Een goede start met je buitenlandse hond

Een hond die ter wereld komt in Roemenië, Bulgarije, Curacao, Servië, Griekenland of Spanje heeft een andere start dan een hond die bij een fokker of gezin wordt geboren. Ze kunnen een langdurig zwerversbestaan geleid hebben of in een asiel hebben gezeten. Ook het dna van deze honden zit vaak anders in elkaar; er kan meer sprake zijn van angst, werkdrift of jachtinstinct. Kortom; veel honden die afkomstig zijn uit het buitenland hebben tijd nodig om te wennen aan een leven hier in Nederland. 

Hondenexpert Ulrike Meder en Nienke Oort
30-11-2019

Natuurlijk zijn er legio verhalen van leuke honden uit het buitenland die zich direct thuis voelen bij hun Nederlandse adoptant. En gelukkig maar!

Verhuisdieren heeft maar één doel en dat is elke adoptie zo goed mogelijk laten slagen. Honden uit het buitenland ervaren vaak veel stress van hun verhuizing. Ze laten een leven dat zij kenden achter (al was het nog zo slecht), hebben een stressvol transport achter de rug en kennen geen leven in een huis.

Cursus voor een goede start

Om deze honden de beste kans te geven op een fijne start van hun nieuwe leven in Nederland, hebben op de Huisdierenschool een cursus Goede start met je hond gemaakt. Deze cursus bereid je goed voor op wat je te wachten staat en geeft je handvatten om de eerste periode zo goed en ontspannen mogelijk door te komen. Het is tenslotte de basis voor jullie verdere relatie. 

Cursus Goede start met je hond

Gratis magazines

Wil je meer weten over waarom jouw buitenlandse hond bepaald gedrag vertoont en wat jij kunt doen om hem daarbij te ondersteunen, download dan nu onze gratis magazine over De Buitenlandse Hond. Deel II is ook op papier te bestellen in onze webshop!

Download hier de magazines