Lizzy van der Ligt en haar liefde voor hond Kuma en kat Droeloe

"Oh, ik zou willen dat ze honderd konden worden!"

Blog Dennis van Plateringen
18-11-2021

Onze ambassadeur Lizzy leeft samen met haar vriend Yuki en jonge dochter Jagger. Daarnaast genieten zij van extra gezelligheid in huis van hond Kuma en kat Droeloe. Lizzy zou zich geen leven zonder huisdieren meer kunnen voorstellen en deelde alles over deze lieverds met Verhuisdieren.

Wat wil je direct delen over Kuma en Droeloe?

Die twee zijn echt als broer en zus. Ze spelen met elkaar, vechten af en toe en slapen zelfs samen. Net als mijn broer en ik vroeger soms ook ruzie hadden, maar eigenlijk heel gek op elkaar waren. Kuma gaat vaak mee op vakantie en als ze elkaar daarna weer zien, krijgen ze geen genoeg van de ander. Mensen vinden het ongelooflijk hoe close ze als hond en kat met elkaar zijn.

Hebben jullie ze overgenomen van een eerder baasje?

Droeloe hebben we gevonden als zwerfkatje op Ibiza. Eerst heette hij Dollie, maar pas later kwamen wij erachter dat hij een mannetje was. Sindsdien heet hij Droeloe en soms zelfs ‘Droeloe Man’ om te benadrukken dat we nu wel doorhebben dat het een mannetje is, haha. Kuma komt uit een nestje en hebben wij als pup in huis genomen.

Wat is het meest bijzondere aan Kuma en Droeloe?

Eigenlijk vind ik mijn eigen dieren natuurlijk het leukst, haha. Ze willen allebei veel aandacht en weten goed met ons te communiceren. Ieder op hun eigen manier. Kuma tikt je bijvoorbeeld aan met haar pootje als ze iets wil, zoals katten meestal doen. Droeloe klimt gewoon in je nek of staart je aan en kijkt dan vervolgens naar het plankje waarop zijn voer staat.

Kat Droeloe en hond Kuma van Lizzy liggen samen tregen elkaar te slapen

Wat vind je zo leuk aan huisdieren?

Tja.. wat niet? Je krijgt er zoveel liefde voor terug, ze zijn altijd blij je te zien en je bent nooit alleen. Ik roep wel zes keer per dag tegen Yuki: ‘Oh, ik zou willen dat ze honderd konden worden!’ Ik wil er niet over nadenken dat ze er op een dag niet meer zijn. Gelukkig is Kuma pas twee jaar en Droeloe drieënhalf. We hopen ze nog lang bij ons te hebben!

Wat maakt jullie band zo speciaal?

Ik ben degene die alle dieren in huis nam. Yuki was eerst geen voorstander en Droeloe is nu echt zijn lieveling. De kat ligt bij ons op bed en slaapt ongeveer op Yuki’s hoofd. Kuma is echt mijn prioriteit en gaat met mij mee waar het kan. Ze luistert extreem goed en zou nooit wegrennen. We zijn met haar op cursus gegaan, maar ik ben ervan overtuigd dat het ook echt in haar zit dat ze zo goed luistert.

Doe je ook andere dingen met ze naast knuffelen en aaien?

Droeloe heeft zijn eigen speeltjes en Kuma is gek op spelen met de bal. Ze is een erg actief hondje en heeft beweging echt nodig. We wandelen veel en gaan regelmatig naar het strand, zodat ze haar energie kwijt kan. Ook spelen ze samen graag in de tuin door elkaar uit te dagen of achter elkaar aan te rennen. Droeloe gaat soms naar buiten in de regen via het kattenluik en wordt bij binnenkomst helemaal droog gelikt door Kuma. Zo lief om te zien!

Wat kun jij leren van Kuma en Droeloe?

Van Droeloe kan ik leren hoe je je zin kan doordrijven, haha. Hij geeft niet op. Droeloe tikt net zo vaak op je hoofd met zijn pootjes totdat je het bed uitkomt om eten te geven. Kuma en ik zijn gewoon een team en we zijn al helemaal op elkaar ingespeeld door van elkaar te leren.

Voelen zij jouw emoties aan?

Ja, allebei. Ze troosten mij wanneer ik dit goed kan gebruiken en komen dan tegen mij aan liggen. Als onze dochter huilt, gaan ze allebei onder het bedje liggen. Ze zijn er voor ons allemaal.

Wat vinden andere familieleden van Kuma en Droeloe?

Iedereen is gek op ze. Mijn vader is niet per se een mega dierenfan, maar Kuma heeft een speciaal plekje in zijn hart. Hij zegt ook regelmatig: ‘Als ik Kuma had…’ Ook als mijn vader voetbal kijkt, aait hij ondertussen Kuma zonder dat hij het zelf doorheeft. Zo schattig. Mijn moeder heeft zelf ook een hond, Drakie, die uit het asiel komt. Dat is echt een maatje van Kuma. We zijn dus gek op dieren in de familie.

Yuki Kempees knuffelt met Droeloe en Kuma in de keuken

Hoe ver gaat jullie grens in huis?

Ze zijn goed opgevoed. Kuma en Droeloe mogen niet bedelen bij mensen die op bezoek komen. Kuma gaat niet op de bank tenzij je haar uitnodigt met een tikje op het zitvlak. Als we alleen thuis zijn, kruipt ze vaak gezellig op de bank. Ik heb geen hond genomen om van een afstandje naar haar en haar mandje te kijken en samen knuffelen is zo ontzettend heerlijk!

Voor je werk ben je vast veel op pad. Hoe combineer je dat met Kuma en Droeloe?

Kuma gaat met mij mee waar het kan en anders is ze met Yuki. Voor onze dochter Jagger hebben we een oppas en zij is ook helemaal gek van Kuma. Wanneer zij buiten een rondje loopt met de kinderwagen neemt ze Kuma mee en ze kan haar gewoon loslaten in het park. Het is zo’n makkelijke en gehoorzame hond. Ook mijn moeder past soms op Kuma. We hebben dus genoeg lieve mensen om ons heen om haar op te vangen als het toch bijvoorbeeld een nachtje handig is.

Waarom vind je adoptie van dieren zo belangrijk?

Ieder dier verdient liefde en een tweede kans. Ik heb helaas veel in onze buurt gezien dat mensen een hond of kat in huis nemen en dan er vrij makkelijk afstand van lijken te doen. Ik vind het heel apart dat mensen zo met dieren om kunnen gaan.

Waarom heb je 'ja' gezegd op je ambassadeurschap voor Verhuisdieren?

Jullie site is een supermooi initiatief en ik help heel graag de dieren om een liefdevol en leuk thuis te vinden. Er staan zo veel lieve dieren op en er is genoeg variatie om voor iedereen het beste huisgenootje te vinden. Ik kijk zelf ook af en toe op verhuisdieren.nl en het is moeilijk om dan niet verliefd te raken. Door een maand ambassadeur te zijn, kan ik toch wat voor ze betekenen!

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video‘s waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video‘sAbonneren