Marlot Willems over haar liefde voor hond Louie

"In de avond roep ik haar stiekem en komt ze lekker bij mij in bed liggen."

Blog Redactie Verhuisdieren
24-12-2022

Marlot Willems is ambassadeur van de maand december en houdt heel veel van haar hondje Louie. Ze is visual storyteller, interieurstylist en deelt haar leven wekelijks via vlogs. Via haar Instagram en Youtube account neemt ze je open en eerlijk mee in haar wereld. Marlot is samen met haar vriend Patrick, moeder van haar 2-jarige zoon Archie en dol op haar hondje Louie. Ze gunt alle dieren net zo’n warm en veilig thuis.

Wat wil je direct delen over Louie?

Ze is een poedel en 5,5 jaar. Ze is echt de allerliefste hond die echt geobsedeerd is door de bal. 

Heb je haar overgenomen van een eerder baasje?

Wij hebben Louie helaas niet overgenomen. Ze komt van een fokker. Dat is iets wat wij nu nooit meer zouden doen. Een paar jaar geleden was er veel minder bekend over het geven van een tweede thuis aan dieren. Ik zou nu nooit meer een puppy kopen en het ook niemand aanraden. 

Wat is het meest bijzondere aan Louie?

Ze heeft heel erg een eigen karakter. Soms lijkt ze echt net een mens. En ze lijkt ook erg op mij, dus dat is heel grappig.

Wat vind je zo leuk aan huisdieren?

Ze zijn er altijd voor je. Ik heb zelf te maken gehad met een zware depressie en Louie was er altijd voor mij. Zij was eigenlijk de enige door wie ik me heel erg gesteund voelde. Ik zou echt niet weten wat ik zonder haar zou moeten doen. Huisdieren zijn echt je allerbeste maten. 

Wat maakt jullie band zo speciaal?

Zij is een enorme steun. En met het uitlaten is het ook fijn dat je in de middag lekker samen naar buiten gaat. Het is voor hond en mens heel goed om even een momentje pauze in je dag te hebben en een frisse neus te halen. 

Doe je ook andere dingen met haar naast knuffelen en aaien?

Ze is echt geobsedeerd door de bal, dus die gooien we wel 100 keer per dag. Soms verstoppen we hem als we een beetje gek van haar worden. 

Wat kun jij leren van Louie?

Haar vriendelijkheid naar andere mensen. 

Voelt zij jouw emoties aan? 

Heel erg, soms vindt ze het wel moeilijk en gaat ze ergens anders liggen. Voor mij is het heel erg fijn als ze er is, ook als ik me slecht voel. Dan kruipt ze lekker in mijn holletje en kan ik haar knuffelen. 

Hoe ver gaat jullie grens in huis? 

We hebben een witte bank, dus jullie kunnen begrijpen dat dat nog wel een dingetje is. We hebben een hoek van de bank waar ze op kan. En ze slaapt bij mij in bed. Daar is mijn vriend niet heel blij mee, maar ik vind dat ontzettend lekker. In de avond roep ik haar stiekem en komt ze lekker bij mij in bed liggen. 

Hoe combineer je je werk met Louie? 

Ik werk vanuit huis en mijn vriend ook. Louie heeft eigenlijk altijd het hele gezin om zich heen. Ook ons zoontje. En als er iemand niet thuis is, dan wacht ze de hele dag voor het raam totdat we weer compleet zijn. Dat is toch wel echt poedel eigen om iedereen bij elkaar te houden. 

Waarom vind je adoptie van dieren zo belangrijk?

Louie komt van een fokker en als ik over de industrie nadenk, houden wij dat hierdoor in stand. Ik ben daar van geschrokken. En er zijn zoveel dieren die nog een thuis nodig hebben. Daarom is adopteren heel belangrijk! 

Waarom heb je 'ja' gezegd op je ambassadeurschap voor Verhuisdieren?

Ik ben zó gek op dieren. Ik zou het liefste in een asiel willen werken of op de dierenambulance. Ik ken mezelf en denk dat ik dat ook heel moeilijk zal vinden, omdat je dieren moet laten gaan. Al is er één dier die door mijn bereik een nieuw thuis kan krijgen dan is mijn ambassadeursschap al geslaagd. Ik wil awareness creëren voor het adopteren van een hond in plaats van het kopen van een puppy.