Julio (35) adopteerde border collie Jessy (8)

‘De oude baasjes hadden wat weinig tijd voor Jessy en zij kreeg stress van de kinderen, want ze is - zoals vele border collies - gevoelig voor geluiden. Van de stress at ze ook weinig. Nou, bij mij eet ze haar buikje vol, dus dat zit wel goed´.

 

Succesmatches Chantal Antheunisse
04-08-2023

Na het overlijden van zijn pitbull Shadow, miste Julio (35) het enorm om een hondenmaatje te hebben. Hij wilde graag een hond een tweede kans geven, dus keek hij op Verhuisdieren of er een maatje voor hem tussen zat. En toen vond hij zijn pluizige viervoeter-schaduw Jessy (8), zoals hij haar zelf noemt. Waarom deze naam? Vanaf dag één wijkt ze namelijk geen seconde van zijn zijde en kan hij haar niet meer wegdenken uit zijn leven.

Een tweede kans voor een hond

´Een paar jaar geleden overleed mijn lieve pitbull Shadow´, vertelt Julio. ´Een hond die wat ik ook al op oudere leeftijd adopteerde. Ze werd verwaarloosd buiten achtergelaten door haar oude eigenaar, maar ze was een relatief makkelijke hond en ik mocht alles bij haar doen. Bij het zoeken naar een nieuwe hond was het voor mij direct duidelijk dat ik graag een herplaatser nog een paar leuke jaren wilde geven. Eigenlijk wilde ik een hond vanuit het plaatselijke asiel, maar zij hadden veel eisen. Het lijkt er eigenlijk op dat je bij een asiel 17 hectare achtertuin plus 12 kinderen moet hebben, miljonair moet zijn, maar niks te doen, voordat je mag adopteren. Ik snap goed dat je wil voorkomen dat iedereen willekeurig een hond ophaalt en binnen twee dagen terugbrengt, maar in mijn situatie werd een asielhond wel lastig. Bij Verhuisdieren vond ik het fijn echt contact te hebben met de vorige eigenaren en de hond te ontmoeten.´ 

Bij het zien van het profiel van Jessy besloot Julio haar een bezoek te brengen.  ́De eigenaren gaven aan dat Jessy niet zo van vreemden hield en bij bezoek vaak ging grommen. Toen ik bij aankomst rustig ging zitten, kwam ze gelijk op schoot en kreeg ik een lik van mijn kin tot mijn voorhoofd. Bij het uitlaten zou ze trekken en blaffen, maar hier heb ik hier eigenlijk geen last van. De oude baasjes hadden wat weinig tijd voor Jessy en zij kreeg stress van de kinderen, want ze was zoals vele border collies gevoelig voor geluiden. Van de stress at zij ook weinig. Nou, bij mij eet ze haar buikje vol, dus dat zit wel goed ́. 

Een echte border collie

Als we Julio vragen waar mensen echt op moeten letten bij het adopteren van een hond, zegt hij direct ´het ras´. ´Vaak kiezen mensen een dier op hoe ze eruit zien.´ Zo'n border collie heeft van die leuke bruine ogen, wat een schatje.´ zeggen ze dan. In principe heb ik geluk gehad, omdat border collies soms echt heel nerveus en uitdagend kunnen zijn, dat heeft Jessy gelukkig niet zo erg. Maar verder is het ook wel een echte border collie hoor. Ze heeft veel beweging nodig en is gevoelig voor harde geluiden. We hadden hier een poosje dat er buiten werkzaamheden waren en als ik dan het raam open zetten, ging ze direct hijgen van de stress. In de avond kan ze bijvoorbeeld ook enorm schrikken van een scooter met grote koplampen die voorbij komt, dan slaat ze in de verdediging en gaat ze blaffen.´

`Border Collie´s hebben ook een dikke vacht, dat was ik helemaal niet gewend. Vooral in een warme tijd zoals nu, krijgt ze jeuk, gaat ze krabben en krijgt ze hele behoorlijke klitten in haar vacht. Nu gaat ze elke acht weken naar de salon. Vindt ze dat leuk? Nou, ze laat het gewoon toe zeg maar. Maar bij zo'n salonbeurt kunnen ze haar vacht uitdunnen, goed borstelen en komt ze weer mooi en shiny terug.´

Een pluizige viervoeter-schaduw

́Een pluizige viervoeter-schaduw´, zo noemt Julio zijn hond.  ́Dat komt omdat ze echt super gefocust is op mij. Vanaf het moment dat ze binnenkwam, kwam ze dicht naast mij liggen, gingen de pootjes in de lucht en was ze chill. Zelfs als ik naar de douche ga, dan ligt ze er op het badmatje bij en tijdens het gamen ligt ze tegen mij aan te snurken, letterlijk. Nieuwe mensen vindt ze spannend, dan kruipt ze echt onder mijn oksel. Dus mijn net nieuwe vriend, zat ze eerst met hele grote ogen aan te kijken. Gelukkig heeft Jessy hem geaccepteerd, anders had ik niet geweten of het wat was geworden hoor. ́

´Ik ben wel blij dat ze verder goed alleen kan zijn. Dat soort dingen is het voordeel van een herplaatst hondje. De eigenaren gaven aan dat ze dit al prima kon. Ik werk namelijk wel fulltime, maar heb een goede backup. Ze gaat vaak naar mijn moeder en met de lunch kan ik ook even langs huis.´

´Het was nog even spannend of Jessy met de hond van mijn moeder, Dikkie, samenkon. Die is namelijk ook echt aan mij geplakt, want ik nam hem als puppy al mee in de rugzak. De eerste paar keren werd er eventjes gesnauwd toen ze samen bij het toilet op mij zaten te wachten, maar nu liggen ze tegen elkaar aan te slapen en krijg ik van mijn moeder als ik op werk zit wel tientallen updates hoe lief ze samen zijn.´

´Ik kan mij geen leven meer voorstellen zonder deze lieverd! We zijn de allerbeste maatjes.´

Ook een hond adopteren?

Via Verhuisdieren zoeken baasjes een nieuw thuis voor hun hond. Misschien vorm jij wel een match van met één van hen!

Bekijk het aanbod honden