Hartendief katertje Romeo en Tiger-Lily: het voelde meteen goed!

‘Thuis hadden we altijd katten. In de jaren dat ik in studentenhuizen woonde, miste ik hun gezelschap enorm. Vorig jaar besloten mijn vriend en ik om samen te gaan wonen. Het kostte me enigszins moeite hem ervan te overtuigen om een kat in huis te nemen. Hij was het simpelweg niet gewend, dacht dat katten alleen maar op zichzelf waren; hij wilde liever een hond. Ik wist wel beter en hield voet bij stuk: een kat moest en zou het worden. En ja, het is gelopen zoals ik voorvoelde. Vanaf de eerste nacht slaapt Romeo bij ons in bed. Mijn vriend was meteen verliefd op hem!’

Succesmatches Maaike van Poelje
28-05-2022

Tiger-Lily (24) had geen specifieke wensen toen ze het profiel bij Verhuisdieren invulde. Uiterlijk, leeftijd, sekse: het maakte haar allemaal niet veel uit. ‘Romeo werd aangeboden door een vrouw in België. Zij runt zelf een soort stichting; zij haalt dieren uit Roemenië en zoekt voor hen een nieuw thuis. Toen ik Romeo’s profiel en foto zag, voelde het meteen goed. Ik heb een lichte voorkeur voor katers en het feit dat hij nog maar zes maanden oud was, vond ik alleen maar leuk. Vice versa had de aanbiedster ook een goed gevoel bij mij.’

Alles in flow

Het duurde niet lang voordat de overdracht plaatsvond. Tiger-Lily had geluk, Romeo werd vanuit België gebracht naar haar woonplaats Arnhem. Haar zekere voorgevoel klopte: van beide kanten liep alles soepel. Romeo gedroeg zich geen moment angstig en ook Tiger-Lily’s vriend liet hem de eerste nacht al bij hen in bed slapen, ondanks andere voornemens. ‘Romeo is heel aanhankelijk en zoekt direct contact met je, hij is geen kat die eerst de kat uit de boom kijkt. Mijn vriend heeft zijn ideeën over katten dus geheel bijgesteld en weet nu hoe leuk en sociaal ze kunnen zijn. En ja, wij slapen in een loft dus kunnen die niet sluiten met een deur. Logisch dat Romeo zich er niet van liet weerhouden om de eerste nacht al bij ons te komen. Hij had zijn plaatsje dus meteen veroverd.’

Niet alleen Tiger-Lily’s vriend, maar ook de vrienden en familie die over de vloer komen, kunnen Romeo’s charme niet weerstaan. Hij is een echte allemansvriend en wint moeiteloos ieders hart.

Kattenkwaad

‘We hebben hem redelijk snel laten castreren. Wat mij betreft wegen de voordelen op tegen de nadelen, dus ik hoefde daar niet lang over na te denken. Romeo is nog ontzettend speels; hij graaft de plantenpotten wel eens overhoop en kan echt heel wild zijn. Hij houdt er ook heel erg van om met één nagel een theezakje uit je theeglas te halen en dat dan op de grond te gooien. Dat zorgt wel eens voor natte vloeren! Geen probleem voor mij, zulk soort dingen hoort er nu eenmaal bij, bij het hebben van een huisdier.’

Dat ze ooit een tweede kat erbij zullen nemen, ligt in de verwachting. Het juiste moment zal zich daarvoor wel aandienen, voorlopig heeft Tiger-Lily daar nog geen haast mee. ‘Romeo zal er wel baat bij hebben, vermoed ik, want samen spelen is toch wel een stukje leuker dan in je eentje.’ Voorlopig is iedereen nog erg tevreden met de match en de huidige gezinssituatie: win-win-win!    

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video‘s waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video‘sAbonneren