adoptie, een kereltje met veel pech en gezondheidsproblemen. Met gezondheidsproblemen als leishmania, een verwijderde milt vanwege hyperplasie, nierfalen en een speciaal dieet verwacht je niet dat er snel een baasje komt die al die zorgen voor lief neemt, maar ze bestaan!! Tot onze vreugde gaat Charlie een geweldig goed leven tegemoet bij een bazinnetje die haar hand niet omdraait voor de gezondheidsproblemen en bijkomende zorgen. 

adoptie hondDit zijn voor ons toch wel de kersen op de taart, dat óók de “niet zo fluffy –aaibare-zorgeloze- jonge honden” hun weg naar een baasje vinden. 

We hopen dan ook veel van deze bof(kont)hondjes tegen te komen op 10 september tijdens onze jaarlijkse Mirtosdag in Amersfoort. Op die dag komen alle vrijwilligers, adoptanten met hun honden, belangstellenden en donateurs bij elkaar op het terrein van een hondensportvereniging waar de honden vrij rond kunnen lopen. Wat is er nu leuker om al die hondjes, die we door de jaren heen aan een baasje hebben geholpen, heerlijk rond te zien rennen, spelend met elkaar. 

Trots en onbevangen

De ooit bange muurbloempjes, schuchter door wat ze hebben meegemaakt, lopen nu trots en onbevangen rond, genietend van het leven. 

De hondjes waarvan we hadden ingeschat dat ze kleine middelmaatjes zouden blijven, maar blijkbaar toch stiekem een spreekwoordelijke Duitse dog als papa hadden waardoor ze ‘ietsjes’ groter zijn gegroeid dan verwacht. En dat de baasjes als reactie op het onverwachte formaat geven: Ach, we hebben gewoon méér hond om van te houden! 

Baasjes die inmiddels een hele roedel ex-zwerfhonden hebben vergaard en zo trots als een pauw rondlopen… 

De ‘driepoters’ die qua snelheid niet onderdoen voor hun staartgenoten op vier poten…

De ooit zo zieke en verwaarloosde honden nu in een glimmend vachtje, keurig op gewicht…

Voor ons de beloning van de vele uren die we spenderen aan het werk voor de stichting, echt een labour of (doggy)love!!!"

Wil je weten hoe zo'n eerste dag van een adoptiehond eruit ziet? Lees dan de blog van Lyzanne.