Advies over vachtverzorging

Vachtverzorging kan zowel bij honden als katten best intensief zijn. Het is dan ook belangrijk dat je goed weet hoe je de vacht van jouw hond of kat het beste kunt verzorgen.


Een goede vachtverzorging helpt je hond of kat gezond te houden, maar kan ook bijdragen aan een fijne band met je huisdier. 

Bij Verhuisdieren vinden wij het belangrijk dat (nieuwe) eigenaren zich daarvan bewust zijn en dus doen we veel aan voorlichting in samenwerking met de beste experts. Voor vachtverzorging is dat paraveterinair, trimster met specialisme dermatologie, Diana Leeuwe. Zij heeft flink wat nuttige blogs geschreven voor Verhuisdieren.nl.

Blogs over vachtverzorging


Diana Leeuwe is werkzaam bij Dierenkliniek Stad en Land in Badhoevedorp als paraveterinair en vacht- en huidspecialist.

Door de vele jaren ervaring met huidproblemen, heeft ze zich gespecialiseerd in dermatologie. Ze behandelt onder andere de honden met ernstige huidproblemen en samen met de eigenaar en dierenarts wordt er naar een behandeling gezocht die passend is voor het dier.

Steeds vaker komt het voor dat honden een allergie ontwikkelen voor omgevingsfactoren zoals huisstofmijt en graspollen. Dit gaat gepaard met erg veel jeuk en is daarom erg vervelend voor het dier. Gelukkig zijn er al vele honden van hun problemen afgeholpen door gericht onderzoek en extra verzorging in de trimsalon.

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar