Herplaatsen kat door omstandigheden

​​​​​​​Er kan altijd iets in je leven gebeuren waarom je je kat moet herplaatsen. Dan heb je vaak maar één doel voor ogen en dat is een goed thuis vinden voor je kat. Via Verhuisdieren kun je op zoek gaan naar een fijn baasje voor je kat.


Als je een kat aanschaft, doe je dat niet met de intentie je kat later weer weg te doen. Daar gaat bijna altijd iets aan vooraf dat je mogelijk niet kon voorzag.

Mogelijke redenen waarom je je kat moet herplaatsen:

Vind een oplossing voor het gedragsprobleem van je kat

Als je kat gedragsproblemen heeft, kun jij een gedragsdeskundige inschakelen of kijken op huisdierenschool.nl of er een online cursus beschikbaar is die jou en je kat kunnen helpen het probleem op te lossen. 

Ook kun je ons gratis magazine aanvragen over gedragsproblemen bij katten. Dit magazine staat vol met tips en oplossingen van onze gedragsexperts.

Magazine aanvragen

 

Kat herplaatsen wegens tijdgebrek

Er is iets veranderd in je gezinssituatie of je hebt een nieuwe baan gevonden. Je zoekt een nieuw baasje omdat het beter is voor de kat. Een kat kan prima alleen zijn, maar heeft ook de nodige aandacht en beweging nodig. Om deze reden zoek je een nieuwe baas voor je lieve kat.

 

Kat herplaatsen die niet goed gaat met andere huisdieren

Katten zijn solitaire dieren en leven meestal het liefst alleen. Gelukkig zijn er ook katten die prima samenleven met een ander huisdier. Maar soms gaat het toch fout. Misschien matcht je kat niet vanwege zijn persoonlijkheid, verandert het gedrag van een kat of ander huisdier of heeft een kat last van een ervaring uit het verleden. Je wilt je kat ter adoptie aanbieden om een nieuw thuis te vinden zonder andere huisdieren.

 

Kat kan niet goed met kinderen

Katten zijn gevoelige wezentjes. Verandering in hun routine of hun leefomgeving kan behoorlijk stress opleveren. Daarom gebeurt het regelmatig dat iemand zijn kat herplaatst als er een kindje is geboren. Het huilen van de baby, de verandering van de dagelijkse routine en later de onverwachte bewegingen van kleine kinderen zijn veel katten al snel te veel. Het herplaatsen van de kat is dan niet zielig, maar juist fijn voor de kat. De kat komt dan weer bij een baasje te wonen waar het rustig is huis en waar de kat zonder stress kan leven. Vertoont jouw kat stress-signalen sinds er gezinsuitbreiding is? Dan is herplaatsen mogelijk de beste optie. 

 

Kat herplaatsen wegens gezondheidsproblemen

Je voelt je al langere tijd niet zo fit, hebt een ongeluk gehad of lijdt aan een progressieve ziekte. Hierdoor is het lastig om zelf voor je kat of meerdere katten te zorgen. Of je kat heeft een gezondheidsprobleem en kun je hem niet de zorg bieden die hij nodig heeft. 

 

Kat herplaatsen wegens financiële redenen

Goed voor een kat zorgen kost geld. Je moet regelmatig naar de dierenarts en je dier moet goed eten. Het kan zijn dat je financiële situatie er door omstandigheden ineens anders uit ziet en je mogelijk niet genoeg geld meer hebt om goed voor je kat te zorgen...

Kat herplaatsen via Verhuisdieren

Als je je kat moet herplaatsen, wil je niet over één nacht ijs gaan. Via Verhuisdieren kun je een mooi profiel voor hem aanmaken. In zijn profiel kun je zijn karakter beschrijven en punten van aandacht noemen zoals gezondheids- of gedragsproblemen.

Kat herplaatsen via Verhuisdieren

Werkwijze Verhuisdieren

Bekijk hier hoe je je kat herplaatst via Verhuisdieren: 

Goed thuis gezocht voor je kat

Na het aanmaken van het profiel wordt je kat gematched aan potentiële baasjes. Hun zoekprofiel past perfect bij de behoeften van jouw kat. Jij wilt natuurlijk een fijne baas voor je lieve kat.

Vervolgens kun je een afspraak maken voor een kennismaking met het mogelijke nieuwe baasje waar jij het beste gevoel bij hebt. Hoe de adoptie en de overdracht vervolgens verloopt, heb je helemaal zelf in de hand. Uiteraard hebben wij daar wel tips voor en we hebben ook een adoptieovereenkomst die je kunt downloaden en ondertekenen met de nieuwe baas van je kat.

Kat herplaatsen via Verhuisdieren

Welzijn van de kat

Het is altijd verdrietig om een kat weg te doen en een ander huis voor hem te zoeken, maar soms is het de beste beslissing in het welzijn van het dier. Niemand wil zomaar zijn kat kwijt of een kat wegdoen. Weet dat je niet de enige bent die deze moeilijke beslissing moet maken. 

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar