Vraag de kattenexpert

Heb jij een vraag over het gedrag van je kat? Kattengedragsdeskundigen van Tinley Gedragstherapie voor Dieren, Yvon en Kirsten, delen graag hun kennis met de bezoekers van Verhuisdieren.


Via Tinley Gedragstherapie voor Dieren kunnen wij jou in contact brengen met een kattenexpert bij jou in de buurt. Supporters van Verhuisdieren krijgen zelfs 15% korting op het eerste consult in combinatie met de mogelijkheid om een gratis 10 minutendurend intake-gesprek aan te vragen.

Klik op onderstaande button als je al een account hebt, anders kan je hier een account aanmaken.

   Voordelenpagina   

Yvon Sweere is een gediplomeerd en ervaren kattengedragstherapeut. Ze is aangesloten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren. Ook wordt ze vermeld op de lijst van Stichting Platform van Professionele Diergedragstherapeuten (SPPD).


Mocht je kat een gedragsprobleem hebben, dan is het verstandig de kat eerst te laten onderzoeken door de dierenarts. Onzindelijkheid, agressie of angst heeft vaak een medische oorzaak.

Naast de persoonlijke consulten geeft Yvon les op de opleiding Gedragstherapie voor katten van de Tinley Academie en is zij gastspreker op diverse andere opleidingen. Ook schrijft ze artikelen voor verschillende magazines.

Wil je meer lezen over de werkwijze van Yvon Sweere, bekijk dan hier haar website.

Wil je nu contact met Yvon of een afspraak maken voor een consult, dan kun je haar mailen.

LET OP: Er zijn kosten verbonden aan het vragen van advies aan een kattengedragstherapeut. Via Verhuisdieren kun je een korting krijgen van 15% als je supporter bent en je hebt recht op een gratis 10-minutendurend intakegesprek.

Stel je vraag aan Yvon

______________________________________________________________________________________________

Kirsten Meyer

Ik ben Kirsten Meijer, fulltime gedragstherapeut voor katten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren en aangesloten bij Stichting Platform van Professionele Diergedragstherapeuten (SPPD).

Er is nog veel onbekend over kattengedrag, lange tijd werd gedacht dat katten makkelijke huisdieren zijn. Als de kat maar zijn gang kan gaan dan gaat het wel goed was de gedachte.

Langzaam maar zeker komen mensen er achter dat katten ingewikkelder in elkaar zitten dan ze dachten. Ik kom dan ook regelmatig bij mensen thuis omdat hun kat naast de bak plast, agressief gedrag toont, angstig is en al het andere gedrag waarvan eigenaren zich afvragen of dit normaal gedrag is en of ze hier wat aan kunnen doen.

Soms is herplaatsen nodig

Een balans vinden tussen het welzijn van de kat en de (on)mogelijkheden van de eigenaar is daarbij heel belangrijk. Soms komt het voor dat een kat niet meer bij de eigenaar kan blijven. Dit gaat vaak gepaard met veel emoties bij de eigenaar en is een beslissing die niet zo maar genomen wordt. De meeste eigenaren die ik ontmoet hebben het beste voor met hun kat.

Mocht de situatie dat toelaten dan verwijs ik naar Verhuisdieren.nl omdat de eigenaar weet waar zijn kat terecht komt en vaak nog een tijdje contact heeft met de nieuwe eigenaar. Zo blijft de oude eigenaar op de hoogte blijft van het wel en wee van zijn kat.

Naast gedragsconsulten schrijf ik regelmatig blogs voor Verhuisdieren en artikelen voor verschillende bladen. Hiermee hoop ik dat eigenaren van katten zich steeds meer bewust worden van kattengedrag en kattenwelzijn. Daarom geef ik ook regelmatig lezingen bij dierenartsen en dierenasielen.

Meer informatie over mij en de werkwijze kun je lezen op mijn website.

         Stel je vraag aan Kirsten         

LEES HIER DE BLOGS VAN DE KATTENEXPERTS

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.