Huisdier adopteren

Verhuisdieren matcht huisdieren die een nieuw baasje zoeken met mensen die op zoek zijn naar een tweedekans hond, kat, konijn of paard, waarbij het belang van het dier voorop staat.ZOEKPROFIEL AANMAKEN

 1. Bij 'Alle Dieren' kun je zien welke dieren er op de website staan, maar zonder contactgegevens. Kies hier welk soort Verhuisdier je zoekt, klik je op filteren en maak je daarna een zoekprofiel aan.
 2. Om gericht te kunnen zoeken maak je eerst een account aan zodat wij de juiste matches aan je door kunnen geven.
 3. Dan maak je een zoekprofiel aan en vragen we je om onze supporter te worden. Voor een minimale bijdrage van €20,00 help je mee om onze doelstelling te realiseren. Je wordt dan gedurende een jaar lang per mail op de hoogte gehouden van nieuwe matches en je krijgt inzicht in de contactgegevens.
 4. Zorg dat je na het overmaken van de bijdrage weer op de website terugkeert in 'Jouw account'.
 5. In 'Jouw account' zie je bij je zoekprofiel hoeveel matches je hebt. Als je op de link van je matches klikt kom je in het overzicht. Mocht je interesse hebben in een dier dan klik je op de [Toon interesse] button zodat de contactgegevens zichtbaar worden. Je kunt dan zelf contact opnemen met de eigenaar van het dier maar de eigenaar kan ook contact met jou opnemen.
 6. Lees altijd de huisdierenbijsluiter met tips over het adopteren van een dier. Op deze pagina vind je ook een adoptieovereenkomst.

VIDEO - Gebruik de  [Toon interesse] knop en bekijk hoe je je succesmatch meldt.

OM REKENING MEE TE HOUDEN

 • Je kunt in je zoekprofiel aangeven of je interesse hebt in dieren die bij particulieren vandaan komen, dieren van een stichting of dat je geen voorkeur hebt. Ook kun je aangeven of je interesse hebt in dieren die samen herplaatst worden.
 • Het kan zijn dat er een adoptiebijdrage wordt gevraagd. Voor stichtinghonden die in een gastgezin verblijven wordt altijd een bijdrage gevraagd. Met deze bijdragen worden de kosten voor de vlucht, papieren en vaccinaties vergoed.
 • In het profiel van het dier zie je de datum van de laatste update (beschikbaarheid). Het kan zijn dat het dier waar je mee matcht, net een baasje heeft gevonden. We mailen de eigenaren wekelijks om het profiel van hun dier te updaten maar soms gaat de adoptie zo snel dat het dier toch nog als 'beschikbaar' op de website staat. Gelukkig komt dit niet vaak voor, maar het kan dus gebeuren.
 • Heb je een account dan ben je bij elk bezoek aan onze website als het goed is al ingelogd. Zo niet dan kan je via 'inloggen' met je emailadres en wachtwoord weer naar je account.
 • Krijg je geen contact met de eigenaar van je match of is het dier al herplaatst, maak dan een melding van het profiel door op de button 'Profiel melden' te klikken. Deze knop vind je in het kader rechts naast het profiel van het dier.

PROFIEL BEHEREN

 • Bij je ‘Jouw account’ vind je je zoek- en/of plaatsprofiel(en) en je gegevens, hier kun je ze ook beheren.
 • Heb je een match gemaakt dan stellen wij het erg op prijs als hier een melding van gemaakt wordt. In 'Jouw account' vind je de mogelijkheid om je succesmatch te melden. We vragen je ook om de contactgegevens van de oude eigenaar in te vullen, houd deze dus bij de hand.
 • Heb je geen match gemaakt, dan kun je het zoekprofiel altijd aanpassen of wachten tot er nieuwe dieren geplaatst worden die wel bij je passen. Je krijgt hier uiteraard ook een melding van in je mail, want je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe matches.
   

Heb je nog vragen over de werkwijze van Verhuisdieren?
Mail deze dan naar
support@verhuisdieren.nl