Vraag de konijnenexpert

Konijnen zijn intelligente en ontzettend leuke huisdieren. Je moet wel weten hoe je ze het best kunt houden en verzorgen. Onze konijnendeskundige Marilleke weet alles over deze schattige knagers.


Konijnenexpert Marilleke Vrancken

"Toen mijn eerste konijn Eddie in mijn leven kwam, besefte ik dat er nog maar zo weinig bekend is over het correct houden van konijnen als huisdieren. Na mijn opleiding tot Konijnendeskundige en de komst van Louis (konijn nummer twee), heb ik dan ook Konijnenadviesbureau Hopster uit de grond gestampt.

Ondertussen is Hopster een vzw geworden met als doel alle misverstanden over het houden van konijnen uit de wereld te helpen. Wist je bijvoorbeeld dat konijnen maar beter niet teveel wortels eten en wel hun eigen keutels? Dat hooi hun hoofdvoeding is en dat ze minstens per twee moeten zijn? Dat ze op de kattenbak gaan en dat hokken overbodig zijn geworden? Er valt nog zoveel te leren over deze geweldige huisdieren.

Door middel van (online) workshops, bloggen, een nieuwsbrief, de tip van de week én de organisatie van het Belgische Konijnencongres, leer ik samen met mijn team konijneneigenaars hoe ze hun konijnen beter leren kennen én verzorgen. Dit is namelijk de enige manier om het potentieel van deze geweldige, intelligente dieren te zien."

Heb je een vraag over het gedrag of de verzorging van je konijn? Of wil je iets weten over de adoptie van een konijntje? Marilleke geeft je graag antwoord. 

         Mail je vraag         

Lees hier alle blogs van Marilleke

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

  • Verschillende manieren om te doneren
  • Veel giften zijn aftrekbaar bij de belasting
  • Zet een leuke actie op touw; wij helpen!

Via Stichting Verhuisdieren herplaats je verantwoord je hond of kat; een diervriendelijk alternatief voor het dierenasiel.

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons: support@verhuisdieren.nl

icon-arrow-left Created with Sketch.