Corona en huisdieren: doe alsof je naar je werk gaat!

“Ruil je chill-outfit om voor je werkkleding” stond er in een artikel over thuiswerken tijdens de coronacrisis. Het bleek dat de meeste mensen de hele dag in hun huispak of joggingbroek liepen en dus ook in die kleding thuiswerkten.

Nieuws Marleen van Baal
29-04-2020

Niets mis mee, zou je zeggen, maar wat blijkt: als je je omkleedt alsof je naar je werk gaat, dan krijgen je hersenen ook de daarbij behorende impulsen door. Dat maakt dat je alerter, scherper en gemotiveerder aan het werk gaat. Rond blijven lopen in je ‘chill-outfit’ geeft de signalen door die horen bij het vakantiegevoel van rustig aan doen en ontspannen. Niet de houding waar jouw manager blij van zal worden…

Kat ligt lekker te chillen tegen bazin aan

Dagritme heeft invloed op huisdieren

Wat heeft dit nu eigenlijk met dieren te maken? Ook voor onze dieren is deze tijd anders dan anders. Zij waren gewend aan de structuur van jouw werktijden, je gehaaste gedrag in de ochtend, je vaste vertrek – en thuiskomtijden en je avondjes TV kijken na een lange werkdag. Maar nu staan zij net - als jij - in de chill-modus. Ze slapen met jou mee uit, hangen met jou mee op de bank; ze gaan helemaal mee in jouw ritme. Terwijl voor onze dieren geldt dat zij ook hun ritme nodig hebben.

Voor een weekend of een vakantieperiode is dit helemaal niet erg, maar we zitten al een tijdje thuis en dat kan zo nog wel even duren. Dus… aan de slag: ga net doen alsof! Trek je werkkleding aan, stel werktijden in, inclusief pauzes en doe net zoals je op je werk deed. Je zult merken dat je weer meer energie krijgt, maar niet alleen jij: je huisdieren ook! Ze zullen jouw actievere houding direct opmerken en alerter worden en misschien eens nieuwsgierig komen kijken wat je aan het doen bent.

Iedereen gebaat bij een ritme; ook je hond en kat

Als jij ‘aan’ staat, actief bent en in je kantoorkleding gemotiveerd en vol energie aan het thuiswerken bent, breng je een andere sfeer in huis. Als je dan ook nog eens een wandelingetje maakt in je zelf ingestelde lunchpauze, hebben je honden een fijn extra uitje als ze mee mogen. Je katten kunnen je weer nakijken als je vertrekt en je begroeten als je thuiskomt. Iedereen is dan min of meer op de oude manier in beweging, de hersenen krijgen bekende prikkels en dit alles stimuleert lijf en geest van mens en dier.

Net alsof doen… over het algemeen is het niet aan te raden, maar in dit geval juichen we het toe voor jou en de huisdieren!

Meer nieuws gerelateerd aan de coronacrisis.

Marleen schrijft ook blogs over hersenwerken met honden en katten.

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.