Match van Verhuisdieren leidt tot bloeiende business

Eén van de experts van de Huisdierenschool is Ellen Jansen. Zij heeft een bedrijf in het maken van gezonde en vegetarische snacks voor honden: Tony & Lu (binnenkort omgedoopt tot Ell's Petisseri). Haar hondenavontuur begon op Verhuisdieren.nl.

Succesmatches Nienke Oort
20-01-2023

Ongeveer vijf jaar geleden hadden Ellen en haar vriend Remco het voorzichtig over het adopteren van een hondje. Tja, als je dan op de website van Verhuisdieren.nl gaat kijken, is de kans groot dat je verliefd wordt…

‘We kwamen het profiel van Tony tegen. Hij zat al zeven jaar in een asiel en hij had zo’n aandoenlijk koppie. Ondanks dat we nog niet definitief besloten hadden om inderdaad een hond te nemen, maakte ik een zoekprofiel aan en we matchten! Waarop Remco dus meteen zei: “Wanneer gaan we kijken?” Toen werd het ineens serieus!

Succesmatch via Verhuisdieren of...?

Toen we aankwamen bij de stichting die hem naar Nederland had gehaald, zei de dame al: “Tony bepaalt of jullie een match zijn of niet. Als hij jullie leuk vindt, komt hij direct naar jullie toe, zo niet, dan loopt ie weg.” Dus we vonden het spannend hoe Tony zou reageren. Gelukkig liep hij op ons af en zat het eigenlijk meteen goed.

De volgende dag zijn we hem gaan halen en we hebben geen moment spijt gehad. Het is een heerlijk beest, al moest hij wel echt wennen. Hij durfde niet te wandelen en al helemaal niet ’s avonds. Ook knuffelen en vreemde mensen vond hij maar niets in het begin. Gelukkig is dat allemaal meer dan goed gekomen en kunnen we nu heerlijk lange wandelingen met hem maken, ook al is hij inmiddels 12,5 jaar oud!

Tweede hond erbij...

Maar daar bleef het niet bij… Toen Ellen en Remco in 2020 verhuisden naar een huis met een grotere tuin, begin het te kriebelen om er een tweede hondje bij te nemen. Weer keken ze op Verhuisdieren.nl en daar was Lu.

We waren wederom opslag verliefd. Alleen toen we contact opnamen, hoorden we dat ze net geadopteerd was. Heel jammer natuurlijk. Enkele dagen later werd ons gevraagd of we nog interesse hadden, want Lu was teruggekomen van de adoptie… Ze was als enige hond geplaatst en leek daar heel verdrietig van te worden. Ze zocht een maatje.

Of het zou klikken met Tony was natuurlijk afwachten. Tony had zeven jaar in een asiel gezeten en is niet altijd gecharmeerd van soortgenoten. De dame van Lu wilde haar komen brengen omdat ze zeker wilde weten dat Lu nu wel echt meteen op haar plek zou zijn en of het zou klikken met Tony. Nou dat deed het! Lu kwam binnen en de twee stonden direct neus aan neus en even later lagen ze samen op de bank alsof het nooit anders was geweest. Dus dat was kat in het bakkie, hahaha.

Ellen met Tony en Lu, haar honden

Voedselallergie bij honden

Ook met Lu hebben we wel wat uitdaging gehad. Ze beet de voetkussentjes van haar poten kapot, wel een jaar lang. Alles hebben we gedaan en geprobeerd, maar het hield niet op. Natuurlijk dachten we aan een voedselallergie en dat was het begin van mijn bedrijf Tony & Lu, welke binnenkort wordt omgedoopt tot Ell's Petisserie. Ze werd op een dieet gezet, dus ik wilde wat lekkers voor haar maken wat ze wel mocht eten.

Dat is nu een jaar geleden. Gelukkig gaat het inmiddels helemaal goed met Lu en laat ze haar pootjes heel. Wat het precies geweest is, weten we tot op de dag van vandaag niet, maar het was in elk geval geen voedselallergie. Maar ik ben haar toch dankbaar, want nu heb ik een superleuk en bloeiend bedrijf in het maken van 100% plantaardige en gezonde hondensnacks en het loopt als een malle!' 

Om mensen thuis ook eens iets lekkers te laten maken voor hun hond, heeft Ellen de cursus Hondenkoekjes bakken bedacht. Deze is uiteraard te volgen via de Huisdierenschool.