Boomer adopteren

Het boomerhondje. Het is een bekende term voor een klein hondje, maar het is geen bepaald ras. Als je dus op zoek bent naar een boomer dan kan dat een heel brede zoektocht in houden.


Boomer

De term boomer staat voor kleine hondjes met een herkenbaar uiterlijk. Ze hebben nog het meest weg van een shih tzu. Maar een boomer is geen erkend ras en kan een kruising zijn uit de volgende rassen: 

  • shih tzu
  • maltezer
  • lhasa apso
  • bolognezer
  • yorkshire terriër
  • bichon frisé

Karakter boomer

Omdat er geen richtlijnen zijn voor de boomer, is ook het karakter lastig te voorspellen. Eigenlijk net als bij de labradoodle. Het enige dat je met zekerheid over de boomer kunt zeggen is dat het een klein hondje is, vaak met een wollig vachtje en de karaktereigenschappen van kleine hondjes. Ze kunnen wat vaker en sneller blaffen en hebben - over het algemeen - niet zoveel lichaamsbeweging nodig. 

Boomer herplaatsen

Je wilt natuurlijk het allerbeste voor je hond. Helaas kan het voorkomen dat je door omstandigheden niet meer voor je cocker spaniël kunt zorgen. In dat geval biedt herplaatsing een goede oplossing. Dankzij ons bijzondere matchingsysteem koppelen we, op een verantwoordelijke wijze, mens aan dier.
Boomer herplaatsen

 

Boomer adopteren

Wil je een boomertje adopteren? Bij Verhuisdieren kun je niet zoeken op ras, maar ook voor een boomer wordt wel eens een nieuw thuis gezocht. Ook voor hen is er plaats op Verhuisdieren en wie weet match jij wel met een boomerhondje. Op deze manier beperken we het aantal dieren dat in een dierenasiel terechtkomt en gaan we malafide dierenhandel tegen.
Bekijk ons adoptieaanbod

Gezondheid boomer

Omdat de boomer altijd uit kruisingen bestaat, is er weinig te zeggen over erfelijke aandoeningen die voorkomen bij dit soort hondjes. Het hangt ervan af uit welke ouders de pup geboren wordt. Is dit bijvoorbeeld een shih tzu, dan bestaat de kans dat de pup gezondheidsaandoeningen meekrijgt die veel bij dit ras voorkomen. Verdiep je daarom in het ouderpaar van je puppy. 

Wel is bekend dat deze hondjes vaak last hebben van ontstoken of verstopte traanbuisjes en dus traanstrepen krijgen. 

boomertje

Vachtverzorging

Veel boomers hebben een fijne en halflange vacht. Deze vacht heeft veel verzorging nodig in de vorm van kammen en trimmer. Doe je dit niet regelmatig, dan gaat deze klitten en daar heeft je hondje veel last van. 

Korte snuit

Let erop of jouw boomer niet een te korte snuit heeft, zoals de shih tzu. Dit maakt dat ze het benauwd krijgen en lastig adem kunnen halen. 

Toch een boomerpup kopen? 

Kleine hondjes zijn gewild en makkelijk te vervoeren. En omdat de boomer niet aan rasstandaarden hoeft te voldoen, is de boomer bij uitstek een hondje dat veel gefokt wordt in zogenoemde puppyfabrieken in oost-Europa. Haal dus bij voorkeur geen boomerpup van Marktplaats! De broodfokkers zijn ontzettend gehaaid en leiden je makkelijk om de tuin met mooie verhalen over waar het hondje vandaan komt. 

Wil je echt een leuk klein hondje, kijk dan allereerst op Verhuisdieren! Of probeer op zoek te gaan naar een erkende fokker in Nederland. Koop nooit een puppy als niet beide ouders aanwezig zijn en vraag naar de frequentie waarop de fokker nestjes krijgt. Een moederhond zou maximaal drie nestjes moeten krijgen. 

Boomer zoeken via Verhuisdieren? 

Boomertjes zijn gewilde hondjes bij wat oudere mensen. Dit omdat ze over het algemeen niet zoveel beweging nodig hebben en makkelijk overal mee naar toe kunnen. Het gebeurt best regelmatig dat er een boomertje op Verhuisdieren staat omdat het baasje naar een verzorgingshuis moet of - erger - is komen te overlijden. Met een beetje geduld, komt er altijd wel een boomerhondje voorbij

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar