Natasja Froger over haar liefde voor honden Moos & Saartje

"De wederzijdse onvoorwaardelijke liefde. Als je liefde geeft, krijg je het terug."

Blog Redactie Verhuisdieren
14-03-2023

Natasja Froger is tv-presentatrice en o.a. bekend van de programma’s Hart In Aktie, Bonje Met De Buren, Welcome Home, Met Open Armen, Bouwval Gezocht, Five Days Inside, Groeten Uit, Voor Hetzelfde Geld en natuurlijk De Frogers: Effe Geen Cent Te Makken en Helemaal Heppie, waarin Natasja en haar gezin zich inzetten voor De Voedselbank en Stiching Heppie (nu: Het Vergeten Kind). Daarnaast zet Natasja zich regelmatig in voor verschillende andere goede doelen en is ze ambassadrice van Orange Babies en Het Vergeten Kind. Ze is een groot dierenliefhebber en dol op haar honden Saartje en Moos. Met haar ambassadeurschap deze maand hoopt Natasja zoveel mogelijk huisdieren een nieuw thuis te geven. 

Wat wil je direct delen over Moos & Saartje?

Het zijn ontzettende lieve schatten! 

Heb je hen overgenomen van een eerder baasje?

Nee, beide honden zijn via de Animal in Need Foundation bij ons gekomen, een organisatie die zich inzet voor verlaten, ongewenste of mishandelde dieren in het buitenland en welke ik al jaren een warm hart toedraag. Saar komt uit Spanje en is in 2011 bij ons gekomen. Moos is begin september vorig jaar bij ons gekomen en komt uit Roemenië.

Wat is het meest bijzondere aan Moos & Saartje?

Ze zijn allebei ontzettend lief en het zijn ongelofelijke snaaikonten. Ze pikken alles in, vooral eten haha. Ze zijn heel gezellig, leuk en aandoenlijk. Je merkt wel dat beide getraumatiseerd zijn door wat ze mee hebben gemaakt. Saar is minder sociaal naar andere honden en gaat de confrontatie met hen vaak uit de weg. En Moos schrikt bij harde knallen.

Wat vind je zo leuk aan huisdieren?

Het is altijd gezellig met ze en ze geven onvoorwaardelijke liefde. Ze oordelen niet en zijn ontzettend loyaal. Van die loyaliteit zouden we als mens nog wat kunnen leren.

Wat maakt jullie band zo speciaal?

De wederzijdse onvoorwaardelijke liefde. Als je liefde geeft, krijg je het terug.

Doe je ook andere dingen met hen naast knuffelen en aaien?

Knuffelen en aaien doen we de hele dag door. Ik wandel 2 tot 3 keer per dag met ze op de hei en Moos vindt het leuk als we een balletje gooien, welke hij dan terug komt brengen.

Natasja Froger Verhuisdieren ambassadeur

Voelen ze jouw emoties aan? 

Ja, ik ben er van overtuigd dat ze dat altijd aanvoelen. Dit is bij al onze honden zo geweest.

Wat vinden eventuele huisgenoten van Moos & Saartje? 

Iedereen in huis is altijd net zo verliefd geweest op onze honden als ik. Ze horen echt bij het gezin.

Hoe ver gaat jullie grens in huis? 

Ze mogen niet mee-eten, op de bank en in de slaapkamers. Verder mogen ze overal komen.

Hoe combineer je je werk met Moos & Saartje?

Als ik aan het werk ben, is er altijd wel iemand in huis die tijd heeft om ze uit te laten en ze aandacht geeft. En we hebben een grote tuin waar ze lekker buiten kunnen lopen.

Waarom vind je adoptie van dieren zo belangrijk?

Dieren horen niet hun leven lang in een asiel te slijten. Via adoptie kunnen veel dieren die dat om de één of andere reden niet (meer) hebben, weer een warm thuis krijgen. 

Waarom heb je 'ja' gezegd op je ambassadeurschap voor Verhuisdieren?

 Elk dier dat via mij op deze manier een warm liefdevol nest krijgt, is er één!