Hoe straathond Polly van 12 jaar haar geluk vond

Laten we eerlijk zijn: ons hart smelt iedere keer als we ontdekken dat ook een ouder dier een warm thuis heeft gevonden. Bij Verhuisdieren geloven we dat ieder huisdier het beste leven verdient. Gelukkig zijn er mensen die er ook zo over denken! In deze blogpost vertellen we het bijzondere verhaal van Spaanse straathond Polly.

Succesmatches Dennis van Plateringen
14-11-2020

De underdog in de roedel

Polly is ontdekt op straat dichtbij Barcelona en was binnen de roedel altijd duidelijk de underdog. Ze was erg bescheiden en zonderde zich altijd af van de andere honden. Gelukkig was ze goed gesocialiseerd en niet bang voor mensen. Polly werd opgevangen in een Spaans asiel en door de Nederlandse stichting Lamoja naar Nederland overgebracht.

Opgevangen door stichting Lamoja

Stichting Lamoja richt zich op oudere honden en matcht deze vooral met oudere mensen. Dit om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan en om mensen op leeftijd te laten genieten van de liefde van dieren. Mocht er toch iets veranderen in de gezondheid of thuissituatie van het baasje, dan kan de hond altijd weer opgevangen worden door het bekende en vertrouwde gastgezin. Een ontzettend mooie gedachte!

Lamoja dankt haar naam aan hun filosofie: Laatste mooie jaren. En dat geldt vooral voor de honden die zij redden. De match van Polly was een uitzondering op het matchen met een oudere baas. Zij werd liefdevol opgevangen door Kim en Xander die als jongere baasjes voor het eerst een hond in huis namen.

Verhuishond Polly in haar mand

Van Friesland naar Gouda en terug

Het contact tussen de stichting en de toen potentiële baasjes was direct fijn. Kim vertelde wat zij Polly te bieden had en waarom zij de ideale match waren. Beide partijen namen een moment om alles te laten bezinken en al snel werd een kennismaking ingepland in Gouda. Dat Kim en Xander daar een reis voor over hadden vanuit Friesland, zegt natuurlijk ook veel. En daar gebeurde het… liefde op het eerste gezicht voor zowel Polly als nieuwe baasjes Kim en Xander.

Jolien van Lamoja had er gelijk een enorm goed gevoel bij. “Polly was vaak op de achtergrond binnen het gastgezin vanwege de andere honden. Bij het zien van Xander en Kim kroop ze gelijk uit haar schulp en we zagen de match made in heaven voor onze eigen ogen plaatsvinden”, vertelt Jolien.

Bewuste keuze senior hond

Baasjes Kim en Xander zochten bewust naar een oudere hond. Voorwaarde was wel dat deze goed ging met de vier katten in huis. Polly viel hen gelijk op. Ze ontdekten haar via Verhuisdieren. Haar schattige koppie, een mooi formaat… het was de ideale hond voor de twee geliefden.

Xander en Kim wilden boven alles een oudere hond nog een paar jaar een warm mandje geven. Polly bleek ondanks haar leeftijd nog erg fit en iedere dag lopen zij vier keer een rondje. Het tempo is misschien wat lager en dat is gelijk ook een fijne onthaasting voor de baasjes. Geen boom wordt overgeslagen zonder even te snuffelen.

Mogelijk eerder afscheid

Een oudere hond adopteren, betekent mogelijk eerder afscheid nemen. Kim en Xander namen dit zeker mee in hun overwegingen. “Juist oudere honden verdienen nog een fijn plekje als het gaat om aandacht en rust. Wat je ervoor terugkrijgt, is meer dan je je kunt wensen. Een senior hond is rustiger en ook in de omgang met andere honden is dat erg prettig. Onze ‘ervaren’ hond helpt ons als vrij onervaren hondenbaasjes om het beste te bieden”, vertelt Kim.

Polly in close up in de camera

Vol vertrouwen hippen en hoppen

Het gaat ontzettend goed met Polly. Ook samen met de katten in huis. Kim omschrijft haar als ‘een lief, blij en chill meisje’. Xander en Kim zijn helemaal verliefd op haar. Polly heeft weinig nodig om blij te zijn. Aandacht, een vast ritme, haar wandelingen, een fijn mandje en op tijd haar eten. Ze bloeit nog steeds verder op!

Ondanks haar leeftijd heeft ze dagelijks haar ‘gekke puppy’-momenten. Ze hipt en hopt dan door het huis en rent in de rondte. Het vertrouwen is groot en ze is inmiddels zeven maanden bij haar baasjes. Polly weet dat Kim en Xander haar nooit meer in de steek zullen laten.

Bekijk de senior honden die een baasje zoeken

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.