Succesvolle herplaatsing: Guusje's Geluk

Als zwervertje is Guusje in het asiel terecht gekomen en kort daarna kwam ze te wonen bij een gezin in Haarlem waar ze vaak naar buiten ging. Maar door de vele gevechten met andere katten in de buurt veranderde Guusje en voelde ze zich zelfs binnenshuis niet meer veilig. Het gezin vond het erg moeilijk maar besloot toch om via Verhuisdieren.nl een nieuwe plek voor haar te zoeken. Deze vonden ze in Rijswijk bij Yvonne.

Succesmatches Sterna Grasman
10-01-2018

Yvonne: "Mijn kat van 20 jaar overleed ongeveer anderhalf jaar geleden en dat was een gemis. Ik heb in die periode op katten van vrienden gepast, maar je komt dan toch steeds thuis in een huis zonder kat. En die leegte wilde ik weer opvullen. Ik was erg enthousiast geworden over het ras Britse korthaar, maar ik had met de katten die ik zag nooit echt een klik.
Via Verhuisdieren.nl wilde ik eigenlijk eerst weer gaan oppassen en ik had contact met de eigenaar van twee katten, maar op de een of andere manier werd ik toch telkens in de richting van het adopteren gestuurd. Toen ik op een dag weer inlogde op mijn account verscheen daar Guusje en ik wist: dit is mijn kat.

Eerste kennismaking voor adoptie

Ik heb direct een mailtje gestuurd naar de eigenaar van Guusje, maar een reactie bleef uit. Nadat ik via de supportmail van Verhuisdieren.nl om hulp had gevraagd was het contact een feit. Helaas was de eigenaar van Guusje minder enthousiast. Dat was een grote teleurstelling voor me, maar ik was er nog steeds van overtuigd dat Guusje bij me hoorde. Ik heb toen filmpjes gemaakt van mijn huis en omgeving en deze naar het gezin gestuurd. Dat was een schot in de roos, want ik mocht komen kennismaken.
 

Succesvolle herplaatsing van kat

Yvonne en Guusje zijn een zeer succesvolle match!

Guusje sprong vrijwel direct bij me op schoot en daarna ging ze voor me op tafel liggen met haar buikje bloot: aai me. Ik had met het gezin afgesproken dat als het zou klikken dat ik Guusje dan meteen mee naar huis zou nemen. Daarom had ik een reismandje meegenomen. Dat stond al een tijdje in de kamer tijdens de kennismaking en toen zagen we ineens dat Guusje er in was gekropen en lekker lag te slapen. Heel bijzonder vond ik en voor mij de bevestiging dat Guusje mijn kat zou worden. Ondanks de emoties die het gezin parten speelde, waren ook zij daarvan overtuigd."

Succesvolle herplaatsing

Hoe gaat het nu met Guusje?

"Heel goed, het is heel gezellig om haar in huis te hebben. Guusje is heel slim en zeer gefocust op eten. Maar ze krijgt verspreid over de dag steeds kleine beetjes en ik geef dit aan haar met moeilijke voerpuzzels. Daar zijn we beiden dan lekker druk mee. 

Ze komt op het balkon, maar ik houd haar heel goed in de gaten, want ze moet eerst helemaal wennen aan haar nieuwe omgeving. En als ik het gevoel heb dat Guusje zo ver is, dan ga ik een trappetje voor haar maken dat ze ook het dak op kan.

In huis heeft ze veel slaapplekken, bijvoorbeeld in het ‘kattenhuis’ wat ik zelf heb gemaakt. Het volgende project staat ook al in de steigers, mijn boekenkast omtoveren tot een kast met tunnels voor Guusje."

Jij hebt Verhuisdieren.nl benaderd, waarom?

"Heel simpel eigenlijk, vanwege dit succesverhaal. Want van begin af aan klikte het met Guusje, ik dacht: dit moet gewoon verteld worden."

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.