Nieuwe eindredacteur Veertje neemt na 8 jaar stokje over van Nienke

Echt goede teksten schrijven, impact maken met communicatie en dieren mogen helpen; dat wilde Veertje graag combineren in haar werkende leven. Dierenarts worden of een beetje vrijwilligerswerk bij het lokale asiel werd ‘m niet. Hoe doe je dat dan? Dan word je eindredacteur bij Stichting Verhuisdieren! In deze blog interviewt oud-eindredacteur Nienke Oort onze nieuwe eindredacteur Veertje Heemstra en vice versa.

 

Nieuws Veertje Heemstra en Nienke Oort
28-06-2024

Hoe kwam je bij Verhuisdieren terecht?

Veertje: ‘Ik kende Verhuisdieren al en vond het een ge-wel-dig initiatief. Eigenlijk was ik al ambassadeur voordat ik er werkte. Echt zo’n gevalletje “waarom heb ik dit niet zelf bedacht?!”, want elk dier verdient gewoon een fijn plekje. Twee jaar geleden begon ik met schrijven voor de Huisdierenschool - een dochteronderneming van Verhuisdieren - nadat ik oprichter Femke een berichtje had gestuurd dat ik graag wilde helpen.’

En toen? 

‘Dat berichtje bleek precies op het juiste moment, want de Huisdierenschool mocht gaan groeien. Dus al snel kon ik af en toe wat oppakken en organisch groeide dat uit naar dat ik vrijwel alle teksten maakte en redigeerde voor de Huisdierenschool. Echt heel tof. Maar ergens eyeballde ik ook nog steeds Verhuisdieren, haha.’

En die kans kreeg je! 

‘Ja jij gaf aan je huidige werkzaamheden op een laag pitje te willen zetten en toen heb ik Femke weer bericht: hallo, dit wil ik heel graag! Gelukkig zagen jij en Femke dat ook zitten.’

Hoe blij was je toen je hoorde dat jij het stokje over mag nemen?

‘Ik vind het gewoon een waanzinnig platform. We zijn met z’n allen elke dag hard aan het werk voor de dieren. Plus, ik kan mijn liefdes hier echt combineren: communicatie en dierenwelzijn. En het feit dat ik in de functie van eindredacteur ook mee kan denken over de grote lijnen en de toekomstplannen van Verhuisdieren maakt dit mijn droomjob. Was dat voor jou ook zo?’

Nieuwe eindredacteur Veertje interviewt oud-eindredacteur Nienke (foto hieronder)

Nienke: ‘Ik kijk met heel veel plezier terug op die afgelopen acht jaar. Ik begon bij Verhuisdieren toen we echt nog in de startup-fase zaten. Ik werkte destijds bij de Telegraaf en begon toen voor mezelf, Verhuisdieren was mijn eerste opdrachtgever. Het was geweldig om bij te mogen dragen aan de enorme groei die dit platform de afgelopen jaren heeft mogen doormaken. Dat we nu meer dan 900 matches per maand maken, durfden we toen echt niet te dromen.’

Waarom paste dat zo goed?

‘Mijn drijfveer is een grote groep diereigenaren kunnen bereiken en ze voorlichten over hoe ze het beste voor hun huisdier kunnen zorgen. Dat begint natuurlijk met een perfecte match via Verhuisdieren en met alles wat daaromheen is gegroeid. De Huisdierenschool, de magazines, blogs; alles draagt bij aan het doel om mensen dieren beter te laten begrijpen, zodat ze beter voor hen kunnen zorgen. Al was er maar één baasje dat meer zou leren over het omgaan met zijn dier, dan was ik al blij.’

Nou, dat is mede dankzij jou zeker gelukt…

‘Ja, haha, het zijn er gelukkig een heleboel meer geworden. Het meest blij ben ik met de magazines De Buitenlandse Hond. Daarin staan zo ontzettend veel waardevolle tips en inzichten; dat ik dat die twee heb kunnen en mogen maken, samen met Femke, is echt een cadeautje. En gelukkig worden ze heel goed ontvangen.’

Maar je voelde dat het tijd was voor wat anders?

‘Ik blijf nog betrokken bij Verhuisdieren, ga niet abrupt weg, want het voelt ook echt als mijn kindje na al die jaren. Dus linksom of rechtsom hoop ik een rol te blijven spelen. In welke vorm precies, daar zijn we nog mee bezig. Ik voel wel heel sterk dat ik me wil blijven inzetten voor het veilig en verantwoord herplaatsen en het blijven voorlichten van (nieuwe) baasjes. Omdat we als stichting die verantwoordelijkheid hebben. Dus we moeten blijven informeren, controleren en begeleiden.’ 

Alleen dus niet meer in de rol als eindredacteur?

‘Het is tijd om dat stokje over te dragen. Zodat er weer nieuwe ideeën, een frisse visie, andere invalshoeken komen. Dat is voor Verhuisdieren, en dus voor de dieren, alleen maar goed. Ik heb de stichting vanaf het begin mogen helpen opbouwen, nu kun jij het verder helpen groeien!’

Benieuwd naar de rest van het team achter Verhuisdieren? 

Leer ons hier kennen