Je staat op het punt een hond te adopteren via een stichting, veelal afkomstig uit het buitenland. Super! Deze honden en de adoptie hebben wel vaak extra aandacht nodig. Bekijk onze tips om goed voorbereid te zijn.
-
Haal de hond altijd op bij het gastgezin, laat de hond nooit brengen! Zo kun je zien waar de hond verblijft en vragen stellen aan de foster over het karakter.
-
Als je de situatie niet vertrouwt, of de dieren zitten er niet goed verzorgd bij, adopteer de hond dan niet! Hoe moeilijk ook, maar als de adoptie dan niet volgens plan verloopt, is er vaak geen vangnet en zit jij met een getraumatiseerde hond. (VERHUISDIEREN IS NOOIT AANSPRAKELIJK VOOR ADOPTIES)
-
Zet het altijd zwart op wit dat de hond binnen een bepaalde tijd terug mag indien de adoptie niet volgens plan verloopt. (DIT MOET JE ZELF REGELEN MET DE PLAATSER OF STICHTING)
-
Wees je ervan bewust dat een hond uit het buitenland een rugzakje kán hebben en mogelijke trauma's heeft. Lees hier de tips van Ulrike.
-
Verhuisdieren is puur de matchmaker tussen adoptant en de plaatser. De adoptie is geheel de verantwoordelijkheid van de adoptant. Verhuisdieren checkt alle profielen die geplaatst worden, maar helaas is het voor de stichting niet mogelijk elke persoon achter de profielen te controleren op goede bedoelingen. Wees daarom zelf alert en adopteer niet als het niet goed voelt!
Boek: Hondjes van Goud, Ode aan de Buitenlandse Hond
Wil je meer weten over waarom jouw buitenlandse hond bepaald gedrag vertoont en wat jij kunt doen om hem daarbij te ondersteunen, schaf dan nu ons boek Hondjes van Goud, Ode aan de Buitenlandse Hond aan. Het boekt telt 256 pagina's en staat vol met nuttige adviezen, mooie ervaringsverhalen en leuke activiteiten die je kunt ondernemen met je buitenlandse hond.
Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn
Steun de stichting
- Ontvang notificaties van nieuwe matches
- Bekijk contactgegevens van matches
- Support onze stichting voor 1 jaar