Succesmatch voor rolien en pleun

DOOR TRUDY VAN DEN WIJNGAARD

Rolien en haar man hebben altijd honden gehad. Hun laatste hond was een Golden Retriever van Roliens vader, maar deze hond hebben ze helaas twee jaar geleden moeten laten inslapen. In eerste instantie beviel het wel zonder hond, maar op een gegeven moment was het toch van “we missen wat”. Na een paar mislukte pogingen op Verhuisdieren.nl (ze waren steeds te laat….hond was al weg) zagen ze Pleun, een Golden Retriever-teefje van bijna zeven jaar. Rolien doet haar verhaal:
Succesmatches Succesmatches
19-11-2014


Peun met Rolien

Waarom wilden jullie een oudere hond en geen pup?

In een pup moet je veel tijd en energie stoppen, maar dat gaat niet in ons geval. Onze kinderen zijn de deur uit en we werken allebei, vandaar een oudere hond.

Wat bevalt jullie zoal aan Pleun?
Pleun is nu ruim twee maanden bij ons. Ze is gemakkelijk, lief, gehoorzaam, en een allemansvriend. Iedereen vindt haar geweldig! Ze vindt het heerlijk om lange wandelingen te maken. Ook kan ze best lang alleen thuis blijven. De auto vindt ze ook prima. Zodra het portier open gaat springt ze er in. Kortom: een ideale hond.

Zijn er ook dingen waar je tegenaan loopt?
Nee, eigenlijk niet. Soms denk ik weleens “gaat er nog iets spannends gebeuren”, maar nee, Pleun is gewoon heel gemakkelijk en lief. De vorige eigenaar heeft wel gezegd: “met kinderen nog even voorzichtig zijn, dat vindt ze niet altijd leuk”. Ze is niet echt speels. Andere honden vindt ze soms ook matig, het is af en toe even leuk, maar na een tijdje gromt ze en dan is het klaar. Wederzijds is het dus nog een beetje bekijken hoe of wat. Ze heeft wel een duidelijk karakter…als het haar niet zint dan laat ze het duidelijk blijken.


Hoe is het contact met de vorige eigenaar verlopen?
Heel goed! We zagen Pleun op de site staan en gingen meteen mailen en bellen (de vorige keren waren we immers steeds te laat!). Pleun woonde in een gezin met twee kinderen. We hadden à la minuut een afspraak om te komen kijken. We gingen er heen en Pleun kwam meteen bij ons zitten. De oude eigenaresse had direct zoiets van “dat zit wel goed”. Van beide kanten was er een klik en een goed gevoel. We hebben Pleun dan ook meteen meegenomen en twee uur later hadden we een hond in huis!

Dat ging vlot! Hebben jullie nog contact met de oude eigenaar?
Ja, we hebben nog veel contact. Ze vonden het best moeilijk om afstand van Pleun te doen, en ze waren ook heel benieuwd waar Pleun woonde en hoe het ging. Daarom heb ik ook gezegd: “jullie zijn welkom om met de kinderen te komen kijken”. En dat hebben ze inmiddels gedaan….ze zijn met de kinderen langs geweest. Dat is allemaal erg goed gegaan! Ze hadden er een heel goed gevoel over en waren helemaal gelukkig om te zien dat Pleun het zo naar haar zin had. Het is echt een hele goede match, ik kan niet anders zeggen.

Dat is geweldig! Bij een dierenasiel weet je niet wie de vorige eigenaar was...dan is deze manier toch wel mooi, niet waar?
Op zich hoef je natuurlijk niet persé contact te houden, maar ik voelde met de eigenaresse een zodanige klik dat ik haar graag op de hoogte wilde houden hoe het met Pleun ging . Het was heel belangrijk dat hun hond goed terecht zou komen. Op deze manier geeft het veel voldoening aan beide kanten. We blijven contact houden om te vertellen hoe het gaat. Pleun is voor ons de meest ideale hond die je je maar kunt bedenken!

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.