Nalatenschap

Een huisdier is een onderdeel van je gezin, een vriend waar je een grote verantwoordelijkheid voor hebt. Stel er overkomt je iets, wat gebeurt er dan het hem?


Verhuisdieren nalaten

Soms kan je lieveling bij een familielid of een naaste terecht. Maar het kan ook gebeuren dat die afspraak niet nagekomen kan worden en dan zullen de nabestaanden op zoek moeten naar nieuw baasje voor het dier. Dan kan Verhuisdieren mogelijk een oplossing bieden en voorkomen dat het dier in het asiel belandt.

WAT GEBEURT ER MET JE DIER?

Nabestaanden kunnen een profiel aanmaken voor het betreffende dier en wij gaan op zoek naar de perfecte match voor de hond, de kat of het konijn. Mocht er echt nood aan de man zijn, kan er via Verhuisdieren ook gezocht worden naar een tijdelijk gastgezin waar het dier vaak direct naar toe kan.

TESTAMENT

Ook kun je kiezen voor nalaten aan Verhuisdieren via je testament. Spreekt onze doelstelling je aan en wil je dat wij de strijd tegen asielplaatsing, dierenhandel via internet en mismatches blijven voortzetten? Denk er dan eens over na om Verhuisdieren in je testament op te nemen.


Alle bee(s)tjes helpen!
Je hoeft echt niet gefortuneerd te zijn om een deel van je nalatenschap ten goede te laten komen van Verhuisdieren. Je beslist zelf welk deel en in welke vorm dat gebeurt.

Belastingvoordeel

Verhuisdieren is een 'algemeen nut beogende instelling' (ANBI) en is daarom vrijgesteld van successierechten. Dat houdt in dat er geen belasting betaald hoeft te worden over de nalatenschap.

De notaris

Een testament moet worden opgemaakt door een notaris. Vaak is een oriënterend gesprek van een half uur gratis. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de omvang en complexiteit van het testament.Voor informatie kun je contact opnemen met een notaris bij jou in de buurt. Kijk op notaris.nl of bel met de notaristelefoon via 0900 - 346 93 93 (€ 0,80 per minuut).

Stel je vraag over nalaten aan Verhuisdieren

Via Verhuisdieren zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar