Herfstcoupe voor de hond

Er zijn zoveel verschillende hondenrassen en daarbij ook zoveel verschillende vachtsoorten. De rassen met weelderige lokken zoals de shih tzu’s, Yorkshire terriërs, bobtails of briards worden vaak gekozen om hun looks en schoonheid. 

Vachtexpert Diana Leeuwe
21-10-2017

Helaas vergen deze prachtige vachten wel erg veel onderhoud van de baasjes. Zeker als je een hond hebt die ook graag in de sloot springt en elke dag mee uit wandelen gaat naar het bos of park. Hun haardos zal de nodige viezigheid mee naar binnen nemen! 

Vooral in de herfst als het wat kouder en natter wordt buiten, krijgen we als baasje meer werk! Vergeet ook niet dat lange haren, langer nat blijven dan een korte vacht. De hond zal hierdoor flink kunnen afkoelen en het sneller koud krijgen. 

Handige trimbeurt

Om zowel hond als baas tevreden te houden heb ik het huishondenmodel in het leven geroepen. Allereerst vind ik het belangrijk dat de hond namelijk gewoon ‘hond’ kan zijn. Lekker buiten ravotten met zijn soortgenoten is een essentieel belang om de hond gezond te houden. 

Leuke herfstcoupe voor je hond. EIGEN FOTO

De verzorging van de vacht komt dan op een tweede plek, maar blijft wel belangrijk! Want als de vacht niet goed verzorgd wordt, kunnen er flinke huidirritaties en smetplekken ontstaan onder de vervilte klitten. Niet elke vacht kan meer worden ontdaan van klitten als deze er eenmaal in zitten. Dit komt vooral veel voor bij bovengenoemde rassen. 

Het huishondenmodel biedt hierbij uitkomst. Het voorkomt dat de dieren geheel kort geschoren moeten worden en zo behoudt uw hond wel het lieve schattige wollige uiterlijk zoals hij of zij had toen het een puppy was. Hond blij, baas blij en ik blij omdat het dier nog altijd even prachtig kan worden geknipt in een onderhoudsvriendelijk modelletje. Fijne herfst allemaal! 

         Mail je vraag          

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.