Over ons

Meer dan vier miljoen Nederlandse huishoudens hebben één of meer huisdieren. Dit zijn onder meer 1,5 miljoen honden en 2,6 miljoen katten. Hiervan komen helaas meer dan 75.000 dieren in het asiel terecht. De websites van de asiels staan vol met beschikbare katten en honden en ondertussen worden er op internet ook nog eens duizenden huisdieren aangeboden voor herplaatsing. Er is veel aanbod, maar er is ook vraag.

EEN HUISDIER ZOEKEN DAT BIJ JE PAST

Door het grote online aanbod op vele websites en in de asielen is het moeilijk om een juiste keuze te maken. Mensen gaan vaak af op het uiterlijk van een dier, terwijl het juist zo belangrijk is of de eigenschappen van een dier wel bij je passen.

EEN NIEUW THUIS VOOR JOUW DIER

Vaak is het een moeilijke emotionele beslissing om je huisdier te herplaatsen. Je wilt het beste voor je dier, dus ben je op zoek naar een baasje dat helemaal bij hem of haar past. Op internet is het best lastig om op deze manier een juiste match te vinden. Je kan te maken krijgen met handelaren en het is moeilijk om de geschikte persoon uit alle reacties te filteren.

CONCLUSIE

Het gebeurt vaak dat huisdieren bij de verkeerde personen terecht komen en meerdere malen in hun leven herplaatst worden of in het asiel belanden. Dit is een traumatische ervaring voor het dier. Verhuisdieren.nl biedt preventief de oplossing door een plek op internet te bieden waar via een veilig, doeltreffend selectie- en matchingmodel huisdieren direct herplaatst kunnen worden zonder tussenkomst van het asiel. Een plek waar de kans op een perfecte herplaatsing het best gewaarborgd is.

Om dit doel te bereiken zijn de volgende punten belangrijk:

  • Een eenvoudige betrouwbare matchingmethode tussen mens en dier.
  • Als zoeker kan je snel inzicht krijgen in de dieren die passen bij je profiel.
  • Als plaatser krijg je alleen reacties van mensen die een geschikte partij zijn voor jouw huisdier.
  • Er kan ook een nieuw huis gevonden worden voor dieren die niet in het asiel terecht kunnen.
  • Dierenhandelaren krijgen zo min mogelijk kans om actief te worden op de site. Verhuisdieren.nl is ook niet interessant voor dierenhandelaren omdat er niet op ras gezocht kan worden.

HERPLAATSING VOORKOMEN

Het is natuurlijk heel mooi dat we een platform hebben om dieren te matchen met een ideaal baasje, maar als we met het bieden van hulp bij gedragsproblemen of tijdgebrek herplaatsing kunnen voorkomen is dat natuurlijk nog mooier.

Gedragsexperts: Alle bezoekers van Verhuisdieren kunnen kosteloos advies vragen over hun huisdier aan onze gedragsexperts. Op deze manier willen we voorkomen dat dieren onnodig herplaatst worden.

Oppasdieren: Het is ook mogelijk om via Verhuisdieren hulp te vinden bij de verzorging van je huidier. Je kunt hier een tijdelijk logeeradres vinden of structurele hulp bij de verzorging. Ook kun je in contact komen met een gastgezin waar de hond of kat mag verblijven tot er een nieuw baasje is gevonden of als niet duidelijk is wanneer je weer voor je dier kunt zorgen.

MERKIDENTITEIT

Wil je meer lezen over onze identiteit? Klik dan HIER of op het plaatje. In dit document staan onder ander onze missie en visie uitgebreid omschreven.

Onze roots: Onnodig dierenleed voorkomen

Onze intentie: Elk dier verdient een liefdevol thuis

Onze visie: Harmonieuze relaties tussen dier en mens maken het leven mooier

Onze missie: De ideale match creëren tussen dier en mens

Onze doelgroep: Echte dierenliefhebbers

Onze rol: Zorgvuldige matchmaker

Onze essentie: Matcht mens en dier

ANBI-STICHTING

Verhuisdieren is een stichting met een ANBI-keurmerk. Dit betekent dat wij geen winstoogmerk hebben en donaties en support nodig hebben om te kunnen bestaan. Wil jij Verhuisdieren steunen met een donatie? Word dan supporter of maak eenmalig een donatie over. 

BANK

Stichting Verhuisdieren.nl
IBAN: NL71 TRIO 0391 2122 73
Plaats: Amsterdam
O.v.v.: Donatie Stichting Verhuisdieren