Hersenwerk om je hond te leren kennen

Hersenwerk voor honden VerhuisdierenHeb jij jouw toffe hondenmaatje gevonden via Verhuisdieren.nl? Gefeliciteerd! Was het liefde op het eerste gezicht of waren het speciale eigenschappen die tot deze match leidde? Wat het ook was, ik wens jullie hele fijne jaren samen!

Hondenexpert Marleen van Baal
07-04-2018

Nu is het vooral wennen voor allebei. Jullie moeten elkaar leren kennen. Dat is zowel voor jou als voor je hondenmaatje best een zoektocht. Jouw gewoontes, wensen en regels zijn onbekend voor de hond. Maar zijn gedrag, manieren van reageren en misschien onzekerheden zijn voor jou ook nog nieuw. Dus eigenlijk zitten jullie nu in de ontdekkingsfase van jullie relatie!

Je hond leren kennen

Wist je dat Hersenwerk heel erg kan helpen elkaar te leren kennen? Dat klinkt misschien raar, maar juist met ontspannen spelletjes krijg je heel veel informatie over elkaar. Door samen te ontdekken en te onderzoeken, kun je de ander op een relaxte manier beter leren kennen.

Ik zal ter vergelijking het voorbeeld nemen van een gezelschapsspel voor mensen. Als jij met jouw familieleden een spelletje speelt, weet je eigenlijk al vooraf hoe het zal gaan. Want de één is superfanatiek, de ander kan niet tegen zijn verlies en misschien zit er ook wel een notoire valsspeler bij die altijd weer voor toestanden zorgt! 

Hersenwerk voor honden

Bouw het hersenwerk rustig op. FOTO: MARLEEN VAN BAAL

En stel nu dat je met relatief onbekende mensen ‘Mens-erger-je-niet’ zou spelen. Wat zou je dan allemaal over die onbekende personen kunnen ontdekken? Dan ontdek je dat degene die zo stil en verlegen leek opeens heel enthousiast is. Of dat die stoere vent opeens helemaal niet zoveel praatjes heeft wanneer hij lijkt te gaan verliezen! Maar ook de manier van bewegen zal bij elk persoon anders zijn; zit hij helemaal ín het spel of houdt hij zich juist een beetje afzijdig. En wat denk je van de mate van focus en concentratie? In een spel laat je een andere kant van jezelf zien!

Ware aard van de hond

Zo geldt dat ook voor onze honden. En zeker als je hersenwerk inzet. Doordat je vanuit rust werkt en de hond op zijn eigen manier werkt, kan hij zichzelf laten zien. Als honden op hun eigen manier mogen ontdekken, snuffelen en zoeken zul je hun ware aard ontdekken. Zijn ze terughoudend, nieuwsgierig of overenthousiast? Welke technieken zet je hond in? Alleen zijn neus of ook bek en poten? Hoe gebruikt hij zijn lichaam? Is hij heel bewegelijk of juist statisch? Zie je dat hij moeite heeft met bepaalde bewegingen of is hij juist heel soepel? 

En weet je wat zo mooi is? Jij gaat ook jezelf beter leren kennen! Want plotseling realiseer jij je dat je graag wil helpen als het je hond niet lukt een brokje te bemachtigen. Of dat je de hele tijd zit te kletsen tegen je hond. Of dat je misschien heel goed je hond met rust kunt laten en enorm geniet van zijn snuffelgedrag. Je ontdekt daarmee ook waar jullie elkaar aanvullen, hetzelfde zijn of waar jullie in verschillen.

Hersenwerk is de bouwsteen van je relatie

Al deze informatie, van zowel je hond als over jezelf, zijn prachtige bouwstenen voor een fijne relatie. Door samen te Hersenwerken bied je jouw nieuwe maatje de kans zich te ontspannen. Hij kan zichzelf zijn in jouw bijzijn. En jij kunt alle informatie gebruiken om hem zo goed mogelijk te begeleiden en hem een fijn en veilig thuis te bieden.

Ben jij benieuwd welke informatie Hersenwerk jou kan geven over je hondenmaatje en jezelf als baas? Dan is het een absolute aanrader om een privéles te volgen bij een begeleider Hersenwerk voor honden. Via deze link kun je zien wie bij jou in de buurt Hersenwerk voor honden aanbiedt!

        Mail je vraag          

Marleen van Baal Meer informatie over Hersenwerk:

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.