Kat Olli werd herplaatst na een scheiding

Omdat Verhuisdieren haar best wil doen het herplaatsen van een huisdier uit de taboesfeer te halen, publiceren we een reeks verhalen van baasjes die deze moeilijke beslissing hebben moeten nemen. Onze eigen vrijwilliger Lili vertelde al hoe zij en haar vriend herder Quinta moesten herplaatsen, deze week is Kris zo stoer om haar verhaal te vertellen. Kris en haar vriend gingen uit elkaar waardoor zij genoodzaakt was te verhuizen naar een kleine bovenwoning. Haar kat Olli zou niet meer naar buiten kunnen, terwijl hij zo genoot van buitenzijn...

 

15-08-2018

“Ik had Olli al sinds hij een kitten was. Hij kwam uit een groot nest en woonde al drie jaar op een plek met een grote tuin, veel bos om zich heen in een rustige buurt. Wij hadden nog een andere (oudere) kat met wie Olli het goed kon vinden. Hij hield er enorm van om buiten te zijn, maar was ook erg gevoelig voor aandacht.

Ik woonde op dat moment samen, maar door een relatiebreuk was ik genoodzaakt te verhuizen naar een veel kleinere huurwoning, midden in een stad. Deze woning heeft een klein balkonnetje, is gelegen boven een winkel en heeft geen eigen ingang. Hierdoor werd het voor mij eigenlijk onmogelijk om Olli mee te nemen. Hij zou dan niet zelf naar binnen en buiten kunnen, iets dat hij wel gewend was. Hij zou geen rust meer vinden. Het zou überhaupt geen optie zijn om Olli naar buiten te laten rondom mijn nieuwe huis, want ik woon nu aan een heel drukke straat.

Kat naar vrienden?

Ik heb er lang over nagedacht wat ik het beste kon doen. In eerste instantie heb ik geprobeerd om Olli bij vrienden en/of familie onder te brengen. Maar een huisdier van iemand overnemen is echter niet niks. De optie om Olli naar een asiel te brengen, vond ik niets. Ik wilde weten waar hij terecht zou komen. Ik wilde hem het liefst een thuis geven waar  hij weer lekker buiten zou kunnen en bij mensen die hem regelmatig zouden knuffelen.

Uiteindelijk kwam ik terecht op de website van Verhuisdieren. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het bleek voor mij de perfecte oplossing te zijn! Ik kon aangegeven wat voor een kat Olli is en mijn gewenste nieuwe baasje omschrijven.

Het liefst wilde ik dus een thuis vinden bij iemand met een grote tuin, op een plek waar hij veel vrijheid zou krijgen. Al vrij snel kreeg ik een bericht van de nieuwe baasjes van Olli. Zij woonden lekker buiten, met een ontzettend grote tuin, omgeven met natuur en andere dieren.

Succesmatch voor kat Olli

Herplaatser OlliZe kwamen kennismaken met Olli en ik had er meteen een goed gevoel bij. Zij vonden het net zo belangrijk dat Olli een fijne plek zou krijgen en ik was ervan overtuigd dat Olli bij hen een veel betere plek zou hebben dan bij mij op een kleine bovenwoning waar hij niet meer naar buiten zou kunnen.

Inmiddels is Olli nu een aantal weken geleden verhuisd en het gaat heel goed. Ik krijg zo nu en dan foto’s van de nieuwe eigenaren. Hij was vrij snel op z’n gemak en heeft al heel veel nieuwe plekjes gevonden. Het stelt me niet alleen gerust, maar het geeft me ook een erg goed gevoel om hem zo happy te zien op zijn nieuwe plek.”

 

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze ontroerende en mooie ervaringsverhalen.

Video's