Bijzondere succesmatch leidt tot leuk boek

Hoe de liefde voor dieren kan leiden tot niet alleen een mooie opeenvolging van gebeurtenissen maar ook tot een onverwachte samenwerking. Met als resultaat een ontzettend leuk boekje! Het grappige, hartverwarmende en waargebeurde verhaal De redding van Roadie is daarbij ook nog eens een kroon op de missie en het werk van Verhuisdieren.nl.

Nieuws Maaike van Poelje
10-02-2023

Hoe kwam het allemaal tot stand? Een succesmatch via Verhuisdieren.nl zorgde voor inspiratie en de samenwerking tussen Thelma en Majken. Schrijfster Thelma Egberts is degene die de voormalige zwerfkater Roadie opving, verzorgde en uiteindelijk – na een jaar - herplaatste via Verhuisdieren.nl. In dat jaar gebeurde er een heleboel, niet alleen met en rondom Roadie, ook zijn er andere dieren en reddingsacties bij betrokken. Want Thelma – in het verhaal kreeg ze de naam Dagmar – blijkt een echte kattenliefhebster, zowel in woord als in daad. Designster en illustratrice Majken Nilsson is in het verhaal de Roadie-adoptant Bregje. Want uiteindelijk besluiten Dagmar en haar gezin dat ze voor de eigenzinnige kater beter een ander thuis kunnen vinden.

Eigen boek voor Verhuisdierenkat Roadie

De persoonlijke verbinding die beide maaksters met kater Roadie hebben is duidelijk zicht- en voelbaar in het boek: de dierenliefde, vrolijke en liefdevolle energie spat ervan af. Het verhaal is een feest van herkenning voor iedereen die zelf wel eens een dier in nood heeft opgevangen of op andere wijze affiniteit heeft met het oplossen van dierenleed dicht bij huis. Van de geur van blikvoer tot die van ongewenste katerpies; van stroef werkende vangkooideurtjes en gespannen geblaas op de achterbank van je auto tot het euforische gevoel van een spinnende poes in je armen die kort tevoren nog op straat bivakkeerde; alles passeert de revue.

De rode kater die bij het gezin van Dagmar aan is komen lopen, is de spil van het verhaal. Maar Roadie, zoals ze hem noemen, is lang niet de enige kat die gered en verzorgd wordt. Dagmar blijkt een fervent kattenliefhebster en zowel haar kinderen als haar man worden hierdoor aangestoken. Een zwerfkater redden en opvangen is echter niet iets wat je zomaar even doet. Elk dier heeft een eigen wil en karakter en doet soms helemaal niet wat je verwacht of hoopt. Bovendien doe je een reddingsactie niet alleen: een netwerk van onder andere dierenartsen, lokale dierenbescherming en ook gewoon betrokken buren: ze zijn allemaal nodig om het tot een verantwoord succes te laten komen. De redding van Roadie heeft dus nogal wat voeten in de aarde en dat wordt in geuren en kleuren, realistisch maar ook grappig beschreven.

Roadie vindt een nieuw thuis via Verhuisdieren

Dagmar en haar gezin weten na een poosje goed om te gaan met het onafhankelijke karakter van Roadie. Ze gaan van hem houden en accepteren uiteindelijk hoe hij is. Toch komen ze tot het besluit dat hij juist daarom niet kan blijven. Gek genoeg blijkt het voor alle betrokkenen beter – zowel voor Roadie, henzelf als ook voor de twee poezen die ze inmiddels in huis hebben – om voor hem een ander thuis te vinden. Dagmar vat voor de zoveelste keer onvermoeibaar de koe bij de horens en schakelt Verhuisdieren.nl hierbij in. Ze maakt weloverwogen een gedetailleerd profiel aan; inmiddels weet ze goed wat Roadie nodig heeft. Haar intuïtie en gezonde verstand laten haar vervolgens niet in de steek: ze voelt haarfijn aan dat de reactie van de jonge vrouw Bregje er eentje is die ze serieus mag nemen. En ze heeft gelijk!

De redding van Roadie loopt anders dan je verwacht; het verhaal heeft vele wendingen en verloopt zeker niet zonder slag of stoot. Het is levensecht en daarom extra leuk om te lezen. Feelgood dus, maar zonder de minder leuke kanten te bedekken. En een happy ending is er gelukkig ook, maar wel een realistische zonder Hollywoodproporties. A real life story.

Waarom Thelma het verhaal van Roadie schreef

“Ik heb Roadie’s verhaal opgeschreven, om te laten zien dat ook zwaar verwilderde zwerfkatten een nieuwe kans verdienen. En daarbij wil ik graag dierenorganisaties steunen. De opbrengst van De Redding van Roadie gaat naar (zwerf)dierenorganisaties, zoals Verhuisdieren.nl of Stichting Zwerfkatten Nederland (SZN).”  

Je kunt het boek bestellen door een mail te sturen naar thelma.egberts@buroandersom.nl met daarin je adresgegevens. Het boek is te bestellen voor €15,- exclusief verzendkosten. Hiervan maakt Thelma alle winst over aan diergerelateerde goede doelen, zoals Verhuisdieren.

Tip: De redding van Roadie is leuk om als cadeautje te geven aan iemand die zelf in de katten-huisdierenwereld vertoeft of daar interesse in heeft. Goed te lezen vanaf ongeveer 14 jaar.  De Redding van Roadie is uitgegeven door Uitgeverij Andersom, ISBN9789082652710

Zoek jij een kat?

Ben jij ook op zoek naar een leuke kat, misschien wel eentje met een avontuurlijk verleden als Roadie, bekijk dan alle katten die een nieuw thuis zoeken! 

Bekijk alle katten