Oppashonden

Leuk hè, een hond. Maar ja, wat nu als je geen tijd hebt om echt zelf een hond te nemen? Dan kun je kiezen voor een oppashond! Als hondenoppas heb je wel de lusten, niet de lasten. En je helpt ook nog eens een baasje bij de zorg van zijn of haar hond. Hieronder vindt je meer informatie over oppashonden én je ziet de meest recente profielen van honden die een oppas zoeken. Zit er misschien een oppashond bij jou in de buurt? 

Vind de perfecte oppashond

Een hond die af en toe komt logeren of die je ophaalt voor een fijne wandeling. Hoe fijn klinkt dat? Als dit is wat je wil, meld je je aan als hondenoppas om een leuke deeltijdhond te vinden via Verhuisdieren. Maar ja, hoe vind je nu een oppashond die ook echt bij je past? 

Hoe werkt het?

Het is wel fijn als de oppashond een beetje voldoet aan wat jij verwacht van een hond, toch? Dus als je lange wandelingen wil maken, dat je oppashond ook een beetje actief is bijvoorbeeld. Daarom vragen we je een zoekprofiel aan te maken als hondenoppas. Hierin kun je aangeven wat voor oppashond je zoekt. De baas van de hond doet hetzelfde voor de oppashond. Als de twee profielen matchen, kunnen jullie contact met elkaar opnemen. Zo helpt Verhuisdieren een goede voorselectie te maken en zo een geslaagde match te maken. 

Als jullie een match zijn, kun je zelf contact opnemen met het baasje en kennismaken. De afspraken over de oppashond maken jullie samen. Verhuisdieren speelt hier geen rol meer in. 

Een adoptiehond vinden in plaats van een oppashond?

Maar misschien ben je er eigenlijk wel zeker van dat je toch liever zelf een hond hebt. Als je voldoende tijd en liefde hebt voor een eigen hond, kun je natuurlijk ook zelf een hond adopteren. Ook dat kan via Verhuisdieren. Er staan tal van honden op die een nieuw baasje zoeken. Ook voor deze honden zijn profielen aangemaakt. De profielen die matchen met jouw zoekprofiel voor een adoptiehond worden aan elkaar gematcht. Elke ochtend ontvang je een mail met je nieuwe matches in je mail. Zo helpt Verhuisdieren je te koppelen aan een hond die echt bij je past.

Als je een match hebt, kun je zelf contact opnemen met het baasje of de herplaatsende stichting. Jullie spreken dan samen een moment af om kennis te maken en maken samen afspraken over een eventuele adoptie. Je adopteert de hond niet VAN Verhuisdieren, maar VIA Verhuisdieren. Na de match is het aan jou en het oude baasje om de adoptie rond te maken. We hebben richtlijnen voor een succesvolle adoptie, maar uiteindelijk is het aan het oude baasje en jijzelf om dit tot een goede adoptie te laten komen. 

Bekijk alle adoptiehonden

Eerst meer weten over het adopteren van een hond?

Een hond in huis nemen doe je niet zo maar. Het is belangrijk dat je je eerst goed inleest over wat het hebben van een eigen hond precies inhoudt. Gelukkig heeft Verhuisdieren tal van artikelen die je kunt lezen ter voorbeiding. We helpen je vast op weg: 

- Ben jij klaar voor een hond?
- Tips bij het adopteren van een hond
- Kies je een rashond of een kruising?

En in onze huisdierenbijsluiter vind je nog veel meer artikelen!

Blogs over hondengedrag

Verder hebben we natuurlijk een hoop blogs over hondengedrag. 

Lees de hondenblogs

Zelf op zoek naar een hondenoppas

Het kan ook zijn dat jij juist een oppas zoekt voor je eigen hond. Misschien voor een vaste dag in de week of voor als je eens een weekendje weggaat en je hond niet mee kan.

Oppashond plaatsen

Als je een oppas zoekt dan maak je voor je hond een eerlijk profiel aan. Verhuisdieren matcht dat profiel aan een profiel van een hondenoppas die het beste bij jouw hond past. Zo helpen wij je om de perfecte hondenoppas te vinden voor jouw hond. 

Zelf oppashond plaatsen

Nog vragen over oppashonden? Neem contact op!

Wil je meer weten over oppashonden of hondenoppassen? Je kunt altijd contact opnemen met onze supportafdeling! We helpen je graag verder. 

Neem contact op

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar