Kim Feenstra's liefde voor hond Micki is groot

"Van mij mogen de asielen wel wat leger, maar dan wel door baasjes die heel bewust voor een dier kiezen"

Blog Nienke Oort
16-05-2022

Voor Kim Feenstra is Micki 'haar eerste kind'. Micki is dan ook als 10 weken oude pup bij Kim komen wonen en is nu al elf jaar. Kim heeft dus heel bewust gekozen voor Micki en hoopt eigenlijk dat alle toekomstige baasjes dat zullen doen...

Wat wil je direct delen over Micki?

Micki is echt mijn eerste baby. Ik koos bewust voor haar en ben elke dag blij met haar in mijn leven. 

Heb je haar overgenomen van een eerder baasje?

Nee, ze komt uit een kennel en ik heb haar vanaf dat ze 10 weken was. Ze is nu 11 jaar.

Wat is het meest bijzondere aan Micki?

Micki is heel gevoelig en heel trouw. Ze is beschermend en een knuffeldier.

Wat vind je zo leuk aan huisdieren?

Als het goed is kies je bewust voor een huisdier. Ze worden onderdeel van je leven en kunnen je leven verrijken, je motiveren of helpen - denk aan hulphonden -, ze zorgen voor gezelligheid en als je hond hebt kom je vaker buiten en onder de mensen.

Wat maakt jullie band zo speciaal?

Ze is mijn maatje en mijn vriendin. We hebben ooit een keer een sessie gehad met the dog whisperer en die zag op afstand dat er veel vetrouwen tussen ons is. Ze volgt me altijd. Ze is super trouw. Ook als ik met het gezin ga wandelen en we lopen een beetje verspreid, dan wacht ze altijd tot iedereen weer samen loopt.

Doe je ook andere dingen met haar naast knuffelen en aaien?

Ze is 11 en dol op zwemmen. In de zomer zwemmen we soms samen in het meer. Ze vindt dat heerlijk.

Wat kun jij leren van Micki?

Dat samen zijn belangrijk is. En dat liefde zit in delen.

Voelt zij jouw emoties aan? Zo ja: hoe reageert zij daarop?

Ja absoluut, toen ik zwanger was van Brooklyn, kwam ze vaak bij mijn buik liggen en was ze nog beschermender. Ze voelde een verandering en leek alles te begrijpen.

Wat vinden eventuele huisgenoten van Micki?

Ze houden van haar. Stanley heeft het niet zo met huisdieren, maar hij is wel dol op haar. Soms gaan ze samen fietsen. Hij had een paar jaar terug speciaal een oude auto voor haar gekocht die vies mocht worden en dan nam hij haar overal mee naar toe. De hondenauto noemde hij dat. Brooklyn vindt Micki ook leuk. Ze kennen elkaars plek en dat gaat gelukkig goed. Daarnaast deelt Brooklyn alles wat hij in zijn mond stopt met Micki, dus je begrijpt, overal waar Brooklyn is, is Micki.

Hoe ver gaat je/jullie grens in huis? Wat mag zij wel en niet?

Micki komt niet op de bank, en ze mag ook niet boven. Ze gaat wel mee in de auto. Als we eten, ligt ze meestal onder de tafel waar Brooklyn eet, of ze ligt op haar plaats. En soms geef ik haar buiten tegelijk eten met wanneer wij eten. Ze krijgt droogvoer en zo nu en dan kook ik voor haar. Vooral kip, kippenbouillon en kippenlevertjes lust ze graag. Komkommer vindt ze ook lekker en ze is dol op mango. Verder is ze veel buiten en vindt ze het heerlijk om in de tuin te zijn. De tuin is een jungle van onkruid omdat we er nog niks aan hebben gedaan. Maar voor Micki een feestje. Soms loopt er een egel, en dat mag de hele buurt dan weten….

Voor je werk ben je vast veel op pad. Hoe combineer je dat met Micki?

Ze is thuis bij Stanley en Brooklyn of anders bij haar oppas.

Waarom vind je adoptie van dieren zo belangrijk?

Er zitten veel, veel te veel dieren in het asiel. Afgedankt of door omstandigheden weggebracht. Het is fijn dat er asiels bestaan, alleen zou ik ze liever veel minder vol zien.

Waarom heb je 'ja' gezegd op je ambassadeurschap voor Verhuisdieren?

Mensen lijken soms niet te beseffen dat je bewust moet kiezen voor een huisdier. En als je kiest voor een bepaald hondenras of kattenras, lees je dan eerst in over karaktereigenschappen en over de verzorging. Soms lijkt het allemaal mooi en leuk maar dan kom je er pas later achter wat voor verantwoordelijkheid het met zich meebrengt. En zo belanden veel diertjes in een asiel. Het is onnodig. Dus als je kiest, kies dan bewust.