Initiatiefnemer

Ik ben Femke Pasquino-de Harde en ik woon in Edam met mijn man, zoontje en onze honden Lotje en Canello. Ik ben geboren op Texel onder toeziend oog van onze toenmalige hond Borus. Na Borus volgden vele dieren die allemaal een onmisbaar element werden in mijn leven.
Een heel bijzondere plek in mijn hart heeft mijn pony Sindie. Ze is in april 2016 op 38-jarige leeftijd in mijn armen heengegaan. Ik ben eeuwig dankbaar voor de 29 jaar die we samen zijn geweest. Dankzij haar en de dieren waar ik mee ben opgegroeid, heb ik een geweldige jeugd gehad. Zij hebben mij mede gevormd tot wie ik nu ben. 

Deze achtergond heeft mij er ook toe bewogen om in ons gezin meerdere malen een ouder huisdier te adopteren. Het was heel fijn om deze dieren nog een kans te geven op een mooi leven.

Ik wil mensen ervan bewust maken dat er heel veel lieve 'tweedekans dieren' op een nieuw baasje wachten. Het is begrijpelijk dat veel mensen het eng vinden om voor een 'tweedekans dier' te kiezen omdat ze niet goed weten wat voor dier ze in huis halen.

Met Verhuisdieren probeer ik daar verandering in te brengen. De dieren verblijven bij hun oude baasje of gastgezin totdat het ideale nieuwe baasje zich meldt. Op deze manier hoeven dieren niet naar het asiel. Dat scheelt een hoop stress voor de dieren, maar ook voor de oude baasjes. Voor veel mensen is het hartverscheurend om hun dier bij het asiel achter te laten.

Voor de nieuwe baasjes is het fijn dat ze alles kunnen vragen over het verleden van het dier en kunnen zien waar hij/zijn vandaan komt. Een win-win situatie voor mens & dier.

 

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar