De liefde van Evelien de Bruijn voor haar honden Bruun en Tante Cor

"We zijn echte een viereenheid. Mijn man Paul en ik proberen zo vaak mogelijk samen te wandelen met ze."

Blog Dennis van Plateringen
22-04-2022

Onze maandambassadeur Evelien is enthousiast van start gegaan met het delen van dieren op Instagram. Haar wens? Om, net als Verhuisdieren, zoveel mogelijk nieuwe baasjes en huisdieren bij elkaar te brengen. Maar… denk wel goed na voordat je een dier een nieuw thuis biedt. Zelf heeft ze ook twee honden, waardoor ze als geen ander weet hoeveel liefde en gezelligheid dit in huis brengt. Wil jij meer weten over haar lieverds Bruun en Tante Cor? Lees dan vooral deze blogpost.

Wat wil je direct delen over Bruun en Tante Cor?

Dat ze het liefste tuig van Nederland zijn. Het is zo’n ontzettend leuk stel en het is heerlijk om ze iedere dag in ons leven te hebben!

Hebben jullie ze overgenomen van een eerder baasje?

De moeder van onze Bruun was ongepland zwanger, dus het baasje zat in ineens met acht pups. Uit dat nestje hebben wij Bruun van gekozen. Ze is een kruising witte herder met vermoedelijk een Duitse herder. En toen onze kaninchen teckel Tante Cor was geboren stonden de baasjes van haar moeder bij ons aan de deur. Of we een pup wilden, want het was zo gezellig als een van hun hondjes in de buurt zou opgroeien en blijven. Die kans konden we natuurlijk niet afslaan.

Wat is het meest bijzondere aan Bruun en Tante Cor?

Dat ze zo’n geweldig duo vormen, ondanks hun verschil in grootte. Het zijn duidelijk de beste hondenvriendjes.

Wat vind je zo leuk aan huisdieren?

Dat je ze ongeremd liefde kan geven. En daar krijgen zij duidelijk ook geen genoeg van, haha!

Honden Bruun en Tante Cor van Evelien de Bruijn in herfstbladeren

Wat maakt jullie band zo speciaal?

We zijn echte een viereenheid. Mijn man Paul en ik proberen zo vaak mogelijk samen te wandelen met ze. Wij kunnen dan lekker kletsen, terwijl de honden aan het raggen zijn. We kennen Bruun en Tante Cor inmiddels van voor tot achter, dus alle rottigheid die ze mogelijk willen uithalen, weten we te voorkomen. Om een voorbeeldje te geven: Bruun begint altijd eerst te waggelen voor ze een sprint trekt om achter een vogel, vallend blaadje of konijn aan te rennen. En Tante Cor zit braaf voor de deur als ze moet plassen.

Doe je ook andere dingen met ze naast knuffelen en aaien?

Beide honden zijn allebei gek op stokken, dus daar spelen we mee. Natuurlijk letten we goed op dat dit veilig gebeurt. In de zomer gaat Bruun graag zwemmen en zelfs Tante Cor neemt wel eens een duik. Maar het liefst rennen ze keihard los door het bos achter elkaar aan.

Wat kun jij leren van Bruun en Tante Cor?

Nou… zij kunnen vooral veel van mij leren. Manieren bijvoorbeeld, haha! Maar een eerlijk antwoord op de vraag? De honden gaan lekker ‘aan’ als wij gaan wandelen en nemen daarna een moment om heerlijk te tukken. Ik zou soms ook wat meer rust kunnen nemen.

Voelen zij jouw emoties aan?

Bruun is heel gevoelig en voelt alle emoties aan. Als ik weer eens zit te janken om een zielige scène in een film dan is ze er snel bij. Tante Cor slaapt overal doorheen. Gelukkig heeft zij weer andere leuke eigenschappen.

Wat vindt Paul van Bruun en Tante Cor?

Hij is waarschijnlijk nog gekker op die dieren dan ik, alleen roept hij het niet zo hard. Het liefst om te zien is het als hij Tante Cor voor de laatste plas uit haar mandje tilt. Want normaal springt ze op, maar ’s avonds laat blijft ze onbeweeglijk liggen. Paul tilt haar dan uit haar mand en knuffelt haar als een baby vlak voordat hij haar aanlijnt.

Evelien de Bruijn met haar honden in het bos zittend op een omgevallen boom

Hoe ver gaat jullie grens in huis?

Tante Cor heeft een eigen mandje op de rand van de bank. Ze mag dus op de bank springen, maar het is wel de bedoeling dat zij uiteindelijk in de mand plaatsneemt. En dat weet ze heel goed. Bruun mag alleen op de bank met een dekentje, ook zij weet dat als de beste. Als ze erbij wil komen liggen, gaat ze bij het dekentje staan om haar wensen duidelijk te maken. Zo slim en zo lief.

Hoe combineer je Bruun en Tante Cor met werk?

Paul is gelukkig veel thuis dus die houdt ze dan goed in de gaten en laat de honden dan uit. We overleggen elke zondag even hoe de week eruit ziet en dan zijn de plannen voor de week helder. In geval van nood hebben we gelukkig ook vrienden die Bruun en Tante Cor laten plassen en verzorgen.

Waarom vind je adoptie van dieren zo belangrijk?

Er zijn te veel mensen die impulsief een dier in huis nemen en het dan weer terugbrengen. Ik ben dus in eerste instantie vooral voor nadenken voordat je een huisdier aanschaft. Maar als zo’n beestje dan onverdiend zonder baasje komt te zitten, vind ik dat superzielig. Ieder huisdier verdient zo enorm een fijn leven.

Waarom heb je 'ja' gezegd op je ambassadeurschap voor Verhuisdieren?

Omdat ik hoop dat mensen die zin en tijd hebben in gezelschap, en dieren die zonder baasje zitten, elkaar kunnen vinden. Jullie website helpt daarbij fantastisch en ik zet mij daarom ook graag een maand in als ambassadeur. Hopelijk vinden zo nog meer dieren de match voor de rest van hun leven!