Christos moest zijn hond herplaatsen vanwege corona

In de coronaperiode zijn veel dieren aangeschaft. Soms als gezelschap, maar ook gewoon heel vaak weloverwogen. Toch kan het zijn dat er door omstandigheden iets gebeurt waardoor je hond of kat toch weer herplaatst moet worden. Het overkwam Christos, die vanwege een failliete horecazaak zijn 10 maanden oude herdershond niet meer kon geven wat hij nodig had. Lees zijn ontroerende verhaal.

Succesmatches Maaike van Poelje
02-10-2021

Christos adopteerde de prachtige herdershond King op 1 januari 2021. Op dat moment had de geëmigreerde Griek een horecazaak. Vanwege de coronamaatregelen verkeerde zijn zaak in zwaar weer. Christos ging over tot het bezorgen van maaltijden en begon daarnaast, om het hoofd boven water te houden, met werken in de bouw.

De omzet van zijn eigen zaak werd lager en de concurrentie groter. Tot op dat moment was er met King nog niet zoveel aan de hand. Christos’ maatje ging steeds met hem mee tijdens het bezorgen. In de bouw werd de aanwezigheid van King helaas niet altijd gewaardeerd. Hem lang thuis of in de auto laten zitten was geen optie.

‘King is echt een hond die bij je wil zijn. Ik kon hem niet alleen laten, dat was niets voor hem. Dus bracht ik hem naar de dagopvang. Maar op een gegeven moment verbleef hij daar drie dagen in de week. Tja, dat is volgens mij niet de bedoeling van het hebben van een hond. Ik heb heel lang getwijfeld over wat ik moest doen. Eerst zocht ik via Verhuisdieren naar een opvangadres. Ik was er nog niet klaar voor om hem te laten gaan…’

Herplaatsen via Verhuisdieren

‘Ik heb er lang over nagedacht voordat ik het besluit durfde te nemen. In juni verkocht ik mijn zaak, toen werd de ernst van mijn situatie helemaal duidelijk. Op de eerste dag dat ik King op Verhuisdieren plaatste, kreeg ik meteen al acht reacties. Toen ben ik gaan kijken welke mensen er het beste bij hem zouden kunnen passen.’

‘Veel mensen lieten me weten dat ze het zo zielig vonden – voor hem en voor mij – dat ik hem herplaatste. Maar het is niet zielig. Natuurlijk ben ik verdrietig dat ik hem niet kon houden. Maar het gaat uiteindelijk om het welzijn van de hond. En hij is op de goede plek terechtgekomen, weliswaar via een omweg, want het eerste adres bleek al snel niet de juiste. Vervolgens informeerde ik Mariette, de tweede kandidate waarmee ik contact had gehad. Zij is de houdster van een pensionstal voor paarden. Ze zocht een vriendje voor haar eigen herdershond. Gelukkig stond zij er nog steeds voor open om King te adopteren.’

‘Aanvankelijk waren er wel wat probleempjes, zoals diarree en wat andere dingetjes die hij daarvoor nooit had gehad. De stress van het herplaatsen had kennelijk wel invloed op hem. Maar dat is allemaal goed gekomen. Mariette en ik hebben goed contact en King doet het helemaal super. Hij zit daar echt op zijn plek. Ik kan er dus heel goed mee leven dat ik hem heb weggegeven.’

Reactie adoptant King

Mariette en haar partner waren op zoek naar een speelmaatje voor hun herdershond Nero. Hun andere hond (Schotse collie) Cody kwam niet meer tegemoet in de speel-energie van Nero. Gewend als ze zijn om herplaatshonden te adopteren, was de site van Verhuisdieren snel gevonden. Ze kwamen er twee geschikte herdersmixhonden tegen. Hoe maak je dan een keuze?

‘De eigenaar van de ene hond deed wat moeilijk en King bleek net een ander baasje te hebben gevonden. We hadden dus geen keuze meer! Ik heb toen direct aangegeven dat wanneer King onverhoopt weer beschikbaar zou komen, hij bij ons nog steeds welkom was. Alsof ik het voorvoelde, want al na enkele dagen bracht de eerste adoptant King naar ons toe.’

‘De kennismaking tussen King, Nero en Cody verliep prima. Nero nam direct een opvoedersrol op zich. Dat King slecht alleen kon zijn, wisten we: de eerste twee nachten krabde hij flink aan de deuren en piepte hij aan een stuk door. Ook had hij diarree en een obsessie voor eten. Dat maakte het er de eerste dagen niet makkelijker op. Door onze herplaatservaring wisten we dat het wel goed zou komen. Met onze twee katten is het nog een beetje zoeken, maar ook daarin hebben we vertrouwen. De paarden vindt King erg interessant, maar hij laat ze gelukkig met rust. King is waaks, hij verwelkomt iedere gast met een oplettend geblaf. Hij is ook intelligent en goed opgevoed – op de eet-obsessie en het kattenjagen na. Hij is nu nog een grappige puber met het bijbehorende gedrag. Daar kunnen wij wel om lachen. Kortom, we zijn heel erg blij dat we via Verhuisdieren zo’n prachthond hebben mogen verwelkomen in ons huis.’

Gelukkig is het met King dus goed gekomen. Echter staan er nu nog 1700+ dieren op onze site die alsnog een baasje zoeken. Heb jij een plekje vrij?

 

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.