Verantwoording Verhuisdieren

Wij zijn graag helder en transparant over onze werkwijze en visie. Om misverstanden te voorkomen hebben wij de meest voorkomende vragen op een rijtje gezet.


Verantwoording

Verhuisdieren is een...
- is een ANBI (Algemeen nut beoogende stichting)
- heeft een Raad van Toezicht
- heeft een Statutair directeur
- werkt met 6 vrijwilligers en 10 freelancers
- werft en besteedt haar inkomsten op een verantwoorde manier (lees beleidsplan)

Verhuisdieren is een stichting met een ANBI-keurmerk en heeft ervoor gekozen om met het verlenen van een dienst, niet enkel afhankelijk te zijn van donaties en subsidies. Het supporterschap maakt het mogelijk om een onafhankelijk stabiel het platform te zijn. Verhuisdieren heeft geen winstoogmerk. In de radiouitzending van BNR Baanbrekende Businessmodellen gaat oprichter Femke Pasquino dieper in op hoe en waarom hiervoor is gekozen.

Jaarverslag + jaarrekening

Bekijk hier het jaarverslag van 2021
Bekijk hier de jaarrekening van 2021
Bekijk hier het jaarverslag van 2022
Bekijk hier de jaarrekening van 2022

Beleidsplan + formulier publicatieplicht

Bekijk hier het formulier publicatieplicht
Bekijk hier het beleidsplan 2023 tm 2025

Onze werkwijze

Verhuisdieren heeft als doel het rechtstreeks zoeken en herplaatsen van katten, honden en konijnen zonder dat zij in een stressvol asiel belanden. Daarnaast wordt er op grote schaal voorlichting gegeven over hoe je het beste voor je dier zorgt en hoe je verantwoord een dier adopteert of herplaatst.

Om in contact te komen met een eigenaar/stichting van een dier wordt eenmalig een bijdrage gevraagd van minimaal €25,-. Na deze bijdrage ben je een jaar lang supporter van Stichting Verhuisdieren. Als supporter kan de zoeker op al z'n matches reageren, krijgt voorlichting en kan gebruik maken van allerlei voordelen. Ook kan je gratis een profiel aanmaken om een oppas te zoeken voor je geadopteerde dier.

Volgens de regels

Verhuisdieren hanteert bovenop de regelgeving vanuit de overheid aanvullende regels, die in het leven geroepen zijn om het welzijn van de dieren te waarborgen en handel in dieren tegen te gaan. Dit onderscheidt Verhuisdieren van andere platformen waarop dieren worden aangeboden. Stichtingen zijn vrij om gebruik te maken van Verhuisdieren en zich aan deze aanvullende regels te houden.

Wat verdient de directeur van Verhuisdieren?

Het salaris van de directeur van Verhuisdieren wordt vastgesteld conform de richtlijnen zoals die zijn opgesteld door Goede Doelen Nederland. Goede Doelen Nederland heeft een beloningsregeling voor directeuren. Deze regeling houdt onder meer rekening met de omvang en complexiteit van de organisatie. De raad van toezicht heeft op basis van deze regeling het salaris van de directeur vastgesteld. De raad van toezicht werkt onbezoldigd.

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar