Steunfondsen en hulp voor huisdiereigenaar zonder geld

Soms kom je als eigenaar van een hond of kat zo in de financiële problemen dat je eigenlijk niet goed meer voor je dier kunt zorgen. Welke opties zijn er dan nog?


Allereerst moet je de beslissing maken of je voor het dier kunt blijven zorgen of dat het beter is dat je afstand doet. Denk daarbij altijd aan het welzijn van het dier! Krijgt het dier bij jou de zorg die hij verdient? Kun je hem voldoende voeding en medische zorg geven? Kom je tot de conclusie dat je je hond of kat onvoldoende zorg kunt geven, dan kun je er voor kiezen om een ander fijn thuis voor je dier te zoeken via Verhuisdieren. 

Herplaats je dier

Bespaartips dierenartskosten

Veel mensen hebben moeite om de hoge dierenartskosten te betalen. Misschien heb je wat aan de 20 slimme bespaartips die we in deze blog voor je hebben geschreven.

Hulp bij de zorg voor je huisdier

Ben je geholpen met een beetje hulp bij de zorg voor je huisdier en kun en wil je geen afscheid nemen? Overweeg dan een oppasprofiel voor je hond of kat aan te maken waarin je op zoek gaat naar iemand bij jou in de buurt die je bijvoorbeeld helpt bij het uitlaten van je hond of het tijd doorbrengen met je kat.

Maak een oppasprofiel

Financiële problemen

Zit je in financiële problemen? Dan wordt het lastig om goed voor je dier te blijven zorgen. Gelukkig zijn er wel wat opties. 

Regionaal

Ook zijn er regionaal vaak initiatieven die opkomen voor de medemens. Vraag in jouw gemeente of een dergelijk initiatief ook bij jou in de buurt bestaat, zoals in: 

Tilburg: Stichting Mens Dier Nood: Dit is een lokale stichting, die de minima van gemeente Tilburg met een financiële bijdrage steunt indien zij niet zelf de rekening van de dierenarts kunnen betalen. 

Amsterdam: Via de ADAM-regeling krijg je met een Stadspas korting op medische behandelingen.

Amersfoort: Tot €85,- per jaar vergoeding bij medische zorg als je dier gechipt is. Lees meer.

Regio Schijndel: Milo’s Foundation helpt baasjes die hoge noodzakelijke kosten niet kunnen betalen, zodat ze hun trouwe viervoeter niet weg hoeven te doen. Voor goedkeuring gaan zij eerst in gesprek met de dierenarts. Meer info.

Dierenbescherming

De landelijke Dierenbescherming heeft een steunfonds voor mensen die niet meer in staat zijn hun dier de juiste medische zorg te geven. Via het lokale kantoor meld je je aan. Weet wel dat deze optie veel van je privacy vraagt; je moet aantonen dat je onder het minimuminkomen zit. 

Bekijk de website van de Dierenbescherming voor meer informatie.

Crowdfunding

Soms kan de zorg voor een dier gered worden met een eenmalige financiële injectie. Je kunt dan zelf een crowdfunding starten om te kijken of mensen je willen helpen met het probleem dat je ervaart met je dier. Gofund.me is daarvoor bijvoorbeeld een geschikt platform. Je moet dan vervolgens wel laten weten dat je deze actie gestart bent, dus zet flink je sociale media-kanalen in!

Je dier afstaan

Als de nood hoog is, moet er acuut een oplossing gevonden worden voor een dier. Via Verhuisdieren wordt vaak snel een ander baasje gevonden en soms kan Verhuisdieren ook een beroep doen op haar eigen netwerk. Maar het kan gebeuren dat dat minder goed lukt of er is geen tijd meer. In dat geval is het asiel vaak de beste optie

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar

Volg jij ons al?