Dierenwelzijn

Bij Verhuisdieren staat het welzijn van het dier voorop. We vinden het belangrijk (toekomstige) huisdiereigenaren van informatie en of advies te voorzien zodat ze hun huisdier beter kunnen begrijpen of kunnen helpen.


De huisdierenbijsluiter

Voor zowel degene die een huisdier adopteert als de herplaatser is het van belang om de huisdierenbijsluiters goed door te nemen. Hierin vind je informatie waar je op kunt letten tijdens de adoptie, maar ook een adoptieovereenkomst om misverstanden te voorkomen en tips hoe je het dier het beste kunt begeleiden bij de verhuizing naar een nieuw baasje.

Huisdierenbijsluiter

Onze dierenexperts

Wij zijn enorm blij met de geweldige dierenexperts die zich inzetten voor Verhuisdieren en de Huisdierenschool. Met de cursussen van deze experts geef je je dier een goede start, controleer je zelf de gezondheid van je hond of kat en leer je leuke activiteiten doen met je dier. Of volg een cursus 'Verlatingsangst voor je hond' en leer je hond nog beter te lezen via 'Hondentaal begrijpen'. Gedragsproblemen kun je zo voorkomen en verhelpen. Het aanbod cursussen wordt regelmatig uitgebreid. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op de Huisdierenschool!

De Huisdierenschool

Dierenasiel voorkomen

Als Verhuisdieren is het onze missie om asielplaatsing te voorkomen. Honden, katten en konijnen verhuizen rechtstreeks van baasje naar baasje zonder dat zij lang in een dierenasiel hoeven te wachten op een nieuw thuis. We zorgen voor de beste match tussen mens en dier met het belang van de dieren altijd voorop.

Geen puppy's uit broodfok

Op Verhuisdieren vind je geen puppy's of kittens van broodfokkers. Er mag namelijk geen handel in dieren plaatsvinden op ons platform. Het is wel mogelijk dat je jonge honden of katten tegenkomt op onze site, maar deze tweedekansdieren zijn dan gered uit het buitenland door een stichting of afkomstig uit een zogenoemd 'oepsnestje'. 

Rashonden

Het is bij Verhuisdieren niet mogelijk om op ras te zoeken. Bij ons maak je een zoekprofiel met de wensen die jij hebt bij een hond. Vervolgens matchen wij jouw profiel aan het profiel van de hond die het beste bij jou past. Zo hopen wij de beste match te maken voor mens en dier. 

Natuurlijk staan er ook wel eens rashonden op Verhuisdieren. Als het profiel overeenkomt met jouw wensen, zul je matchen met de hond. 

Veel rashonden kampen met erfelijke aandoeningen. Dat tast hun welzijn aan en daarom zijn wij bij Verhuisdieren groot voorstander van mixjes.

Meer over rashonden

Hulp voor minima

Soms kunnen huisdiereigenaren de kosten voor hun hond of kat niet meer dragen. Omdat de kosten enorm zijn gestegen, omdat hun leefsituatie is veranderd of vanwege een ander probleem. Voor dit soort mensen zijn gelukkig verschillende instanties waar zij kunnen aankloppen voor (financiële) steun. Op onderstaande pagina hebben wij de belangrijkste opgesomd.

Steun voor minima

Meldpunt dierenwelzijn

Weet jij of er jouw buurt een dier mishandeld of verwaarloosd wordt, meld dit dan bij het meldpunt 144.

Melding maken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar