Sporten met je hond

Sporten vergt discipline. Je hebt er misschien niet altijd zin in. Maar als je je hond erbij betrekt, wordt het ineens een stuk leuker en dynamischer!


Sporten is goed voor je. Voor je lijf en je brein. Toch lukt het niet altijd om voldoende te bewegen: te druk, geen zin... Hoe leuk is het dan als je hond meedoet tijdens je sportmomenten? Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je de activiteit rustig opbouwt voor je hond. Ook zijn conditie moet opgebouwd worden. 

Sporten met je hond via de Huisdierenschool

Honden- én sporttrainers Margot en Jasper leren je in deze online cursus op de Huisdierenschool allereerst oefeningen die goed zijn voor jou. Daarna laten zij zien hoe je op een leuke manier je hond erbij betrekt.

De basics van sporten met je hond

Een speelse squat met je hond. Of met je rug tegen de muur zitten terwijl je hond bij je zit. In de eerste module laten Margot en Jasper zien hoe jij zelf gewoon je oefeningen kunt doen, maar hoe je op een speelse wijze je hond hierbij betrekt. Zo heb jij een beetje afleiding tijdens de oefeningen en je hond geniet van je aandacht. 

Bovenlichaam trainen met je hond als stopwatch

Oefeningen doen zolang je hond braaf blijft liggen. Gebruik je hond als stopwatch terwijl jij je workout doet. Misschien heb je mazzel, misschien moet je een tandje bijzetten om het vol te houden...

Buikspieren én je hond trainen

Buikspieren doen saai? Nu niet meer. Je gaat ze namelijk combineren met een gehoorzaamheidstraining voor je hond. Tijdens de oefeningen betrek je je hond hierbij die gelijk ook weer iets leert. En door jullie interactie samen bouwen jullie ook gelijk aan jullie band samen. Drie vliegen in één klap, toch? 

Complete work-out samen met je hond

Op een gegeven moment weet je hond wat jullie gaan doen als jij je sportoutfit aan trekt. Je zult zien, hoe vaker jullie samen trainen, hoe makkelijker het gaat. Het trainen is voor jou een stuk minder saai en je hond heeft direct een leuk uitje en krijgt ook wat training. Ideale combinatie.

Je leert: 

  • je billen en benen trainen in combinatie met je hond
  • je boventlijf trainen met je hond als stopwatch
  • buikspieren en gehoorzaamheidstraining tegelijk te doen
  • hoe je je hond op een positieve manier betrefkt bij jouw sportsessie

In vijf online modules mét video's komt je hele lijf aan bot... eh bod! En wedden dat je hond het heerlijk vindt om jou je in het zweet te zien werken? 

Naar de cursus

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar