Hope's Blog: 'Wat moet ik met een mand?'

In de vorige blog heeft Hope zich voorgesteld. Waar ze vandaan komt en hoe zij in Nederland terecht is gekomen. Eenmaal aangekomen bij Ulrike moet Hope heel erg wennen aan een leven in huis. Een dak boven haar hoofd is al gek, laat staat een zachte mand en een bak waarin haar eten wordt opgediend. Hope snapt er niets van... 

Hondenexpert Ulrike Meder en Nienke Oort
14-11-2018

Hope snapt niets van alle attributen in huis! ILLUSTRATIE: MARIANNE FELIX

 

"Ik ben in Nederland en schijn te wonen bij Ulrike en haar twee honden Lillifee en Malibu. Ik voel me hier nog helemaal niet veilig en blijf in de overlevingsmodus, net zoasl ik deed in Roemenië. Alles om mij heen is nieuw! Aan de riem lopen, eten uit een bakje, een speciale slaapplaats... wat moet ik er allemaal mee??

Straathond moet wennen 

In de hoek van een kamer staat iets zachts. Het schijnt een 'mand' te zijn, maar ik snap niet wat ik daarmee moet. In Roemenië sliep ik op de hoek van de straat om alles te overzien of juist in een hol in het bos. Daar voelde ik me veilig. Die mand daar in de kamer is voor mij geen veilige plek. Ik kruip liever op de bank om het overzicht te houden of juist onder tafel. 

HOND OP DE BANK

Op de bank vind ik mijn rust niet, dan moet ik over het huis waken. ILLUSTRATIE MARIANNE FELIX

 

Ulrike lijkt de hint te snappen en creëert voor mij een holletje. Dit doet zij door een zware deken over mijn bench heen te leggen. Dit lijkt meer op mijn hol in het bos! Ik vind het namelijk heel moeilijk om echt te ontspannen. Daarom laat Ulrike mij ook niet op de bank liggen; dan moet ík het overzicht in huis in de gaten houden en kan ik niet slapen.

Ik heb veel stress van al die nieuwe gewoontes hier en alle regels die ik moet leren. Ik ben constant op mijn hoede en raak daardoor oververmoeid. Doordat Ulrike mij nu rusttijden oplegt door mij naar de bench te sturen, leer ik daar te ontspannen. Niemand stoort mij als ik in mijn bench lig. Ik vind het zelfs niet erg als ze het deurtjes dicht doet; ik mag er na maximaal drie uur toch weer uit. En dan ben ik heerlijk uitgerust! 

STRAATHOND BANG VOOR MAND

Nu mijn bench op een holletje lijkt, voel ik mij veiliger! ILLUSTRATIE MARIANNE FELIX

 

Om mij te leren ook buiten te bench te ontspannen, haalt Ulrike mij aan de riem voorzichtig onder de bank vandaan. Naast haar ligt een lekker zacht kleedje waar ze mij op legt. Ze blijft net zo lang naast mij zitten, tot ik door heb dat dit geen kwaad kan! 

Hyperactief, slopen en blaffen

Het is zo belangrijk dat ik de rust vind om echt even te slapen en te ontspannen. Anders kost het mij m'n gezondheid! Als die stress de overhand blijft voeren word ik hyperactief en zenuwachtig. Ik zou moeite krijgen met concentratie, dat ik weer nodig heb om dingen te leren. Uiteindelijk kan de stress mij ziek maken...  

Inmiddels weet ik dat ik hier veilig ben en slaap ik nu zelfs in de mand! Het heeft wel acht maanden geduurd voor ik het aandurfde, maar nu vind ik zo'n zacht bedje stiekem wel heel lekker ;-)" 

Hope's blog als leidraad!
Heb jij ook een hondje uit het buitenland of overweeg je er eentje te adopteren? Volg dan de blog van Hope, met elke maand een nieuw avontuur. Het zal je helpen de hond en zijn gedrag beter te begrijpen en dat zal leiden tot een betere band tussen jou en je dier!

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze ontroerende en mooie ervaringsverhalen.

Video's
icon-arrow-left Created with Sketch.