Vachtverzorging altijd belangrijk!

Om je hond zonder stress naar de trimster te laten gaan, is het belangrijk dat je de vacht als baasje zelf een beetje bijhoudt. Hiervoor moet je natuurlijk wel weten welke borstel je het beste kunt gebruiken. Gelukkig hebben wij een vachtexpert in huis! 

Vachtexpert Diana Leeuwe
15-07-2017

Afgelopen maand juni stond helemaal in het teken van honden en hun baasjes. Zo heb ik mee geholpen aan het evenement Doggy Days, georganiseerd door mijn vroegere collega dierenarts Piet Hellemans. Wat was het een geweldig weekend volop zon, plezier en honden. 

Do’s en don'ts bij vachtverzorging

Tijdens dit evenement had Piet mij gevraagd om een presentatie te geven over vachtverzorging bij de hond en de do’s en don’ts uit te leggen over wat je thuis zelf kan doen of juist beter niet.

Tijdens mijn loopbaan als paraveterinair en hondentrimster heb ik natuurlijk al heel wat klanten uitleg gegeven over de juiste borstels voor hun huisdier en hoe ze het beste de vacht van hun hond kunnen verzorgen. Maar één op één is toch wel even anders als voor een grote zaal mensen kan ik je vertellen! Wat een animo was er voor de presentatie. Blijkbaar is er nog veel onwetendheid over de juiste vachtverzorging…

Veel gemotiveerde hondenbaasjes die aandachtig zaten te luisteren over alles wat er te vertellen viel over kammen, borstels, huidproblemen en verkeerde trimtechnieken. Uiteindelijk kon iedereen met mijn gemaakte schema over ‘welk vachttype heeft mijn hond’ aan de slag met de juiste borstels en kamtechnieken voor zijn eigen hond. De honden waren uiteraard ook mee naar dit event dus er konden na afloop nog wat persoonlijke vragen worden gesteld door diverse geïnteresseerden. 

Samenwerking met baas

Uiteindelijk is een trimster gebaat bij een goede samenwerking met de baasjes. Ik leg graag uit hoe de hond het beste verzorgd kan worden en op deze manier blijft het voor de honden ook altijd prettig om naar de salon te komen. Ze hoeven dan niet een enorme metamorfose te ondergaan vanwege vervilte klitten en ze zijn gewend aan het aanraken van de vacht doordat het thuis ook af en toe wordt bijgehouden. Altijd fijn om aan zoiets moois mee te werken. Tot volgend jaar, DoggyDays!”

 

         Mail je vraag         

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.