Stichting: Gastgezinnen zijn hard nodig!

Stichtingen zijn soms naarstig op zoek naar gastgezinnen voor honden die zij in opvang hebben. Zo ook stichting Happy Dog Maspalomas. Bianca Slot legt uit waarom deze honden alleen kans maken met hulp van gastgezinnen.

Stichting vertelt Bianca Slot
11-04-2018

"Soms zoeken we voor een hond dat ene speciale opvanggezin dat nét iets meer kan bieden aan speciale aandacht en (her)opvoeding. Dat nét iets meer verstand heeft van kleine gedragsproblemen of specifieke kennis heeft van een bepaald hondenras om een hond datgene te kunnen bieden wat hij/zij nodig heeft om goed te kunnen aarden en zich verder te ontwikkelen. 

Soms hebben we hondjes die het net wat zwaarder hebben dan anderen, denk dan bijvoorbeeld aan onverwachte uitvallen door bijvoorbeeld angst/onzekerheid, of wat we soms bij herplaatsers zien, het gebrek aan opvoeding of een foutieve aanpak, maar ook het verstijven van angst (freezegedrag), wat bij sommige honden zeer lastig te doorbreken is.  

Ervaring met honden

Binnen onze poule aan opvanggezinnen kunnen we niet altijd de juiste match maken. Juist voor deze honden waar een stukje extra begeleiding wel wenselijk is, zoeken we ervaren gezinnen die net wat meer kennis van en ervaring met hondengedrag hebben om patronen te doorbreken, en een instabiele hond weer stabiel te maken.

We zoeken dus gezinnen die weten dat we uit moeten kunnen gaan van het ergste, daarop voorbereid kunnen zijn en mee aan de slag kunnen/durven/willen gaan, niet altijd vooraf wetende of de geschetste situatie daadwerkelijk is hoe de hond zich zal profileren in een nieuwe leefomgeving, maar waarbij een terugval wel mogelijk zou kunnen zijn.

Uiteraard is er begeleiding van Happy Dog Maspalomas en indien nodig met ondersteuning van onze vaste gedragscoach die ons en de gezinnen met raad en daad bijstaat waar nodig. U staat er dus nooit alleen voor! Heeft u ruimte in uw hart en genoeg liefde en zorg? Meld u dan aan als gastgezin! 

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.