Aanmelden stichting

Als stichting maak je een stichtingaccount aan. Dit is verplicht omdat sommige mensen specifiek willen zoeken naar een dier die bij een stichting vandaan komt of juist niet.


VOORWAARDEN VOOR STICHTINGEN

 • De dieren verblijven in een gastgezin, dus niet in een hok (asiel/kennel)
 • De dieren zijn gechipt en in bezit van een gezondheidsverklaring. Dit in profiel vermelden aub
 • De dieren verblijven in Nederland of België
 • Woonplaats van gastgezin vermelden in het profiel
 • Er mogen geen commerciële belangen zijn
 • De adoptiekosten verklaren in de omschrijving
 • Geen contactgegevens en naam/website van de stichting in de omschrijving en toelichting
 • Verplicht geldig telefoonnummer achterlaten 
 • UBN nummer en KvK-nummer in account vermelden indien aanwezig

AANMELDEN ALS STICHTING

 1. Account aanmaken: om een account aan te maken klik je op ‘inloggen’ rechtsboven op de website en vervolgens op ‘account aanmaken’. Klik op ‘stichting/gastgezin’ en vul alle velden in.
  Let op: ben je een gastgezin voor een stichting die mogelijk al een account op Verhuisdieren.nl heeft, dan is het de bedoeling dat je via het account van die stichting de dieren herplaatst. Neem in dat geval dus eerst even contact op met de betreffende stichting. Je kunt geen account aanmaken zonder onze huisregels te hebben gelezen en geaccepteerd.
   
 2. Plaatsprofiel verhuisdier aanmaken: zorg dat je twee korte beschrijvingen op je computer of telefoon hebt staan over het karakter en de (recente) geschiedenis van het dier zodat je dit gemakkelijk aan het profiel kunt toevoegen. Wil je dieren herplaatsen die bij elkaar moeten blijven, volg dan de aanwijzingen bij het aanmaken van het plaatsprofiel via ‘Hoe plaats ik 2 onafscheidelijke dieren samen?’
  In de toelichting is het verplicht de exacte adoptiekosten te vermelden en waaruit dit bedrag is opgebouwd. Het is niet toegestaan contactgegevens te vermelden in de tekstgedeeltes van het profiel. Zorg er verder voor dat je mooie foto's hebt van je huisdier en dat je alle vragen/velden hebt ingevuld. Controleer het plaatsprofiel nadat je hem hebt aangemaakt. Pas als je op de knop ‘Publiceer’ hebt geklikt is het profiel zichtbaar op de website. Via de ‘statistieken’ kun je zien hoe vaak het profiel bekeken is.
  Let op: de foto’s moeten een liggend (horizontaal) formaat hebben. Je hebt er minimaal één nodig, maar we raden je aan om zeker een stuk of vier foto's van je huisdier te uploaden. Klik hier voor tips om de ideale profielfoto's te maken. Je hebt ook de mogelijkheid om een Youtube-filmpje toe te voegen. Dit wordt door onze zoekers vaak erg gewaardeerd.
   
 3. Oppasprofiel (gastgezin) aanmaken: alleen als je een stichting-account hebt met een supporterstatus kun je voor de dieren die nog in het buitenland verblijven een oppasprofiel aanmaken om een gastgezin in Nederland voor ze te zoeken. Zorg er ook nu weer voor dat je mooie foto's hebt van het dier en dat je alle vragen/velden hebt ingevuld. Controleer het oppasprofiel nadat je hem hebt aangemaakt. Pas als je op de knop ‘Publiceer’ hebt geklikt is het profiel zichtbaar op de website.
   
 4. Geïnteresseerden: onze supporters kunnen - als ze matchen met jouw verhuisdier - interesse tonen. Zodra ze dat doen dan krijg je daar via de mail automatisch bericht van. Ook kunnen de geïnteresseerden nu contact met jou opnemen.
  Let op: het is essentieel dat je goed aangeeft wanneer je bereikbaar bent. En dat je iedereen die reageert een bericht terugstuurt, ook als je al in gesprek bent met een potentiële adoptant of kennismakingsbezoeken hebt ingepland. Wees eerlijk en duidelijk in je communicatie. Check ook altijd even je spamfolder voor berichten. Geinteresseerden kunnen hun interesse altijd weer intrekken (hier krijg je geen bericht van).
   
 5. Gereserveerd / Succesmatch: het is erg belangrijk dat je het plaatsprofiel up to date houdt. Je kunt het profiel op ‘gereserveerd’ zetten bijvoorbeeld als je een proefperiode met elkaar hebt afgesproken of als er nog een kennismaking gaat plaatsvinden. ‘Nieuwe’ geïnteresseerden in je dier kunnen dan geen interesse meer tonen of reageren.

Heb je het ideale nieuwe baasje voor je dier gevonden dan vragen we je om de succesmatch bij ons aan te melden. Dit kan heel gemakkelijk via het verwijderen van je plaatsprofiel.

Heb je als stichting nog vragen over je account op Verhuisdieren? Mail deze dan naar sterna@verhuisdieren.nl

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

 • Ontvang notificaties van nieuwe matches
 • Bekijk contactgegevens van matches
 • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

 • Verschillende manieren om te doneren
 • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
 • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.