Judith Noordzij en haar liefde voor beagles Tommie en Eddie

"Ik vind dat je heel goed moet onderzoeken waar je een hond vandaan haalt. Niet van een broodfokker of een schimmige Marktplaatsverkoper."

Blog Dennis van Plateringen
19-03-2022

Onze maandambassadeur Judith Noordzij heeft al meerdere tweedekansdieren op haar Instagram account gedeeld. Haar grootste motivatie om ons te helpen? Haar eigen superleuke en grappige beagles Tommie en Eddie. Samen met haar vriend Maarten en de honden vormt ze echt een team. Judith vertelde aan Verhuisdieren waarom deze twee lieverds zo’n enorme verrijking van haar leven zijn.

Wat komt er als eerste in je op wanneer je aan Tommie en Eddie denkt?

Dat ze de allerleukste honden ter wereld zijn, haha! Tommie is nu vier jaar oud en we hebben veel met hem meegemaakt. Ik zou hem voor geen goud willen missen. Ik ben zelfs al bijna vergeten hoe hij het bloed onder onze nagels vandaan haalde in zijn pubertijd. Eddie is nu anderhalf jaar en zit volop in de puberteit. Daardoor is hij zó grappig en ik moet elke dag om hem lachen. Samen zijn ze een geweldig duo en ik ben dolblij met ze.

Hebben jullie ze overgenomen van een eerder baasje?

Tommie en Eddie komen van een erkende beagle-fokker. Ze kwamen bij ons toen ze tien en elf weken oud waren.

judith-knuffelt-hond-in-bos

Wat is het meest bijzondere aan Tommie en Eddie?

Hun karakters. Beagles staan erom bekend dat ze eigenwijs en moeilijk op te voeden zijn. Met dat laatste ben ik het oneens. Ze hebben inderdaad een eigen willetje en gelukkig maar! Het zijn zulke geweldige typetjes. En echt… elke hond kan opgevoed worden, ook een beagle. Tommie en Eddie luisteren fantastisch en af en toe moet ik gewoon iets meer geduld hebben. Daar is niks mis mee, vind ik.

Wat vind je zo leuk aan huisdieren?

Dieren zijn de meest eerlijke wezens op aarde. Ze geven onvoorwaardelijke liefde, zijn een spiegel en zorgen ervoor dat je in het ‘nu’ komt, zodat je echt geniet van het huidige moment. Huisdieren zijn een waanzinnige verrijking van je leven. Als je ze maar de liefde en aandacht geeft die ze zo verdienen!

Wat maakt jullie band zo speciaal?

We zijn ontzettend veel samen. Met ons viertjes hebben we maanden in een camper door Europa gereisd. Met Tommie zelfs anderhalf jaar lang. We zijn echt een superteam.

Judith met haar eigen beagle in een rugzak tijdens een hike in de natuur

Doe je ook andere dingen met ze naast knuffelen en aaien?

Toen Tommie en Eddie jonger waren deden we hersenwerk. We wandelen veel en hebben regelmatig knuffelsessies met ze. Oh, en we apporteren met Eddie als hij zin heeft. Beagles zijn niet echt honden die graag apporteren, maar Eddie vindt het af en toe leuk. En dan haal ik er ook plezier uit!

Wat kun jij leren van Tommie en Eddie?

Zij genieten iedere dag zó enorm van een boswandeling. Door hen heb ik dit ook meer leren te waarderen. Ik geniet elke dag.

Voelen zij jouw emoties aan?

Heeeel goed. Als ik huil, komen ze meteen naar me toe om te knuffelen. Nu ik zwanger ben, is Tommie ook waakser geworden richting mensen. Mijn zwangerschap voelen ze blijkbaar toch aan.

Wat vindt je vriend Maarten van Tommie en Eddie?

De band tussen Maarten en de honden is net zo goed als die van mij. Maarten is helemaal gek op die twee en zij duidelijk ook op hem!

Judith Noordzij met haar beagles in heuvelachtige omgeving

Hoe ver gaat jullie grens in huis?

In de camper mochten ze overal zijn. Ook namen we ze altijd mee naar binnen als we een uitstapje maakten. Nu we weer in Nederland zijn, mogen ze niet boven komen waar onze slaapkamer is. Tommie en Eddie mogen wel op de bank. We nemen ze nog steeds vaak mee naar koffietentjes of restaurants. Mee-eten staan we thuis niet toe. Het zijn echt enorme vreetzakken en bedelaars, dus daar zijn we wel streng in. Zij liggen in hun mand als wij eten.

Voor je werk ben je mogelijk veel op pad. Hoe combineer je dat met Tommie en Eddie?

We hebben allebei redelijk flexibel werk. Ik plan mijn werk zodanig dat ik ’s ochtends altijd tijd heb voor een lange boswandeling met ze. Als ik daarna een paar uur weg moet, is Maarten begin van de middag weer thuis van werk om met ze te gaan wandelen. Samen is het heel goed te doen!

Waarom vind je adoptie van dieren belangrijk?

Ik vind niet alleen adoptie per se belangrijk. Het allerbelangrijkste is dat alle huisdieren een fijn, liefdevol en warm plekje hebben. Dus dat gun ik ook de adoptiedieren. Ik vind dat je HEEL goed moet onderzoeken waar je een hond vandaan haalt. NIET van een broodfokker of een schimmige Marktplaatsverkoper. Koop je hond bij een erkende fokker of adopteer bij een asiel of via Verhuisdieren. Zo geven we zoveel mogelijk hondjes een veilig en warm thuis en gaan we de louche hondenhandel tegen.

Waarom heb je 'ja' gezegd op je ambassadeurschap voor Verhuisdieren?

Omdat ik van honden houd en alle honden een veilig en liefdevol thuis gun. Jullie doen mooi werk en daar lever ik heel graag een bijdrage aan. Alles voor de blije dieren!

 

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video‘s waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video‘sAbonneren