Vlaamse succesmatch Liesbet en Parker

Nadat de Vlaamse Liesbet Tiebout (70) uit Edegem haar laatste hond twee jaar geleden moest laten inslapen, wilde zij aanvankelijk geen andere hond meer. Het verdriet van het verlies was te groot. Maar ja, die wandelingen zonder hond waren ook maar een beetje saai. Toen zij over hoorde over Verhuisdieren, de matchingsite voor mens & dier, kon zij het toch niet laten een zoekprofiel aan te maken. 

Succesmatches Nienke Oort
23-03-2019

‘Ik heb zoveel verdriet gehad van het laten inslapen van mijn oude hond, dat ik dacht dat ik er niet meer aan zou beginnen. Maar ik ging nog wel steeds wandelen. En nadat het ergste verdriet gesleten was, begon ik het gezelschap van een hond toch te missen.

Ik besprak het met mijn dochter, zij woont in Maastricht, en zij kende Verhuisdieren. Via Verhuisdieren worden tweedekansdieren herplaatst. Ik wilde namelijk liever geen pup meer. Maar kon ook geen geschikte hond vinden in het asiel of via andere kanalen. Zij raadde mij aan maar eens een zoekprofiel aan te maken.

Zoekprofiel aanmaken

Wat ik zo fijn vond was dat ik precies kon aangeven wat ik zocht in een hond. Ik wilde niet geen grote hond, maar ook hij moest ook niet heel klein zijn. En liever niet te oud. Vervolgens kreeg ik elke dag verschillende matches in mijn mail en kon ik heerlijk naar al die snoetjes kijken.

Ik vind ogen heel belangrijk; ze moeten mij direct aanspreken. Op een dag kreeg ik een profielfoto in mijn matches waarvan alleen het koppie en de ogen op de foto stonden. De rest van het lijfje was niet zichtbaar. Ik was direct gegrepen door de blik van Parker. Ik besloot contact te leggen met de dame die Parker ter adoptie aan bood.

Contact met de plaatser

 Parker bleek afkomstig uit Corfu en verbleef nu bij een gastgezin, stomtoevallig ook in België. De dame klonk erg vriendelijk en beantwoorde geduldig al mijn vragen. Op een gegeven moment zei ze: “Ik moet binnenkort bij u in de buurt zijn; zal ik Parker meebrengen, zodat jullie kennis kunnen maken?”

En zo kwam het dat Parker een week later vrolijk door mijn tuin snuffelde. Ze waren er ongeveer een uurtje en toen zei ik: “Laat Parker maar hier. Ik vind hem te leuk om weer weg te laten gaan.” De dame was wat verbaast, omdat het gebruikelijk is dat je eerst twee of drie keer kennis gaat maken met het dier. Maar het is een goede keuze gebleken!

Match made in heaven

Vlaamse succesmatch

Parker woont nu een jaar bij mij en we zijn een match made in heaven. Ik heb weer plezier in het wandelen en Parker zo mogelijk nog meer. Ik moet het niet in mijn hoofd halen een keertje een dag wat korter te gaan wandelen, want daar is meneer het niet mee eens!

Verder is het zo’n schat! Ook met mijn kleinkinderen. Ik vertrouw hem blind, zelfs met de jongste! Ik geniet ontzettend van zijn aanwezigheid en ben ontzettend blij met hoe hij bij mij terecht is gekomen. Ik vind Verhuisdieren een goed platform, waar je op je gemak op zoek kunt gaan naar een maatje dat echt bij jou en je levensstijl past. Iedereen vindt Parker zo’n leuke hond en als ze vragen waar ik hem vandaan heb, roep ik Verhuisdieren! Ik raad deze site iedereen die een tweedekansdier zoekt aan.’

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.