Saskia schenkt periodiek aan Verhuisdieren

Saskia heeft er voor gekozen om Verhuisdieren periodiek een mooi bedrag te schenken. En na haar overlijden staat onze stichting in haar testament. Zij vertelt zelf waarom ze tot deze beslissing is gekomen.


'In 2018 ging ik via Verhuisdieren op zoek naar een nieuwe hond, dat zou de zevende in mijn leven zijn. De eerste was in mijn kindertijd thuis; toen ik op kamers ging werd het een pup van thuis en daarna koos ik mijn honden altijd uit bij een asiel in de buurt.

Deze keer had ik geen klik met een hond uit het asiel en zocht via de computer. Zo kwam ik bij Verhuisdieren.nl terecht. Er ontstond een goede match met een hond van een stichting die honden uit een asiel in Spanje herplaatst bij een gastgezin in Nederland. In mijn geval was dat in Nijkerk en bij het eerste bezoek, koos de hond mij uit door ongevraagd naar me toe te komen en aan mijn hand te likken. Daarna was ik verkocht.

Ze heette Thalasia,  maar dat vond ik een moeilijke roepnaam dus herdoopte ik haar in Dudok. Ze lijkt het meest op een Catalaanse herder en haar leeftijd is in 2018 geschat op 1,5 jaar.

Man overleden

Ook mijn man was gek met de hond. Helaas is mijn man vorig jaar overleden. Wij hebben geen kinderen, waardoor Dudok nu echt mijn steun en toeverlaat is. Vooral de eerste maanden na het overlijden, begreep ze goed dat ik soms verdrietig was en dat ik extra wilde knuffelen of spelen. Verder gaf de zorg voor de hond mij een goede reden veel naar buiten te gaan. En nog steeds is Dudok mijn grote schat, die het leven opvrolijkt, altijd blij om samen uit te gaan of als ze even thuis moet blijven, blij is als ik weer terug ben.

Ik heb bewondering voor de manier en de zorgvuldigheid waarmee Verhuisdieren de match heeft gemaakt. En dat jullie dat niet alleen voor honden doen, maar ook voor katten en konijnen waardeer ik zeer.

Verhuisdieren in mijn testament

Mede op verzoek van mijn man, staan jullie daarom in mijn testament. Maar ik ben nog heel gezond en hoop nog lang te leven, daarom doe ik nu alvast een periodieke gift, zodat er nu al iets positiefs mee gedaan kan worden.'

Man met Dudok

Prachtig gebaar

Verhuisdieren is ontzettend dankbaar voor dit mooie gebaar van Saskia. Niet alleen kunnen wij weer mooie initaitieven realiseren met de bijdrage van Saskia, haar vertrouwen in onze stichting is misschien nog wel meer waard. Wij zijn blij dat Dudok haar door deze moeilijke periode heen helpt en wie weet.... vindt Saskia nog wel een keertje een soulmate via Verhuisdieren. 

Meer weten over nalaten/periodiek schenken

Verhuisdieren opnemen in je testament

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar