Hoe dierentolk Aukje hielp bij verhuiskat Floki

Bernabé Polhuis adopteerde kat Floki via Verhuisdieren. De kater was niet gelukkig bij zijn oude baas en dit leek te komen omdat hij niet naar buiten kon. Bernabé gaf Floki meer vrijheid en ook bij haar was Floki toch niet helemaal op zijn plek. Af en toe viel hij uit het niets zijn nieuwe baasje aan en ook zijn eigen lichaam verwondde hij.

Succesmatches Dennis van Plateringen
27-05-2020

Bernabé en haar kat bezochten meerdere keren de dierenarts en die verklaarde Floki lichamelijk gezond. Toch veranderde er weinig in het gedrag van Floki. Bijna ten einde raad schakelde Bernabé de hulp in van Aukje van Willigen. Zij werkt als dierentolk. Of dat antwoorden opleverde? Je leest het in deze blogpost. We spraken eerst Bernabé en waren natuurlijk ook nieuwsgierig hoe Aukje het consult ervaren heeft!

Waardoor viel Floki op toen hij bij je matches verscheen op verhuisdieren.nl?

Bernabé: Ik zocht een wat oudere kater en zijn verhaal en blik spraken me erg aan. Eenmaal bij mij thuis bleek hij duidelijk een mannetje met gebruiksaanwijzing. Gelukkig hebben we door het dierentolkconsult van Aukje een weg gevonden om fijn samen te leven. Floki is eigenlijk heel speels, vocaal en zachtaardig wat aansluit op zijn Verhuisdieren-profiel.

Heb je uiteindelijk wel de goeie match gemaakt?

Ik had Floki voor geen goud willen missen. Misschien was er ook wel een reden dat we op elkaars pad kwamen. Was hij bij een ander baasje terechtgekomen dan was hij hoogstwaarschijnlijk in het asiel beland.

Wat is er gebeurd waardoor je de hulp van Aukje hebt ingeschakeld?

Toen ik Floki had opgehaald bij zijn oude eigenares was hij heel onrustig en snel geïrriteerd. Dit uitte zich in dagelijkse aanvallen richting mij en zijn eigen lichaam, beide tot bloedens toe. Dit gedrag vertoonde hij ook bij zijn oude baasje. Hij kon daar niet naar buiten en ondanks dat hij dit bij mij wel kon, veranderde zijn gedrag niet. Mogelijk heeft er bij zijn eerdere baasje ook meer gespeeld dan dat hij niet naar buiten kon.

Hoe kwam je in aanraking met Aukje?

Via een vriendin. Zij had Aukje ook voor haar katten ingeschakeld en had hier veel aan gehad. Ik was best sceptisch van tevoren over dierentolken en ben vrij nuchter ingesteld als persoon. Uit de bezoeken aan de dierenarts kreeg ik geen duidelijkheid over het gedrag van Floki. Het leek echt niet langer te gaan. Gelukkig hoorde ik over Aukje en haar bijzondere werk.

Kun je iets vertellen over de aanpak van Aukjes consult?

Ik heb bij Aukje een afstandsconsult gedaan. Vooraf vulde ik een intakeformulier in en deelde ik een recente foto van Floki. Op het formulier stonden vragen over de aanleiding van het consult, welke vragen ik zelf had en de medische historie van Floki. Op een afgesproken dag maakte Aukje contact met Floki en deelde hierover een audio-opname met mij. Deze opname hebben we achteraf telefonisch geëvalueerd.

Wat was het meest opmerkelijke dat Aukje wist te noemen?

Floki’s gedrag is een afspiegeling van mijn eigen gevoel en emoties. Ik zat op dat moment niet lekker in mijn vel en hij is heel gevoelig voor sfeer. Aukje wist dit helder te benoemen, ondanks dat we elkaar niet kennen. Zo leerde ik dat hij met zijn ongewenste gedrag vooral een signaal af wilde geven richting mij en dat het dus meer uit frustratie was. Hij voelde dat het niet goed ging met mij. Door ook naar mezelf te kijken, is het vertrouwen en de harmonie hersteld. Door de waardevolle inzichten en tips van Aukje zit ik nu lekker in mijn vel en Floki ook!

Heb je nog vaker contact met Aukje?

Ik heb haar nog een keer gebeld om te bedanken. Verdere hulp aan Floki en mij was niet meer nodig. Ik zie nu wanneer Floki’s oude gedrag begint op te spelen. Dan ga ik eerst bij mezelf na of hij iets van mij aanvoelt. Ik weet hem nu de juiste ruimte te geven, kan contact maken en hem op tijd geruststellen door mijn eigen gemoedstoestand te veranderen.

Ook waren we erg benieuwd hoe Aukje de sessie had ervaren en hoe zij te werk gaat. We belden met Aukje:

Dierentolk Aukje met haar hond

Hoe krijg je informatie tijdens een consult?

Aukje: Ik doe dit op basis van gevoel, gebruik van intuïtie en telepathie en zie mijzelf als een mediator. Op basis van een recente foto kan ik op afstand invoelen op het dier. De informatie die ik terugkrijg, komt in verschillende vormen. Denk aan beelden, emoties of een lichamelijke sensatie. Zo krijg ik antwoorden op de vragen van het baasje en deelt het dier ook wat het graag kwijt wil richting de eigenaar. Mijn passie is om als dierentolk mens en dier te helpen elkaar beter te begrijpen.

Kun je contact maken met alle dieren?

Zeker. Ik zie wel dat de meeste mensen komen voor vragen over hun kat, hond of paard. Het is wel zo dat ik eerst contact moet maken. Ik word dus niet op straat aangesproken door ieder dier dat mij passeert (lacht).

Kan iedereen dierentolk worden?

Ik denk van wel. Het werkt op basis van intuïtie en gevoel, iedereen kent wel het onderbuikgevoel. Heel kort samengevat, zodra je uit je hoofd gaat en je gevoel volgt, kan je invoelen en communiceren met dieren. Als je er voor openstaat kan je je hierin verder ontwikkelen. Sinds jonge leeftijd ben ik bezig met de relatie tussen mens en dier. Vele trainingen gericht op intuïtieve, persoonlijke ontwikkeling en communiceren met dieren, hebben me geleerd mijn gevoel te vertrouwen en energie buiten mezelf op te pikken. 

Verschilde het consult voor Bernabé en Floki van andere consulten?

Ieder consult is anders. Vaak is er een link tussen dier en eigenaar en in dit consult lag dat echt op de voorgrond. Bernabé had de oorzaak van Floki’s gedrag eerder niet bij haar persoonlijke situatie gezocht. Gelukkig stond ze er wel voor open om naar zichzelf te kijken.

Wat kreeg jij aan informatie van Floki?

Floki gaf me veel informatie, over zichzelf en Bernabé. Een grappig voorbeeld is de metafoor waarmee hij mij liet ervaren dat hij zich opgesloten, gefrustreerd en niet vrij voelde. Ik kreeg een beeld van een pingpongbal die door een doosje stuiterde en er niet uit kon. Hierbij kwam een gevoel naar boven waar ik verder op door voel om te ontdekken wat hij wil vertellen. Wat ik voel, zie en ervaar vertaal ik als tolk richting het baasje. Baasjes zien vaak de link naar de boodschap of situatie en zo help ik baasjes en dieren elkaar nog beter te begrijpen!

Wil jij ook een consult aangaan voor jou en je dier? Als supporter krijg je nu 15% korting op een consult (eerst inloggen). Bezoek super-natural.nl voor meer informatie over Aukje en haar werk.