Hond uit buitenland? 5 aandachtspunten!

Je staat op het punt mogelijk een hond te adopteren via een stichting, veelal afkomstig uit het buitenland. Wat super dat jij deze hond(en) een tweede kans wilt geven. Echter, wees er alert op dat deze honden en hun adoptie vaak wat extra aandacht nodig hebben. Lees daarom asjeblieft deze punten aandachtig door, zodat jij en je toekomstige maatje voorbereid zijn!

  • Haal de hond altijd op bij het gastgezin, laat de hond nooit brengen! Zo kun je zien waar de hond verblijft en vragen stellen aan de foster over het karakter.

  • Als je de situatie niet vertrouwt, of de dieren zitten er niet goed verzorgd bij, adopteer de hond dan niet! Hoe moeilijk ook, maar als de adoptie dan niet volgens plan verloopt, is er vaak geen vangnet en zit jij met een getraumatiseerde hond. (VERHUISDIEREN IS NOOIT AANSPRAKELIJK VOOR ADOPTIES)

  • Zet het altijd zwart op wit dat de hond binnen een bepaalde tijd terug mag indien de adoptie niet volgens plan verloopt. (DIT MOET JE ZELF REGELEN MET DE PLAATSER OF STICHTING)

  • Wees je ervan bewust dat een hond uit het buitenland een rugzakje kán hebben en mogelijke trauma's heeftLees hier de tips van Ulrike.

  • Verhuisdieren is puur de matchmaker tussen adoptant en de plaatser. De adoptie is geheel de verantwoordelijkheid van de adoptant. Verhuisdieren checkt alle profielen die geplaatst worden, maar helaas is het voor de stichting niet mogelijk elke persoon achter de profielen te controleren op goede bedoelingen. Wees daarom zelf alert en adopteer niet als het niet goed voelt!