Over ons

Meer dan vier miljoen Nederlandse huishoudens hebben één of meer huisdieren. Dit zijn onder meer 1,5 miljoen honden en 2,6 miljoen katten. Hiervan belanden helaas ook weer veel dieren in het asiel of op handelswebsites. Waar begin je en welke website is betrouwbaar? Zijn de plaatsers eerlijk of is het een handelaar? Bij Verhuisdieren worden handelaren geweerd en werken we alleen met betrouwbare stichtingen. Wil je je dier herplaatsen? Weet dan dat je alleen reactie krijgt van mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in jouw dier!

EEN HUISDIER ZOEKEN DAT BIJ JE PAST

Door het grote online aanbod op vele websites en in de asielen is het moeilijk om een juiste keuze te maken. Je bent al snel geneigd af te gaan op het uiterlijk van een dier, terwijl het juist zo belangrijk is of de eigenschappen van een dier wel bij je passen.

EEN NIEUW THUIS VOOR JOUW DIER

Vaak is het een moeilijke emotionele beslissing om je huisdier te herplaatsen. Je wilt het beste voor je dier, dus ben je op zoek naar een baasje dat helemaal bij hem of haar past. Als je je dier naar het asiel brengt, weet je sowieso niet bij wie je hond of kat terecht komt. En via internet is het best lastig om op deze manier een juiste match te vinden. Je kan te maken krijgen met handelaren en misschien past die persoon wel helemaal niet bij jouw hond of kat.

CONCLUSIE

Het gebeurt vaak dat huisdieren bij de verkeerde personen terecht komen en meerdere malen in hun leven herplaatst worden of in het asiel belanden. Dit is een traumatische ervaring voor het dier. Verhuisdieren.nl biedt preventief de oplossing door een plek op internet te bieden waar via een veilig, doeltreffend selectie- en matchingmodel huisdieren direct herplaatst kunnen worden bij het best passende baasje, zonder tussenkomst van het asiel. Verhuisdieren is de plek waar de kans op een perfecte herplaatsing het best gewaarborgd is.

Om dit doel te bereiken zijn de volgende punten belangrijk:

  • Een eenvoudige betrouwbar platform die de wens van de mens en de behoeften van het dier matcht.
  • Als zoeker kan je snel inzicht krijgen in de dieren die passen bij jouw levensstijl.
  • Als plaatser krijg je alleen reacties van mensen die een geschikte partij zijn voor jouw huisdier.
  • Je dier wordt een stressvol verblijf in het asiel bespaard.
  • Dierenhandelaren krijgen zo min mogelijk kans om actief te worden op de site. Verhuisdieren.nl is ook niet interessant voor dierenhandelaren omdat er niet op ras gezocht kan worden en er geen hoge adoptiebedragen gevraagd mogen worden.

HERPLAATSING VOORKOMEN

Het is natuurlijk heel mooi dat we een platform hebben om dieren te matchen met een ideaal baasje, maar als we met het bieden van hulp bij gedragsproblemen of tijdgebrek herplaatsing kunnen voorkomen is dat natuurlijk nog mooier.

Gedragsexperts: Verschillende gedragsexpert hebben zich vrijwliig aan Verhuisdieren verbonden. Zij staan ons bij mat raad en daad in de opvoeding en socialisatie van dieren. Onze gebruikers mogen ook altijd rechtstreeks vragen stellen aan de honden-, katten-, konijnen-, vacht- of voedingsexpert. Op deze manier willen we voorkomen dat dieren onnodig herplaatst worden.

Oppasdieren: Het is ook mogelijk om via Verhuisdieren hulp te vinden bij de verzorging van je huidier. Je kunt hier een tijdelijk logeeradres vinden of structurele hulp bij de verzorging. Ook kun je in contact komen met een gastgezin waar de hond of kat mag verblijven tot er een nieuw baasje is gevonden of als niet duidelijk is wanneer je weer voor je dier kunt zorgen.

MERKIDENTITEIT

Wil je meer lezen over onze identiteit? Klik dan HIER of op het plaatje. In dit document staan onder ander onze missie en visie uitgebreid omschreven.

Onze roots: Onnodig dierenleed voorkomen

Onze intentie: Elk dier verdient een liefdevol thuis

Onze visie: Harmonieuze relaties tussen dier en mens maken het leven mooier

Onze missie: De ideale match creëren tussen dier en mens

Onze doelgroep: Echte dierenliefhebbers

Onze rol: Zorgvuldige matchmaker

Onze essentie: Matcht mens en dier

ANBI-STICHTING

Verhuisdieren is een stichting met een ANBI-keurmerk. Dit betekent dat wij geen winstoogmerk hebben en donaties en support nodig hebben om te kunnen bestaan. Wil jij Verhuisdieren steunen met een donatie? Word dan supporter of maak eenmalig een donatie over. 

BANK

Stichting Verhuisdieren.nl
IBAN: NL71 TRIO 0391 2122 73
Plaats: Amsterdam
O.v.v.: Donatie Stichting Verhuisdieren