Dierenasiel

We hebben in Nederland ongeveer 1,7 miljoen honden en 2,7 miljoen katten. Helaas worden er jaarlijks enkele tienduizenden naar het asiel gebracht. Daarnaast wordt er nog eens een meervoud hiervan aan honden via handelsites herplaatst. Dit betreft vaak een impulsaanschaf die ook niet zelden in het asiel eindigt.

Gelukkig hebben we in Nederland relatief veel 'goede' asielen en worden de meeste asieldieren wel herplaatst.

Stress
Helaas is het asiel voor de meeste dieren erg stressvol. Van een huiselijke omgeving belanden ze in een hok en ze krijgen vaak veel minder persoonlijke aandacht dan ze gewend zijn. De stress van de asieldieren om hun heen heeft ook veel invloed op hun eigen stressniveau. Een hoop dieren hebben blijvend last van psychische klachten als ze eenmaal het asiel hebben verlaten.

Het zou beter zijn als de honden en katten die herplaatst moeten worden direct naar een geschikt nieuw baasje kunnen, zodat ze het asiel kunnen overslaan. Zo blijven ze in een huiselijke omgeving en voorkom je een trauma.

Preventieve oplossing
Verhuisdieren.nl is in veel gevallen een hele goede preventieve oplossing voor het asiel. Omdat er gematcht wordt op de belangen en behoeften van het dier is de kans op een succesmatch heel groot en zal het aantal asieldieren in de toekomst kunnen dalen.

Verhuisdieren.nl werkt alleen voor dieren met een baasje die wel het beste met ze voor heeft en ook de tijd heeft om een match te maken.

Herplaatsing voorkomen
Als een dier herplaatst moet worden wegens gedragsproblemen is het mogelijk om via Verhuisdieren.nl in contact te komen met gedragsdeskundige. Wellicht kan het probleem opgelost worden en is herplaasting niet nodig.

Als er oppasproblemen zijn wegens vakanties of langdurige afwezigheid kan er via Oppasdieren een logeeradres gevonden worden.

Gratis
Een zoek- of herplaatsingsprofiel aanmaken bij Verhuisdieren.nl is gratis zodat de website voor alle dierenliefhebbers laagdrempelig is. Als je een huisdier naar het asiel brengt moet je vaak een aanzienlijk bedrag betalen.

Aandacht voor asieldieren
Er zijn natuurlijk acute gevallen of onverschillige baasjes die hun dieren toch op straat zetten waardoor het asiel de enige oplossing is. Het asiel blijft daarom altijd heel belangrijk.

Ook de asieldieren verdienen een tweede kans. Mocht u geen match hebben gemaakt bij Verhuisdieren.nl? Kijk dan eens in de asielen bij jou in de buurt.

Dierenasiel Amsterdam
Dierenasiel Rotterdam
Dierenasiel Groningen
Dierenasiel Utrecht
Dierenasiel Maastricht
Dierenasiel Breda
Dierenasiel Eindhoven
Dierenasiel Leeuwarden
Dierenasiel Assen
Dierenasiel Zwolle
Dierenasiel Almere
Dierenasiel Lelystad
Dierenasiel Haarlem
Dierenasiel Apeldoorn
Dierenasiel Arnhem
Dierenasiel Deventer
Dierenasiel Hengelo
Dierenasiel Almelo

Check de website: www.ikzoekbaas.nl
Of de website: www.dierenasiels.com

Meer websites en info over asielhonden: www.Doggo.nl